Hlavní obsah

Sexbomba Rihanna: Kdybych mohla, chodím pořád ve vojenské uniformě

Právo, Radka Polenská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Hvězdná zpěvačka Rihanna, kterou loni časopis Esquire pasoval na nejvíce sexy ženu světa, vstupuje na hereckou dráhu. Čtyřiadvacetiletá čokoládová kráska z Barbadosu si v novém akčním sci-fi Bitevní loď zahrála podporučici Raikesovou. Fanoušci si tak mohou užívat hned dvou z řady jejích image najednou – aktuálně sladká blondýna je ve filmu nakrátko ostříhanou drsňačkou s těžkou zbraní v ruce…

Rihanna

 
Článek

Režisér Peter Berg svůj snímek pojal jako vizuálně dokonale propracovanou agitku na americké vojenské námořnictvo s triky z rodu Transformers a Rihanna se má stát pro diváky dokonalým tahákem. Však také londýnská propagační akce filmu byla zaměřená pouze na ni.

Omezení pro novináře byla přísná – žádné osobní otázky, ale také žádné otázky na muzikantskou profesi slavné zpěvačky, což se pochopitelně nedalo tak docela dodržet…

Na rozhovor přišla Rihanna po dlouhém fotografování, ale přestože už musela být unavená, sršela navzdory nočním hodinám energií. A jedno osobní zjištění: diva má skutečně tak dlouhé nohy, jak se to zdá na fotkách, a k tomu roztomile šišlavý „barbadoský“ přízvuk.

Foto: Profimedia.cz

Jako zpěvačka a sexuální idol stojí Rihanna na vrcholu své kariéry.

Kdy jste začala uvažovat o herecké kariéře?

Jako malá jsem milovala všechny filmy, zejména ty kreslené. O hraní jsem ale vůbec neuvažovala. Myslím, že jsem hrané filmy vnímala jako dokumentární, takže tam nebyla žádná touha stát se movie star. Zájem o herectví vzrůstal tak, jak jsem byla blíž a blíž hudbě. Jak se rozvíjely mé schopnosti skládat a zpívat, tak jsem stále častěji přemýšlela, čeho víc bych ještě mohla dosáhnout.

Přišlo to velice přirozeně. Učila jsem se zpívat, hodně jsem cestovala, snažila jsem se skládat a potom jsem prostě chtěla zkusit i hraní a vidět, jak to dopadne. Jak mi to půjde… A musím říct, že hraní se mi líbí. Mám ho ráda. Zpívání je částečně také o hraní… Když se snažíte posluchačům zprostředkovat píseň, doručit její text, musíte se na to soustředit a i emocionální vypětí bývá podobné. Když mě rozpláče nějaká scéna ve filmu, hned začnu dumat o tom, jak je ta scéna udělaná, že takhle funguje.

Jaké filmy se vám líbí teď, v dospělosti?

Huhh…, to je zvláštní, nemám žádný speciálně oblíbený film. Mám ráda komedie. Ale to myslím tak, že když si některou zamiluju, tak si ji pouštím pořád, tisíckrát. Třikrát denně a k tomu ještě třikrát večer. Klasické komedie nestárnou.

Foto: Profimedia.cz

Rihanna

Na hudební scéně jste sama za sebe, co vám dal film, kde jste daleko víc závislá na ostatních? Překvapilo vás něco?

Hodně novinek! I když jsem měla zkušenosti s natáčením klipů a k mnohým jsem si sama psala scénáře… Během natáčení bylo hodně nového, co jsem musela objevit a vyzkoušet. Filmování je velice emocionální záležitost, ze začátku jsem musela hlavně překonat ostych.

Foto: Bontonfilm

…a kontrast s nakrátko ostříhanou drsňačkou na plátně byl dokonalý.

Jak jste se cítila jako drobná součást štábu?

Skvěle. Být součástí pozadí filmu mi zcela vyhovovalo, bylo to pohodlné. Měla jsem se co učit, a tak jsem jen tiše sledovala, co se kolem mě děje, a snažila se pochytit co nejvíc. Normálně nejsem příliš trpělivá, ale při natáčení se pořád něco dělo, a když nastal konečně klid, užila jsem si ho.

Jak dlouho jste natáčela?

Přibližně dva měsíce. Jeden měsíc na cestách a jeden v Botton Rouge v Louisianě.

Foto: Bontonfilm

Jako podporučice amerického vojenského námořnictva v novém snímku Bitevní loď. Kolegy ve zbrani si zahráli Taylor Kitsch (uprostřed) a Tadanobu Asano.

Proč jste si pro svůj herecký debut vybrala Bitevní loď?

Peter Berg mi zavolal a vysvětlil mi, proč chce do téhle role právě mne. Bylo to napsané, zbrusu nové, nabídli mi to, a tak jsem se chopila příležitosti a využila ji. Docela dlouho jsem o filmování uvažovala, a tak jsem to pokládala za přirozený vývoj. Nechtěla jsem nikoho zklamat ani se cítit trapně, kdybych odmítla – jen proto, že jsem Rihanna a nemám dost respektu k filmovému průmyslu?

Viděli jste se s režisérem Bergem někdy předtím?

Ne. Můj život je jako veřejně přístupný výstavní exponát, takže Peter dobře věděl, koho si vybral. Líbilo se mu, že jsem občas defenzivní a přecitlivělá, ale na druhou stranu dovedu být i dost agresivní a negativní. Odhadl mne, myslím, dost dobře.

Bylo první hraní těžké?

Ani ne. Bylo to lehké, ale o to víc jsem se musela snažit, abych nezklamala. Herectví se zdá na první pohled velice jednoduché. Když se ale zamyslíte nad obsahem té práce, je v ní spousta skrytých záludností, na které si musíte dát velký pozor. Snažila jsem se, aby nic nebylo „jako“, předstírané, protože pak by můj první film mohl být taky poslední.

Foto: Profimedia.cz

Rihanna

Raikesová je drsná žena, která je milióny světelných let vzdálená vašemu postavení v hudební branži. Má ta žena na plátně něco společného s vámi a vaší osobní minulostí?

Jistě, všechno, všecičko, co jsem tam předvedla, má nějakou souvislost s mou osobní minulostí. Všechno bylo v neustálém pohybu – jako v životě. Měnil se scénář, přejmenovávaly postavy, měnily se jejich vztahy… Při natáčení musí být člověk podobně jako při vojenské operaci neustále ve střehu.

Existuje i nějaké osobnější propojení?

Jistě. Když mi bylo jedenáct, chodila jsem na střední škole do kadetní přípravky, a budete se divit, moc mě to bavilo. Jezdili jsme v maskáčích na campy a dělali spoustu věcí. Takže jsem nedržela zbraň poprvé v ruce až při natáčení. Jen teď byla ta zbraň „maličko“ větší a „trošičku“ výkonnější.

Foto: Profimedia.cz

S kým že to přitažlivá diva vlastně chodí? Po natočení poněkud lechtivého klipu k písni We Found Love se hovořilo o románku s jeho aktérem, hercem a modelem Dudleym O'Shaughnessym…

Měla jste před natáčením strach z nové profese?

Myslím, že měla. Byla jsem pekelně nervózní a vystrašená k smrti. Nevěděla jsem toho o herectví mnoho, všude bylo plno lidí, techniky a já netušila, co mám očekávat. Všechno bylo v porovnání s mou předchozí zkušeností z ITV zcela jiné. Tam je takový klid! Když jede kamera, je to zvláštní pocit. Neprezentujete sebe, ale nějaký dialog.

A to je o tolik jiné? Jste přece zvyklá vídat svou tvář na titulních stránkách.

To určitě není zvyk. Pokaždé to vnímám jako velkou věc. Kdybych to brala jako housku na krámě, tak by na titulních stránkách mohly rovnou být ty příšerné fotky od paparazzi…

Nevadilo vám být celou dobu oblečená do vojenské uniformy?

Mně? Ne! Kdybych mohla, chodím v ní pořád. Je to strašně pohodlné. Prostě si oblečete, co je dané předpisem, a je to… A navíc – všichni ostatní byli oblečení stejně! Pohoda!

Jste mezi vojáky prakticky jediná žena. Jak jste se cítila v téhle společnosti?

Úplně normálně. Strávila jsem dětství obklopená klučičí tlupou bratrů a bratranců, takže pro mě to nebylo nic nového. Lezla jsem s nimi po stromech, padali jsme, honili psy a vůbec jsme si užili spoustu legrace a dobrodružství. Mužská společnost je fajn.

Foto: Profimedia.cz

…teď už to prý ale jiskří mezi ní a hercem Ashtonem Kutcherem, záletným manželem Demi Mooreové.

Jaký jste měla speciální trénink?

Pracoval se mnou profesionál, který byl velice hrubý, agresivní. Věděl, kdy je ten správný moment objevit se a dát mi okusit, co je to vojenská disciplína. Nesměla jsem mít v pokoji nic dívčího, nic růžového. Jenom pomyšlení na nakupování byl prohřešek. Nesměla jsem si koupit nic hezkého. Byla jsem v té době na šňůře, ale začala jsem se oblékat jako mužatka, na nohou jsem měla bagančata pro motorkáře, žádné šperky. Začala jsem si připadat jako bisexuál. Ten chlap mi dal poznat, jaké to je při profesionálním výcviku. Neustále mne srážel. Myslím, že kdybych ho nepoznala, tak bych nepochopila film ani svou postavu.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak se Rihanna protančila k písničkám

Zpěvačka Rihanna pochází z Barbadosu. Je jí sladkých třiadvacet, patří k nejslavnějším popovým slečnám současnosti a do Prahy zavítala ve středu večer podruhé....

Výběr článků

Načítám