Hlavní obsah

Anne Hathawayová: O tom, že se nakonec vdám, rozhodla královská svatba

Právo, Jana Rovenská

Po náročném roce, kdy bravurně zvládla Kočičí ženu v akčním thrilleru Temný rytíř povstal a představí se jako Fantine v novém britském muzikálu Bídníci, se konečně může těšit na věci příští. Devětadvacetiletá Anne Hathawayová totiž plánuje svatbu.

Foto: Warner Bros

V akčním thrilleru Temný rytíř povstal na sebe strhne pozornost jako Selina Kyleová – Kočičí žena.

Článek

Tím šťastným má být o dva roky starší americký herec a návrhář Adam Shulman. Anne se s ním seznámila v roce 2008, brzy po rozchodu s italským milionářem Raffaellem Follierim, ze kterého se vyklubal podvodník. Tentokrát vše dopadlo dobře a loni v listopadu se s Adamem zasnoubila.

Foto: Profimedia.cz

V roli na smrt nemocné Fantine se představí v novém muzikálu Les Misérables letos v prosinci.

„Sice jsem si plánovala, že budu nějakou dobu sama, ale ještě ten samý rok jsem se až po uši zamilovala a Adama miluju stále víc. V poslední době jsem ale byla kvůli filmování téměř nepoužitelná, tak teď mu to musím vynahradit,“ slibuje se sladkým úsměvem Anne a chlubí se diamantovým prstýnkem, který jí Adam navrhl.

Nemusím být nejlepší herečka, ale do role dám vždycky všechno, ať to stojí cokoli

I když osobní věci ventiluje na veřejnosti velice nerada, do médií proniklo, že o manželství dlouho pochybovala. „Možná tomu nebudete věřit, ale o tom, že se nakonec vdám, rozhodla loni královská svatba. Novomanželé mě fascinovali – a speciálně Kate Middletonová,“ prozrazuje Anne.

„Zpočátku jsem byla k celé záležitosti dost pesimistická, Kate mě ale naprosto okouzlila. To, co dělá, nemá chybu. Je to nesmírně statečná mladá žena. Ona mě přesvědčila o tom, že manželství je odvážná věc. Fascinuje mě, jak se jim podařilo najít a udržet rovnováhu mezi osobním životem a odpovědností, kterou přináší jejich společenské postavení, a jsou pro mě zářným příkladem,“ svěřuje se populární herečka.

Foto: Warner Bros

S Hectorem Elizondem se opět setkala v Deníku Princezny 2: Královské povinnosti (2004).

A i když si zatím s Adamem chtějí dát ještě čas a ani jeden o termínu svatby nemluví, v tichosti se na ni připravují. Podle toho, co jejich přátelé prozradili, bude velice netradiční. Anne je ale zatím pořád plná dojmů ze dvou zcela odlišných a velice náročných rolí, ve kterých opět předvádí své herecké umění.

„Každá z nich mi dala zabrat jinak. Když jsem se připravovala na Kočičí ženu, zavřela jsem se na deset měsíců do posilovny, abych měla fyzičku při natáčení a zároveň se vešla do upnutého koženého kostýmu. Ten byl pro mě spolu se speciální dietou celou tu dobu něčím na způsob psychického teroristy.

Vůbec jsem ale při tom fyzickém vypětí nechápala, že mohu mít tolik síly,“ říká Anne, která při natáčení mnohdy riskovala, že si zlomí všechny kosti v těle.

Foto: Profimedia.cz

Anne Hathaway

Aby se naučila co nejlépe kočičí pohyby, chtěla si nejprve obstarat kotě. Nakonec to s Adamem, který je na kočky alergický, zavrhli, a Anne si pro ztvárnění své kočičí ženy Seliny Kyleové našla jako studijní materiál na You Tube video o kočkách z National Geographic.

Na to, že si ji režisér Christopher Nolan vybral pro završení své třídílné netopýří ságy do sestavy špičkových herců, jako jsou Christian Bale, Morgan Freeman, Gary Oldman, Michael Caine a Tom Hardy, je patřičně pyšná.

Foto: Bontonfilm

Ve špičkové komedii Ďábel nosí Pradu s oscarovou Meryl Streepovou.

„Měla jsem ohromné štěstí, že jsem většinu scén natáčela s ostříleným Christianem Balem. Právě on s režisérem mohou za to, že jsem se v začátku filmování zklidnila a svou první roli akční hrdinky zvládla,“ směje se. „Na záběry, kdy kráčím vedle Christiana oblečeného do kostýmu Batmana, já jsem v tom supermoderním kočičím a povídáme si jako normální smrtelníci, jistě dlouho nezapomenu,“ přiznává s dojetím. Role nemocné Fantine v Bídnících byla podle ní ještě náročnější. Anne musela za krátkou dobu zhubnout a nechat si ostříhat své vlnité, do půli zad dlouhé vlasy.

Foto: Profimedia.cz

Se snoubencem Adamem Shulmanem potichu plánují netradiční svatbu.

„Vlasy byly ten nejmenší problém, horší byla drastická dieta, při které jsem nejedla nic než salát, ředkvičky a zase to samé. Za tři neděle jsem shodila osm kilo, aby bylo jasné, že v roli umírám,“ vysvětluje. Její snoubenec ale z této změny zrovna nadšený nebyl. „Podle Adama jsem úplně průhledná a k tomu ještě v tom krátkém účesu vypadám spíš jako neduživý kluk, a vůbec ne jako ta, do které se před třemi roky zamiloval. Teď je čas na to, aby si mě prý pořádně vykrmil,“ směje se Anne, která se už teď může s chutí zakousnout i do nezdravého hamburgeru.

Při obsazení Fantine, ve které zpívá slavnou píseň I Dreamed a Dream, režisér Les Misérables Tom Hooper vůbec neváhal. „Anne byla se svým vynikajícím sopránem sázkou na jistotu. Zpívá odmalička. Už na vysoké škole se sborem koncertovala v proslulé Carnegie Hall. Když jsem ji ale slyšel zpívat, vzalo mi to úplně dech,“ dodává s uznáním Brit oceněný Oscarem za Královu řeč.

Foto: Bontonfilm

V odvážné romantické komedii Láska a jiné závislosti (2010) si zahrála s Jakem Gyllenhaalem.

Jak kočičí ženou, tak muzikálovou Fantine talentovaná herečka opět posunula laťku svého výrazného herectví. „Víte, říkám si, že nemusím být nejlepší herečka, ale do role dám vždycky všechno, ať to stojí cokoli. Vzpomínám si, jak jednou režisér Elia Kazan vyprávěl o slavné Vivien Leighové, která podala snad vůbec nejlepší výkon v roli Blanche DuBoisové v Tramvaji do stanice touha (1951). Řekl, že Vivien by se klidně válela po rozbité sklenici, kdyby věděla, že to roli pomůže. A to samé chci dělat já,“ říká talentovaná Anne Hathawayová. Řídí se totiž příslovím, že odvážným štěstí přeje.

Víte, že…

Aktivně se zapojuje do veřejného života Ameriky, je jednou z celebrit, které se léta angažují za práva gayů. „Za gaye bojuji nejen proto, že jedním z nich je můj bratr Michael. Pro mě je důležité brát lidi takové, jací jsou, a nelimitovat je v jejich láskách.

Angažuje se v projektu The Girl Effect, který investuje peníze do vzdělání a zdravotních programů pro mladé dívky v zemích třetího světa.

Je členkou společnosti ServingNation – Sloužit národu, do níž ji přivedl herec Tobey Maguire. Ta apeluje na to, aby se každý člověk angažoval v oblasti, kde se jako dobrovolník může uplatnit. 

Jako vegetariánka přispívá i organizacím na ochranu zvířat.

Reklama

Související témata:

Související články

Radka Pavlovčinová: Je těžké určit si hranice

Je velmi výrazná. Zářivé oči, velká pusa a snědá pleť napovídají - prý špatně - kořeny někde v Indii nebo Tunisku. A také vzbuzuje výrazné emoce. Kdo se s ní...

Výběr článků

Načítám