Hlavní obsah

Firemní večírky prý zvyšují produktivitu práce

Londýn

Období vánočních večírků je v plném proudu. Ačkoliv ne každý tyto akce vítá, psychologové je každé firmě doporučují. Večírky totiž jednoznačně posilují týmového ducha, což v pracovním kolektivu významně zvyšuje produktivitu práce. Bez socializace po práci v hospodě u piva se prostě žádná větší firma dnes již neobejde.

Foto: Profimedia.cz

Na večírcích mohou kolegové probrat neformálně témata, na která v běžném provoze nezbývá čas.

Článek

V Británii přitom v průměru firmy pořádají tři oficiální večírky či setkání nad pivem či dobrým jídlem ročně.

Z výzkumu pak vyplývá, že 60 procent lidí pracuje tvrději a odhodlaněji pro firmu po každém takovém neformálním setkání v hospodě či restauraci. Mnoho z nich přitom uvádí jako motivaci to, že si chtějí podobné večírky zasloužit. Pro čtyřicet procent je takové neformální setkání důležité proto, aby pochopili pravou osobnost svých kolegů, aby je poznali ze zábavnější stránky a získali k nim důvěru.

„Kanceláře mohou hodně trpět interní politikou a tím, že se lidé nesnaží spojit a poznat. Je dobré, když vidíme, jak společné trávení času po práci pozitivně ovlivňuje výkonnost a produktivitu,“ tvrdí psycholog Ian Cowley.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám