Hlavní obsah

Nejmladší Grimaldiové: průšviháři i hvězdy

Právo, Vladimír Plesník

Rvačka na pěsti v newyorském baru, zázračný průnik do nejvyšších příček světa módy a zběsilá jízda po francouzské dálnici - tři nejstarší potomci monacké princezny Caroline (55) o sobě dali pořádně nahlas vědět.

Foto: Profimedia.cz

Monacká princezna Caroline

Článek

Všechno se prý točilo kolem láhve vodky za 500 dolarů, pravděpodobně uštěpačných až urážlivých poznámek a zraněného ega: Pierre Rainier Stefano Casiraghi (24), syn princezny Caroline z rodu Grimaldiových, zapomněl na noblesní vychování a popral se jako v nějaké čtyřce. Přesněji řečeno: dostal nakládačku.

O tom, jak se všechno seběhlo, se vyrojily dvě verze. Pierre si vyrazil s kamarády, kteří patří na tablo zlaté mládeže - Stavrosem Niarchosem III. (26), dědicem řeckého rejdařství a expřítelem Paris Hiltonové, modelkou Jessikou Hartovou (25) a dvěma hejsky z New Yorku, Vladimirem Restoinem Roitfeldem (27), obchodníkem se starožitnostmi, a se lvem salónů Diegem Marraquinem (33).

A teď protihráči. Adam Hock (47), jemuž klub dříve patřil, slavil s Jeffreyem Jahem (37), současným vlastníkem klubu, a trojicí modelek - Natashou Polyovou (26), Valentinou Zelyaevou (29) a Anjou Rubikovou (27). Zabrali si nejlepší stůl - majitelův. Klubové stoly bývají symboly postavení. Svědci uvádějí, že když se Hock vrátil z „pánů“, seděl monacký princ drze na jeho místě a upíjel jeho vodku. Došlo k hádce, princ a jeho suita se nakonec stáhli, číšník přinesl další alkohol. Pierre to komentoval: „Když nechcete, abychom pili vaši vodku, tak tady je láhev od nás.“

Foto: Profimedia.cz

Princezna Caroline se synem Andreou, který si vychutnával nohu na plynu svého Audi A6.

Rvačku mu strýc Albert netoleruje

Ve 2:22 v noci chtěl Hock, který hrával za univerzitu americký fotbal, změnit lokál. Princova parta prý na adresu „jeho“ krásek utrousila vyzývavé poznámky. To Hock podle listu New York Post už nemohl přejít. Casiraghiho udeřil tak, že přeletěl přes stůl a museli ho s tržnými ranami v obličeji převézt do nemocnice. „Zmaloval mu tvář tak, že ji měl od krve,“ líčil zranění mladíka se šlechtickým titulem nejmenovaný host.

„Můj klient si vyšel s několika krásnými ženami a pan Casiraghi na něho žárlil. Klient se jen bránil, nic nevyprovokoval,“ vylíčil situaci Sal Strazullo, Hockův právník. „Pan Hock není žádný Ninja nebo Bruce Lee. To ti čtyři chlapci si myslí, že svět se spikl proti nim. Chovali se jako rozmazlení spratci, kteří si mohou dovolit všechno.“

Hock tvrdí, že nerozumí tomu, proč ho policisté zadrželi. „Ta partička se chovala nesnesitelně. Bránil jsem jen čest žen. Proč neskončili v želízkách oni?“ ptal se v časopise People. Naopak Richard Golub, Casiraghiho právník, opakuje, že princ si nezačal a že ho Hock napadl.

Buď jak buď, rvačka vrhla na knížecí rodinu nepříznivé světlo. Pierre měl doma co vysvětlovat. „Zachoval se přesně tak, jak to jeho matka bytostně nesnáší. Celý život potírá jakýkoli náznak naduté, povýšenecké rodiny, která umí jen rozhazovat peníze a bavit se. Jsem si jist, že synovi přilétla jedna za ucho,“ potvrdil zdroj z okolí Caroline.

Nejen to. Doby, kdy nad synovcem držel ochrannou ruku monacký kníže Albert II. (54), patří minulosti. List Nice Martin, který Albert vlastní, vylíčil incident do nejmenších podrobností a v komentářích prince nijak nešetřil.

Skoro to vypadalo, že strýc mu nechává vypít kalich ostudy do dna.

Četníci Andreu pořádně skřípli

Možná i proto, že Albert už má dost výstřelků obou synů, své sestry a jejího manžela číslo dvě, italského obchodníka Stefana Casiraghiho, za něhož se vdala v roce 1983 a který v říjnu 1990 ve věku třiceti let zahynul při závodu motorových člunů, když v této disciplíně obhajoval titul mistra světa.

Nedlouho předtím, než v Double Seven padly první urážky a rány, totiž „zabodoval“ Andrea Albert Pierre Casiraghi (27). Mladý šlechtic, po matce druhý v nástupnictví na monacký trůn, se při zběsilé jízdě řítil po dálnici u francouzského Maconu rychlostí 200 kilometrů v hodině.

Potkala ho však smůla. Zastavili ho četníci a nehledě na jeho původ se zachovali naprosto nesmlouvavě - na místě mu odebrali řidičský průkaz i luxusní Audi A6. Andreovi nezbylo nic jiného než domů dorazit vlakem.

Ne dosti na tom, jeden z četníků se pak médiím svěřil, že mladík s modrou krví se oháněl svým postavením. „Nevyhrožoval. Řekl jen, že jeho rodina dokáže ocenit, když se někdo zachová velkoryse a uznale,“ vybavil si muž zákona.

Charlotte navázala na babičku i matku

Zatímco oba její bratři se „blýskli“ před veřejností jako ztělesnění arogance a poživačnosti, roli vzorňáka převzala Charlotte Marie Pomeline Casiraghiová (25). Díky urozenému původu a nápadné kráse se stala tváří domu Gucci. Už jako devatenáctiletou ji časopis Vanity Fair zvolil za jednu z nejlépe oblékaných žen planety, loni v září si pro sebe zabrala titulní stranu francouzské mutace časopisu Vogue.

Foto: Profimedia.cz

Po babičce Grace a matce Caroline se hlásí o slovo další monacká kráska.

Na planetě móda se přitom říká: Usměj se z obálky Vogue a svět ti bude ležet u nohou. Mimochodem - Charlotte kráčí ve stopách své babičky, hollywoodské superhvězdy a pozdější monacké kněžny Grace Kellyové, i matky - obě do Vogue pronikly.

Frida Gianniniová (39), kreativní šéfka firmy Gucci, se s Charlotte zná už nějaký ten pátek. „V posledních letech jsem měla tu radost a čest se s Charlotte sblížit prostřednictvím naší společné lásky ke koním. Asi nepřijdu s žádným převratným objevem, když řeknu, že nevšední krásu, ale i energii a ctižádostivost podědila jak po matce, tak po babičce,“ upozornila.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám