Hlavní obsah

Will Smith: Dnes lze vytvořit cokoliv, fantazie už není ničím omezená

Právo, Jana Rovenská

Jednomu z nejpopulárnějších mužů v americkém šoubyznysu Willu Smithovi se i ve třetím pokračování komediální sci-fi Muži v černém daří spasit budoucnost lidstva. V Hollywoodu však kolují fámy o problémech v jeho manželství. Zachrání i je?

Will Smith

 
Článek

Poprvé se fámy objevily v tisku před rokem v srpnu, pak letos v únoru, kdy se jeho manželka Jada, také herečka, měla setkat s právničkou celebrit Laurou Wasserovou, a znovu letos v květnu.

Slavní manželé, kteří jsou považováni za vzor partnerského soužití a za patnáct let společného života mají dvě dospívající děti, však jakékoli podobné zprávy popírají. „Tyto věci nemůže brát člověk osobně. Jsou jen součástí hry. V showbyznysu mám sice hodně přátel, ale i ty, kterým z mnoha důvodů ležím v žaludku. Docela chápu ty, kdo mě nemají v lásce, že podobné zprávy šíří a dělá jim dobře, když nám mohou dát ránu pod pás. Jenže zapomněli, že já jsem nezničitelný,“ podotkl k tomu Will.

Foto: Profimedia.cz

S manželkou Jadou, třináctiletým Jadenem a jedenáctiletou Willow patří k nejznámějším rodinám ve světovém showbyznysu.

Jada v květnu řekla francouzskému magazínu Gala, že i když strávili s Willem nějaký čas od sebe kvůli natáčení různých projektů, spekulace o jejich rozvodu jsou směšné. „Každý rok je jedna z hollywoodských dvojic pod mikroskopem. Letos jsme to bohužel my. Málem bych řekla, že jsme to po těch letech našeho manželství mohli očekávat. My ale jediní známe pravdu, a tak v klidu čekáme, až se bouře nad námi přežene.“

A Will dodává: „Naší hlavní starostí je, abychom co nejlépe ohlídali rozvíjející se kariéru našich talentovaných dětí a udrželi ji pod kontrolou, což u teenagerů není úplně jednoduché. Kvůli tomu se doma dohadujeme, ale to dělají jistě všichni zodpovědní rodiče.“

Will neskrývá, že je na syna a dceru, kteří oba hrají a zpívají, pyšný: „Jaden je emotivní typ po mně, nasává emoce jako houba, dcera Willow reaguje na okolí víc realisticky. Ani jeden si ale nedovede představit, že by dělal něco jiného, žijí v tom s námi od malička,“ vysvětluje. Oba si už vyzkoušel i při natáčení. S Jadenem si poprvé zahrál v nízkorozpočtovém snímku Štěstí na dosah (2006), který Willovi přinesl po životopisném snímku Ali (2002) druhou oscarovou nominaci za nejlepší herecký výkon. Samostatně se Jaden představil v roce 2010 v Karate Kid a letos se s otcem pustil do natáčení dobrodružné sci-fi After Earth. Ve sci-fi Já, legenda (2007) si zase Will zahrál v jedné z epizodních rolí s Willow.

Pravda je, že Willovi je co závidět. Na co totiž sáhl, proměnilo se ve zlato, a původně skvělý bavič a úspěšný rapper je dnes filmovou megahvězdou - však se také o něm říká, že se prostě narodil na šťastné hvězdě. Je druhý ze čtyř dětí učitelky Caroliny a Willarda Smithe, majitele společnosti, která prodávala ledničky.

Dětství prožil na západním předměstí Philadelphie. Už na škole si vysloužil přezdívku Princ. To pro jeho vybrané chování i proto, jak elegantně se uměl dostat i z nepříjemných průšvihů. Později mu k ní ještě přidali Fresh, což ve slangové hantýrce znamená ohromný. Dostal ji v době, kdy spolu s diskžokejem Jazzym Jeffem vytvořili rappové duo. O osm let později vyšlo jejich první album He’s DJ, I’m Rapper. Mělo ohromný úspěch a muzikantský tandem za něj dostal cenu Grammy. Ani ne dvacetiletý Will se stal boháčem. Koupil si dům, začal utrácet za šperky a auta a málem zbankrotoval.

Foto: Profimedia.cz

Po akční sci-fi Den nezávislosti (1996) se zařadil mezi hollywoodské špičky. Na snímku s Jeffem Goldblumem.

Naštěstí pro něho v roce 1989 potkal známého spisovatele a producenta Bennyho Medinu, který Willa později obsadil do úspěšného komediálního seriálu Fresh Prince (1990). Ten se pak na televizních obrazovkách udržel celých šest let.

Mezi hollywoodské jedničky ho pak vynesl Den nezávislosti, který se stal jedním z nejúspěšnějších ve filmové historii vůbec. Nyní se Will vrátil na filmové plátno po tříleté přestávce, Muže v černém 3 natočil deset let po dvojce a patnáct let po jedničce. „Potřebovali jsme čas na inspiraci. A přineslo to ovoce. Myslím, že až diváci tenhle film uvidí, zjistí, že se v něm odráží deset let vyzrávání nápadů i postav. Je mnohem koncepčnější než předchozí dva díly. Chtěli jsme, aby třetí díl byl nejlepší. A věřím, že to vyšlo,“ říká spokojeně dnes už třiačtyřicetiletý herec.

A co se podle Willa na trojce povedlo nejlépe? "Moc se mi líbí retro mimozemšťané. To byl podle mého názoru geniální nápad. Vypadají tak, jako by ožily postavy science fiction ze šedesátých let. Mimozemšťan se skleněnou koulí na hlavě, dívka nabarvená namodro. Ohromně pokročila i tvorba speciálních efektů. Lze vytvořit cokoliv, fantazie už není ničím omezená, stejně jako to už před dvanácti lety začalo v hudebním průmyslu.

Víte, že...

Spolu s mladším bratrem Harrym vlastní developerskou společnost. Má rezidence v Miami na Floridě, Los Angeles, Philadelphii a letní ve Švédsku. Podporuje Baracka Obamu a rád by si ho zahrál i ve filmu. Vášnivě hraje šachy a bingo, miluje také videohry.

Můj syn nahrává s pomocí svého iPhonu. To je šílenství! Nahrává v digitální kvalitě, může na iPhone nazpívat celou skladbu. Teď prochází tímtéž filmový průmysl, což je pro herce i celý štáb velkou výzvou,“ končí Will Smith, kterého časopis Fortune už před pár lety uvedl na předním místě ve svém přehledu nejbohatších Američanů mladších 40 let.

Reklama

Související témata:

Související články

Will Smith je už potřetí Mužem v černém

Americký herec Will Smith natočil další pokračování Mužů v červném. "V jistém ohledu jsme museli začít znovu od začátku, protože přesně to jsme potřebovali...

Výběr článků

Načítám