Hlavní obsah

Svatební veletrh představí nejnovější trendy - bílá už nefrčí

Právo, Stáňa Seďová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S blížícím se svátkem zamilovaných se již po dvanácté otevřou dveře svatebního veletrhu v hotelu Diplomat. Od pátku si tak mohou návštěvníci vyzkoušet nabídku více než stovky vystavovatelů, kteří nabízejí poslední svatební trendy.

Foto: hotel Diplomat Prague

Nejen trendy šaty pro nevěsty a ženichy si mohou prohlédnout návštěvníci veletrhu zdarma.

Článek

Ty nejžhavější novinky a typy bude moci zdarma zhlédnout každý, kdo od pátku do neděle zamíří do hotelu Diplomat na Evropské třídě. Veletrh, který má v Česku nejdelší tradici, letos nechá vystavovat celkem 103 svatebních salónů, pořadatelských agentur, květinářek, cestovních kanceláří a klenotnictví na dvou tisících metrech čtverečních.

„Minulý rok k nám zavítalo zhruba šest tisíc lidí, povětšinou mladších a převážně Čechů. Myslíme si, že i letos oslavíme takový návštěvnický zájem. Proto jsme připravili bohatý program nejen pro budoucí nevěsty,“ řekl Právu Michal Vohralík z hotelu Diplomat.

Kromě tradičních módních přehlídek, květinových a kadeřnických show, hudebních vystoupení a slavnostního líčení je například pro pány na sobotní odpoledne připravena i kuchařská show, kterou připravili šéfkuchaři vyhlášených pražských hotelů. Diváci se při ní naučí, jak servírovat romantickou snídani do postele nebo jak připravit večeři při svíčkách.

Zářivá bílá barva na šatech nevěsty už téměř zcela ustoupila

Svatební veletrh, kterému konkuruje už pět jiných pořádaných v průběhu roku rovněž v Praze, si připravil pro své návštěvníky nové speciální akce. Kromě veletržních cen a slev mohou hosté využít i dvacetiprocentní slevu na služby a občerstvení v hotelových restauracích.

Konzervativní svatební móda se podle návrhářů a obchodníků letos už maximálně vzdálila od toho, na co jsme byli v posledních letech při svatebních obřadech zvyklí.

„Zářivá bílá barva na šatech nevěsty už téměř zcela ustoupila, a nahradila ji krémová a přírodní bílá. Pryč jsou také korzety a velké sukně s kruhem vespod. V módě jsou jednoduché střihy s čistou linií, a spíše více spodniček než sukně do široka. Velmi trendy je také španělská krajka, stuhy v pase a závoje až na zem,“ prozradila vývoj svatební módy Jarmila Šmídová z pořádajícího hotelu.

Jako příklad uvedla svatební šaty bývalé Miss Ivety Lutovské nebo Lucie Vondráčkové.

Podobný světový trend v šatech dokládají i splývavé svatební šaty s dlouhými rukávy a krajkovanými zády. Jak má vypadat límeček, jakou zvolit látku na oblek, nebo jak dlouhé mají být rukávy, se na veletrhu dozvědí i budoucí ženiši.

Nevěsty si šaty spíše půjčují

Pořadatelé také potvrdili, že častější bývá, že si budoucí nevěsty šaty spíše půjčují, než kupují. I k tomu mohou na veletrhu využít zvýhodněných cen a zarezervovat si šaty, které si pak už nechají upravit až v salónu.

„Tady udělají ten první krok, a i když si šaty budou půjčovat až třeba za půl roku, o slevu z veletrhu nepřijdou. Kromě šatů se u nás půjčují i luxusnější šperky a diamanty. U nich je samozřejmě cena různá, ale za pronájem šatů nevěsta zaplatí zhruba od šesti do sedmnácti tisíc korun,“ doplnila Šmídová.

Reklama

Související témata:

Související články

Romantická svatba? V kině, zoo i na hradě

Na koni, v kočáru, u vody či pod hladinou, ve vrtulníku nebo s lyžemi na nohou. Všude tam a ještě jinde může být svatební den tím nejromantičtějším v životě....

Výběr článků

Načítám