Hlavní obsah

Usmíření na dvoře monackém aneb Kníže Alimento už seká dobrotu

Právo, Vladimír Plesník

Tak zamilovaně jako v posledních týdnech nevypadali monacký kníže Albert II. (53) a jeho manželka Charlene (33) ještě nikdy. Dříve podivně chladní a odtažití se z výpravy do Nepálu vrátili jako vyměnění. Vypadá to, že nová monacká kněžna konečně vzala svého kajícího se záletného manžela na milost.

Foto: Profimedia.cz

Knížecí pár opravdu září - na akci v New Yorku nedlouho po návratu z Nepálu si toho všiml doslova každý.

Článek

Vždyť také osamělost odlehlých údolí jim nabídla hodně romantiky - a něco jako opožděnou svatební cestu. V srdci Himálaje v oblasti Rigaon, jednom z nejchudších koutů Nepálu s osmi tisíci obyvatel, tři hodiny pěšího putování severovýchodně od Káthmándú, otevřeli hosté ve vesnici Salleri novou školu.

Ve výšce 1500 metrů mezi rýžovými poli. Monacký dvůr zaštítil - a také zaplatil - spolu se dvěma charitativními nadacemi projekt, v jehož rámci se 1900 dětem dostane vzdělání, třem tisícům dětí a dospělým lékařské péče a místním ženám práce u šicích strojů.

Foto: Profimedia.cz

Média zaznamenávají, že chladný odstup mezi Charlene a Albertem je už minulostí.

Po oficialitách ovšem monacký vládce a někdejší jihoafrická plavkyně putovali pod dohledem Francouzky Collette Grévesové, která zná nejvyšší velehory světa jako své boty, od údolí k údolí, od jedné horské terasy ke druhé. Ruku v ruce, s batohy na zádech, jako „obyčejní“ turisté.

Tuctový románek s dívkou č. 236? Omyl

Když se po návratu z Himálaje objevili ve sportovním klubu v Monaku a pak i v New Yorku, nešlo přehlédnout soulad, důvěru a porozumění. „Něco takového se samozřejmě dá nahrát, ale jen do určité míry. Není pochyb: už jsou z nejhoršího venku a zažívají šťastné dny,“ musel připustit francouzský časopis Voici obrat o 180 stupňů.

Ale co vlastně způsobilo onen chladný start jejich na první pohled pohádkového manželství? To, že se vdává za lehkomyslného playboye, věděla už dávno. Albert, který dobýval a opouštěl ženy a dívky jako na běžícím pásu, se s krásnou sportovkyní Charlene Wittstockovou seznámil v roce 2001. Média jejich vztah zprvu brala jen jako další tuctový románek a Charlene překřtila na dívku č. 236.

V roce 2006, rok poté, co Albert nastoupil na trůn po smrti otce knížete Rainiera III., už ale byla ruka v rukávě. Údiv médií však netrval dlouho - budoucí nevěsta totiž velmi brzy hodila zpátečku. Ponížilo ji, že by měla podstoupit test plodnosti. „Svatbu neplánuji ani v blízké, ani vzdálené budoucnosti,“ nechal se pak slyšet zarytý starý mládenec.

Foto: Profimedia.cz

Při okázalé svatbě v červenci letošního roku málokdo tušil, že mezi novomanželi není něco v pořádku.

Čas však oponou trhl a všechno bylo jinak. Zlí jazykové tvrdí, že jen naoko. Letos v červenci si druhý nejmenší státeček světa vychutnal jaksepatří pompézní obřad prošpikovaný celebritami, který by se, nebýt královské svatby v Británii, jistě stal svatbou roku. Současně se však vyrojily hodně divoké zvěsti.

Nejméně další dvě ženy se prý přihlásily o svá práva (a peníze) s tím, že jsou matkami Albertových potomků. Jeden z nich se přitom v té době měl teprve narodit, z čehož se dalo celkem s jistotou vyvodit, že kníže jej musel zplodit v době, kdy už dávno chodil s Charlene.

Nevěsta na útěku a šíleně smutná kněžna

Vladař minimonarchie, jemuž se občas přezdívá kníže Alimento, se přitom už hlásí ke dvěma nemanželským dětem. Má šestiletého syna Alexandra s Nicole Costovou, bývalou letuškou z Toga, a devatenáctiletou dceru Jazmin s americkou makléřkou Tamarou Rotolovou.

Zdeptaná Charlene se údajně chystala třikrát Monako opustit a snoubence pustit k vodě. Došlo to tak daleko, že se dokonce při zkoušce svatebních šatů v Paříži uchýlila na jihoafrické velvyslanectví. Zlomyslná média tehdy tvrdila, že se Albertova rodina uchýlila až k nejzazšímu řešení - když prý už nezabíraly žádné domluvy, sebrali jí pas.

Fakt, že manželství mělo namále, sotva začalo, potvrdila svatební cesta do Jihoafrické republiky. Ve své vlasti Charlene spala sama v ložnici hotelu šestnáct kilometrů od svého chotě.

Když fotografové poprosili novomanžele o posvatební polibek, nastal další trapný okamžik. Charlene odvrátila hlavu a princi zbyla jen její tvář. Snímky zachytily nešťastnou ženu, která se takřka neusmívala.

Foto: Profimedia.cz

Nepovedený polibek pár dnů po svatbě vyvolal velké spekulace.

Od té doby Albert podle zdrojů blízkých rodině dělá, co může, aby dokázal, že jeho okázalý sladký život patří minulosti a že dovede sekat dobrotu. Zdá se, že svou krásnou ženu přesvědčil.

Reklama

Související témata:

Související články

Pippa a její pozadí Brity stále baví

Když se v dubnu na královské svatbě své sestry Kate s princem Williamem objevila v přiléhavé róbě slonovinové barvy, její elegantní figury – a především jejího...

Alžběta: Vím, co dělat nechci

Zpěvačka Alžběta je na startu své kariéry. Vydala debut To cítím a Právu v rozhovoru řekla, že už ví, co dělat nechce.

Výběr článků

Načítám