Hlavní obsah

Vrásky lze minimalizovat pravidelnou péčí i prevencí

Novinky, Dana Sokolová

S věkem pleť postupně ztrácí svou hutnost a pevnost. Jako první se objevují jemné mimické vrásky v okolí očí, úst a mezi obočím a postupem věku přibývají i statické vrásky. Proces stárnutí kůže lze přitom zpomalit vhodnou a pravidelnou péčí, ale i urychlit sluněním.

Foto: Profimedia.cz

Krémy nejsou jedinou zbraní proti vráskám, záleží i na tom, co jíte.

Článek

Mimické vrásky vznikají díky intenzivnímu stahování svalů v obličeji. U žen se tedy nejčastěji objevují mezi obočím, u vnější části očí či kolem úst. Statické vrásky pak vznikají v důsledku postupného ochabování kůže a stárnutí.

Vrásky všeho druhu lze minimalizovat pravidelnou péčí a pak samozřejmě i správnou životosprávou. Vše souvisí se vším a každá žena by si měla uvědomit, že bude-li kouřit či dlouhodobě pobývat v zakouřeném prostředí, vystavovat se příliš slunci, málo pít či málo spát, pak ji ani nejzázračnější přípravky nepomohou tolik, jako těm ženám, které o své tělo preventivně pečují z vnějšku i zevnitř.

Kosmetická péče není jen reklama, skutečně pomáhá

Ne všechny přípravky fungují, jak je tvrzeno někdy v reklamě, ale je nesmyslné tvrdit, že se jedná v případě kosmetických přípravků o naprostou zbytečnost. Pravidelná péče pokožce svědčí a je vědecky prokázáno, že včasné používání správných kosmetických přípravků může vývoj stárnutí pokožky oddálit a vrásky vyhladit. Jde i o vnitřní pocit. A pokud ženě vyhovuje konkrétní přípravek, cítí se skutečně o mnoho lépe, než kdyby žádné přípravky nepoužívala.

Foto: Bioderma

Matricium - Sterilní komplex účiných látek s hydratačním a ochranným účinkem, napomáhající procesu regenerace kožní tkáně. Ampulky se skládají z účinných látek tělu vlastních, které se přirozeně v kůži vyskytují.

Stačí se rozhlédnout a je hned na první pohled patrné, kdo o svou pleť i tělo pečuje a kdo ne. Mnoho lidí upřednostňuje přirozenou krásu, kam samozřejmě v určitém věku vrásky patří. Ale to neznamená, že muži upřednostňují ženy, které o sebe nepečují. Vztahové statistiky vypovídají o zcela něčem jiném. Jestli muži ženám v dlouhodobých vztazích něco vyčítají, pak právě to, že o sebe přestaly dbát a tím přestaly být i pro své muže snů dostatečně atraktivní.

1.

Reklama

Související témata:

Související články

I mužská pleť vyžaduje speciální péči

Naše společnost se vyvíjí a muži se mění. Kosmetické salóny ani plastická chirurgie již nejsou výsadou žen, to samé lze říci i o domácí péči o tělo i pleť....

Výběr článků

Načítám