Hlavní obsah

Na Pražském hradě začala módní událost roku svůdnou přehlídkou plavek

Novinky, das

Pražské Hradčanské náměstí a jeho okolí se pro letošní rok stalo centrem módní události roku - Prague Fashion Weekend. Na módních molech jsou zde od čtvrtka 13. září k vidění přehlídky světoznámých značek, včetně našich předních módních návrhářů.

Podívejte se, jaké plavky budou trendy nadcházející sezónuVideo: Novinky

 
Článek

Maraton 26 samostatných přehlídek odstartovali návrháři ze zlínského Ateliéru Design oděvu z Univerzity Tomáše Bati a na ně navázaly přehlídky návrhářek Lady Vyvialové, Hany Stocklassové, Hany Havelkové či módního domu Fendi & Cavalli.

Další dny a večery budou k vidění poslední trendy zavedených českých návrhářů, jako jsou Jakub Polanka, Taťána Kovaříková, Eva Brzáková, Kateřina Geislerová nebo Petra Balvínová apod.

Foto: www.fashionweekend.cz

Prague fashion weekend

Svůj prostor dostanou i studující návrháři v rámci soutěže START-UP, kde představí své kolekce jedenáct finalistů.

Luxusní značky zastoupí Simple Carollinum Concept Store, Fendi, Cavalli a La Perla. Kromě přehlídek v profesionálním prostředí fashion stanu nabídne akce i široký doprovodný program zahrnující kromě fashion talks i FASHION SHOWROOM, prodejní galerii českých a slovenských designérů.

Speciální host Marcel Ostertag

Jako speciální host z Mercedes-Benz Berlin Fashion Week přijíždí talentovaný návrhář Marcel Ostertag. Jeho poslední kolekce tam naprosto uchvátila diváky, takže je rozhodně na co se těšit. Marcela a jeho tvorbu organizátoři představí v rámci společné přehlídky se Zofií Angelic, výtvarnicí a šperkařkou žijící rovněž v Berlíně.

V rámci doprovodného programu se představí další vzácný host, pan Giorgio Ballerini, obchodní ředitel firmy ISA SPA, která již více jak 17 let vyrábí textil accessories pro společnost Louis Vuitton a dále spolupracuje se značkami Chanel, Dior, Roberto Cavalli, Gucci, Marc Jacobs, Giorgio Armani, Kenzo.

Na molech budou k vidění například topmodelka Jana Knauerová nebo Šimon Kotyk, kteří se pravidelně účastní světových fashion weeků v Miláně, Paříži i Londýně a patří mezi oblíbené tváře značky Dior. Dále pak Česká Miss Taťana Kuchařová či Simona Krainová, jež je ambasadorkou celého projektu.

Oficiálním vizážistou Prague Fashion Weekendu se stala značka Maybelline New York a o vlasy modelek se bude starat 40 nejlepších profesionálních kadeřníků značky Redken.

Přehlídky jsou otevřeny pro širokou veřejnost, akce trvá do neděle 16. září. Více informací naleznete na www.fashionweekend.cz.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám