Hlavní obsah

Amanda Seyfriedová: Už nikdy vedle sebe nechci nikoho slavného

Právo, Jana Rovenská

Tři roky po skvělém úspěchu v muzikálu Mamma Mia! a dalších sedmi filmech už má půvabná Američanka z Pensylvánie místo v Hollywoodu jisté. Navíc Amanda Seyfriedová po akčním sci-fi thrilleru Vyměřený čas už může dát vale dietám.

Článek

„Mám bohužel sklon k tloustnutí, a tak jsem byla donedávna pořád na dietách. Po Vyměřeném čase jsem na tom ale mnohem líp. Pravda je, že to byl zatím můj fyzicky nejnáročnější film, takže mi dal hodně zabrat. S Justinem Timberlakem jsme byli neustále v poklusu, navíc jsem musela běhat ve vysokých podpatcích, což bylo vyčerpávající, ale daleko efektivnější než všechny diety dohromady,“ směje se Amanda.

Dál sice snídá jen svůj oblíbený nápoj ze zázvoru a citrónu, ale k obědu si už klidně dá kus pizzy. Díky filmu totiž přišla pohybu ještě víc na chuť. Pět dnů v týdnu pravidelně půl hodiny běhá, třikrát týdně cvičí s trenérem v posilovně a o víkendech chodí na pilates. Z natáčení náročného thrilleru je nadšená.

Foto: Profimedia.cz

Ve Vyměřeném čase s Justinem Timberlakem jí to seklo i v červené paruce.

„S Justinem, se kterým ve filmu společně bojujeme o drahocenný čas, nezůstalo jen u běhání. Hodně jsme se sblížili a podle scénáře jsme nakonec skončili nahatí a milovali se. Sexy scény točím všeobecně ráda a s ním byly úplně super. Má ohromné charisma, vůči němu mohou být imunní snad jen lesbičky.

Navíc v té době zrovna dokončil komedii Kamarád taky rád, kde se miluje denně, tak s tím neměl problém a mně se to taky moc líbilo,“ přiznává se šibalským úsměvem a dodává:

„Dosud jsem točila hlavně romantická dramata. Tento film byl daleko drsnější, poprvé jsem v něm i střílela, ale ani tam mi trocha romantiky nevadila. Ještě chci říct, že zabít na plátně bídáka mi dělalo potěšení.“

Foto: Profimedia.cz

Nejraději běhá se svým čtyřnohým kamarádem Finnem.

Loni dokončila pětadvacetiletá Amanda vedle Vyměřeného času ještě další thriller Gone a komedii The Wedding s Robertem De Nirem a Susan Sarandonovou. „Byl to trochu maratón, ale jinak moc dobrý rok. Mezi filmy jsem si stačila i odpočinout. Jezdila jsem na koních, byla jsem se podívat v Mexiku a léto se mi podařilo strávit v New Yorku. Na Manhattanu jsem úplně anonymní, v L. A. už je to jiné, tam mě neustále pronásledují paparazziové.

Sice každý den dělám to samé, chodím cvičit nebo běhám se svým čtyřnohým kamarádem, pak jdu někam na kafe, ale pokaždé si obléknu něco jiného a to jim stačí. Přestali mě sledovat jen v noci, když zjistili, že v podstatě nikam nechodím,“ konstatuje.

Loni si Amanda koupila svůj první dům. Je z roku 1916 a leží na samém úpatí Hollywood Hills. Bydlí tu jen se starší sestrou Jenny, která pracuje jako její asistentka, a se svým australským ovčákem Finnem.

„Poprvé tu máme s Jenny každá nádhernou velkou ložnici, takže jsme super šťastné. Ona má svou kočku a já svého psa. Za domem máme velkou zahradu, což je taky super. Jenny je moje opora,“ říká Amanda, která je po dvou vztazích s Dominikem Cooperem, kolegou z filmu Mamma Mia!, a hercem Ryanem Phillippem, exmanželem Reese Witherspoonové, momentálně sama.

„I když vím, že ve dvou se to lépe táhne, právě teď se na nový vztah necítím. V Hollywoodu je složité udržet si jakýkoli vztah, zvlášť v situaci, kdy si chcete budovat kariéru. S Dominikem jsme byli tři roky, takže nás aspoň bulváry nechaly na pokoji, s Ryanem už to bylo horší. Jakmile totiž chodíte s někým hodně známým, nedají vám paparazziové pokoj. Takže jsem se zařekla a už nikdy vedle sebe nechci nikoho slavného,“ dušuje se. A i když teď nikoho nemá, často mluví o dětech.

„Strašně moc je chci mít. To bylo na vztahu s Ryanem, který má dvě, snad to nejlepší. Děti má i moje publicistka a ty o mně říkají, že jsem nejlepší teta. I když si na ně budu muset ještě nějakou dobu nejspíš počkat, moc se na děti těším. Určitě budu skvělá máma. Jak mi to půjde, zkouším teď jen na Finnovi,“ říká.

Po kom herecké i muzikální nadání podědila, je přesto záhadou. Matka Ann je terapeutka a otec Jack lékárník. Někde ale umělecké geny být musí, protože i její starší, už zmíněná sestra Jenny byla známou muzikantkou z filadelfské rockové skupiny Modeling.

Reklama

Související články

Anna Jágrová: Jarda nikdy nebyl mamánek

Jaromír Jágr, jeden z nejslavnějších a nejúspěšnějších hokejistů na světě, oslaví ve středu 15. února čtyřicáté narozeniny. Do hokejového důchodu se zatím...

Výběr článků

Načítám