Hlavní obsah

Silikony mi zničily život, vypráví žena s prasklým implantátem

Novinky, Dana Sokolová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když bylo Julii Edgecoxové 39 let, nechala si pomocí silikonů zvětšit ňadra. Velmi záhy se tak mohla pyšnit místo velikosti košíčku A bujným poprsím o velikosti C. Bohužel její štěstí netrvalo dlouho. Za pět let od operace jí totiž PIP implantát prasknul a došlo u ní k otravě těla tekutým silikonem.

Foto: Profimedia.cz

Julia Edgecoxová (55 let)

Článek

V roce 1991 se Julia Edgecoxová rozhodla, že si nechá zvětšit ňadra. Jako dvojnásobná devětatřicetiletá matka si chtěla zvednout sebevědomí a opět se cítit atraktivní.

Pět let po operaci jí ale nekvalitní silikonový implantát prasknul a vyteklý silikon zanesl tělo toxiny. Okamžitou výměnou implantátu ale nic neskončilo. I náhradní implantát totiž prasknul. Od té doby Julia prodělala dalších osm operací, při kterých se jí lékaři snažili odstranit silikon z lymfatických uzlin. Přesto není ani teď po 16 letech zcela zdravá. Musí neustále užívat antihistaminika, aby minimalizovala reakce svého imunitního systému na pozůstalý silikon, a tedy jed v jejím těle.

"Když mi prasknul první silikon, bylo to strašné. Jednalo se o tekutý silikon, který se dostal úplně všude. A lékaři, i když se snažili tělo důkladně vyčistit, neměli šanci. Tekutina se rozlila do takových míst, kde ji lékaři neměli možnost vidět. Celá situace připomínala rozlitý olej v moři," vypráví pro Daily Mail Julia.

Foto: Profimedia.cz

Julia Edgecoxová po operaci lymfatických uzlin.

Tím, že lékaři nedokázali Julii z těla odstranit veškerý silikon, začalo její utrpení. Každé dva až tři roky se jí totiž v okolí lymfatických uzlin utvořily hrudky plné silikonu, jež bylo nutné chirurgicky odstranit. V roce 2009 jí lékaři lymfatické uzliny v podpaží zcela odstranili. Ale ani to nepomohlo. Hrudky se opět objevily.

Lékaři nedávno Julii diagnostikovali tzv. granulom silicona - kožní onemocnění, které se vyskytuje jako reakce na kapalný silikon. Ve své podstatě jsou lékaři bezradní. Jednoduše neví, jak Julii s jejím problémem pomoci. Nedokážou ani vysvětlit, proč se silikon stále i po letech v podpaží objevuje.

"Cítím se tak trochu jako mimozemšťan. Mám pocit, že moje tělo není moje. Bohužel se mé stavy velmi špatně vysvětlují ostatním lidem. Dost často se cítím unaveně, nemocně a hlavně musím zvládat neustálé bolesti podpaží," dodává Julia.

Foto: Profimedia.cz

Julia Edgecoxová před plastickou operací.

Ke zveřejnění svého příběhu vedl Julii skandál s PIP implantáty. Chtěla veřejnost upozornit na to, že problém s implantáty nelze bagatelizovat. Jí osobně špatné implantáty vzaly nejen zdraví, ale i manžela, rodinu a přátele. Ve svém životě tak přišla o to nejdůležitější.

Foto: Profimedia.cz

Julia Edgecoxová

Čtěte také
Být životním optimistou se vyplatí
Optimisté mají snazší život a těší se lepšímu zdraví než pesimisté a škarohlídi. Více se dočtete ve čtvrteční příloze deníku Právo Café.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak na odstáté ušní boltce

Již velmi malé děti s nápadně odstátými boltci mohou být terčem bezohledného posměchu svého okolí. Přestože jim rodiče jejich vadu na kráse sebevíc...

Jak se vypořádat s dvojitou bradou

Dvojitá brada nepatří mezi vzhledové vlastnosti, kterými bychom se chtěli dobrovolně chlubit. Trápí muže i ženy, mnohdy se projevuje ve spojitosti s nadváhou,...

Výběr článků

Načítám