Hlavní obsah

Přibývá plastik chodidel - ženy k tomu vede touha po velmi vysokých podpatcích

– Londýn

Neexistuje žena, která by netoužila po krásných dlouhých nohách. Ne všem je však příroda nadělila, a tak se řada žen po vzoru celebrit schyluje k nošení až osmnáct centimetrů vysokých podpatků. Jedná se téměř o vražednou výšku, za níž musí ženy platit krutou bolestí chodidel. Luxusních bot od Christiana Louboutina či Jimmyho Chooa nevyjímaje. Proto si stále více žen nechává udělat plastiku chodidel, která nošení takových bot usnadní.

Foto: Profimedia.cz

Zvládli byste chůzi na těchto jehlách?

Článek

Při operaci chirurg vyplňuje bříška palců, paty a jednotlivé prsty tak, aby noha snesla zvýšený tlak způsobený stáním na špičkách. Za poslední rok vzrostl počet žádostí o tento zákrok více než dvojnásobně, zatímco prodej bot s osmnácticentimetrovým podpatkem se zvýšil čtyřikrát.

Ovšem zákrok to není nijak laciný, vyjde na více než deset tisíc za chodidlo, vydrží ale maximálně půl roku, takže je potřeba ho každou sezónu obnovovat.

„Jakmile vystoupí Victoria Beckhamová na jehlových podpatcích vysokých jako věž, ženy ji okamžitě začnou kopírovat,“ potvrdila mluvčí britské skupiny plastických chirurgů Transform.

Experti ale varují, že dlouhodobé a pravidelné nošení vysokých podpatků má negativní vliv také na vizáž břicha. Vysoké podpatky předsunují pánev a dochází postupně k povislému břichu.

Reklama

Související témata:

Související články

Kozačky nejsou jen boty, je to vášeň

Kozačky - snad ta nejpozitivnější věc na zimní módě. Zatímco svetry, kabáty, šály a čepice vaše přednosti spíše zamaskují, jsou to právě kozačky, které...

Výběr článků

Načítám