Hlavní obsah

Michelle Pfeifferová: Muži netouží mít vypreparované a vyhublé ženy

Právo, Jana Rovenská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

„Letos si oslavy spojené se závěrem roku a přivítáním toho nového užiju hned dvakrát. Ty bouřlivější při natáčení romantické komedie Šťastný nový rok už mám za sebou, teď se těším na naše pohodové doma s dětmi,“ prozrazuje populární Američanka z Kalifornie Michelle Pfeifferová.

Článek

Na roli mateřské si dvojnásobná matka hodně zakládá. Kvůli dětem - adoptované čokoládové Claudii a synovi Johnovi - neváhala opustit v roce 2002 na pět let stříbrné plátno a plně se věnovala rodině. Po návratu v devětačtyřiceti, kdy v roce 2007 natočila dva další hity - muzikál Hairspray a výpravnou fantasy Hvězdný prach - si začala snímky pečlivě vybírat. Ale spolupráci s mistrem romantické komedie Garrym Marshallem, jak říká, nešlo odmítnout.

Foto: Profimedia.cz

V muzikálu Hairspray si v roli nepříjemné, ale sexy producentky Velmy mohla po letech i zazpívat.

„Věřte, nevěřte, Garry mě poprvé režíroval už v roce 1991 v romantické komedii Frankie a Johnny s Al Pacinem. To mi bylo třiatřicet. Když mi tedy zavolal po dvaceti letech, s radostí jsem jeho nabídku do další romantické komedie Šťastný nový rok přijala. Navíc jsou to příběhy o lásce, odpuštění, o druhé šanci, nových začátcích a novoročních přáních, které prožíváme během silvestrovské noci snad všichni. Jako třešničku na dortu mi za partnera vybral mého oblíbence Zaka Efrona, s kterým se znám už od komedie Hairspray (2007),“ svěřuje se ve svých třiapadesáti stále jedna z nejkrásnějších hollywoodských hereček.

Foto: Profimedia.cz

S Al Pacinem si zahrála v komedii Frankie a Johnny už podruhé.

Nad jejím půvabem kroutí hlavou i znalci. Michelle je podle nich živým důkazem, že i zrající žena si může zachovat mladistvý půvab, být svůdná a sexy. Na otázku, jestli se přece jen nebojí stárnutí, odpovídá:

„Hlavně se to snažím neprožívat, stejně to nezastavím. Vím jen, že muži netouží mít vypreparované a vyhublé ženy. Podle mě stačí kvalitně jíst, pravidelně cvičit a mít dostatek spánku, ale také umět si občas dopřát. I dnes si dám s chutí čokoládovou koblihu a občas ujíždím na brambůrkách. A když si na nich pochutnám, vůbec si to nevyčítám,“ vysvětluje.

A co si myslí ve svém věku o plastické operaci? „Ani ta není všelék. Navíc jich můžete mít desítky, ale stejně stárnete. Nemám nic proti botoxu a restylanu na vyplnění vrásek a rýh v obličeji, ale klasickou plastickou operaci bych si nechala udělat opravdu až ve chvíli, kdybych se už na sebe nemohla podívat do zrcadla,“ říká otevřeně.

Foto: Profimedia.cz

Jako Kočičí žena v nezapomenutelné fantasy Tima Burtona Batman se vrací.

Michelle, o které se říká, že zraje jako víno, to ale očividně nehrozí. Podle poslední studie tváří krásných žen, při které se poměřovala šířka úst s šířkou nosu, aby se našla perfektní proporce obličeje ženské krásy, odpovídala z filmových hvězd ideálnímu poměru 1:7 jediná - tvář Michelle.

Podle matky Donny a otce Dicka se ze čtyř dětí, které měli, na Michelle nejvíce podepsali její předci z Irska a Švédska. A i když si ona sama jako teenager připadala spíš jako kluk, brzy se stala terčem pozornosti modelingových agentů a začala dostávat nabídky jako modelka. Po maturitě se chtěla stát reportérkou a rok v Kalifornii studovala novinařinu na Golden West College a přitom si přivydělávala jako prodavačka v supermarketu.

Když ale v roce 1978 ve dvaceti vyhrála v soutěži krásy Miss Orange County, rozhodla se, že bude herečkou. Přestěhovala se do Hollywoodu a do roka se objevila v několika seriálech, hned nato přišly první filmy. Od poloviny 80. let už byla Michelle pro Hollywood nepostradatelná.

„Od počátku mě režiséři obsazovali do romantických snímků, takže jsem měla obavy, že si nic jiného nezahraju. Postupně naštěstí došlo přes romantické thrillery i na horory a fantasy, takže mi spadl kámen ze srdce. Bylo příjemné, když jsem mohla vystřídat dojemné krásky jako například Madame de Trouvel v Nebezpečných známostech s bezohlednou exkrálovnou krásy v Hairspray či sešlou čarodějnicí ve Hvězdném prachu. Ani dnes si ale nedovolím tvrdit, ve kterém žánru se cítím nejlíp. Každý je pro mě vždy nová výzva,“ svěřuje se.

Na rozdíl od úspěšné kariéry, za kterou natočila desítky filmů, byl její osobní život komplikovanější. V roce 1981 se vdala za herce a režiséra Petra Hortona, po osmi letech se ale rozvedli.

Když pak nevyšel ani vztah s dalším kolegou Fisherem Stevensem, Michelle se rozhodla už déle nečekat na muže, s kterým by založila rodinu a na jaře 1993 na své pětatřicáté narozeniny adoptovala holčičku.

V listopadu téhož roku si vzala právníka, dnes už úspěšného scenáristu a producenta známých seriálů Davida E. Kelleyho, s kterým ji náhodně seznámili přátelé. V roce 1994 se šťastné matce narodil syn John.

Foto: Profimedia.cz

S manželem, Johnem a Claudií v roce 2007, kdy dostala svou hvězdu na hollywoodském Chodníku slávy.

O kariéru se Michelle nebála nikdy, nemusí mít obavy ani dnes. Režiséři, kteří s ní natáčeli před lety, o ni mají zájem doteď. Po Garrym Marshallovi ji do svého nového hororu Dark Shadows obsadil Tim Burton, s nímž v roce 1992 natočila úspěšnou fantasy Batman se vrací.

Čím se (ne)může pochlubit

Ve čtrnácti si poprvé zkusila roli modelky.

V roce 1978 začala jako neznámá herečka kariéru v Hollywoodu. Bylo jí dvacet.

V roce 1983 při konkurzu na thriller Zjizvená tvář nešťastně řízla Al Pacina rozbitou sklenicí.

Od roku 1990 byla celkem šestkrát na titulu časopisu People jako nejkrásnější žena světa. V roce 1993 prohlásil Martin Scorsese, který ji režíroval v dramatu Věk nevinnosti, že na to, aby zahrála hluboký vnitřní konflikt, jí na rozdíl od jiných hereček, stačí jen oči a obličej.

V roce 1995 ji zařadil prestižní časopis Empire mezi 100 nejvíc sexy hvězd ve filmové historii.

V roce 1997 byla prohlášena za nejlépe oblékanou ženskou hvězdu.

Hrála s těmi nejatraktivnějšími hollywoodskými herci včetně George Clooneyho. Právě s ním se s Nicol Kidmanovou vsadila o 10 000 dolarů, že se do čtyřiceti znovu ožení a bude mít děti. Obě prohrály.

Má tři nominace na Oscara, Zlatý glóbus a desítky dalších ocenění.

Romantická komedie Šťastný nový rok je jejím pětačtyřicátým filmem.

Před šesti lety se s rodinou přestěhovala z Hollywoodu do luxusní rezidence v kalifornském městě Woodside.

„To herečku opravdu potěší. Myslím, že za to mohu poděkovat především mým vynikajícím kolegyním Susan Sarandonové a Meryl Streepové. Právě ty svým hereckým uměním dokázaly přesvědčit zkostnatělý Hollywood o tom, že i starší herečky v něm mají místo. Nic víc bych si v herectví nepřála než to, aby mě jednou mohli přirovnávat k mé oblíbené Judi Denchové,“ přiznává talentovaná herečka.

Reklama

Související témata:

Související články

Inspirace na vánoční dárky pro ženy

Ženy touží být především hýčkané. Přestože mnohé z nás potěší praktické dárky do domácnosti, vánoční dárky by měly především pohladit po duši a povzbudit...

Výběr článků

Načítám