Hlavní obsah

Nejznámější boty světa, které si jen tak nekoupíte

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Boty. Slovo, které dokáže na tvářích mnoha žen vykouzlit slastný úsměv. Existuje nespočet designérů a návrhářů obuvi, ale jen někteří mají to štěstí, že je znají ženy všude po světě. A to i ty, které si jejich boty zrovna nemohou dovolit.

Foto: Profimedia.cz

Typickým znakem všech bot návrháře Christiana Louboutina je od roku 1992 specifická červená podrážka.

Článek

Žena a boty. Spojení, které jen tak nikdo nepřeruší. Samozřejmě se najdou dámy, pro které je obuv pouhým "spotřebním" zbožím, jež potřebují ke svému každodennímu životu. Pro valnou většinu žen jsou ale boty nepostradatelným designovým prvkem, jehož množství tak rády rozšiřují.

Nepřeberné množství značek na současném světovém trhu s obuví by se dalo jednoduše rozdělit na skupinu, která je běžným ženám dostupná a na skupinu, o které si mohou nechat leda tak zdát. Bohužel druhá ze skupin představuje pro mnohé smrtelnice poměrově mnohem větší část.

Nejslavnější trojice návrhářů obuvi

Jimmy Choo 

Malajský návrhář Jimmy Choo patří do nejslavnější trojice návrhářů (Blahnik, Choo, Louboutin), jejichž boty znají mnohé dámy z celého světa, a to díky seriálovému či filmovému zpracování Sexu ve městě.

Světoznámou značku Jimmy Choo založil v roce 1996 spolu s Tamarou Mellonovou, bývalou editorkou neméně známého časopisu Vogue. V jeho nabídce kromě typických bot nechybí ani luxusní doplňky, kosmetika nebo parfémy.

Manolo Blahnik

Boty od španělského módního návrháře nepatří zrovna k těm nejlevnějším, není tedy divu, že je obouvají především celebrity, pro které jsou přeci jen "přístupnějším" zbožím. České ženy možná může alespoň trochu utěšit fakt, že Manolo Blahnik má české kořeny. Narodil se totiž českému otci a španělské matce. O módu se zajímal již odmalička, svou zálibu podědil zřejmě po matce, která módou žila.

Inspiraci pro své výtvory čerpá v běžném životě. S jeho značkou je neodmyslitelně spojeno jméno herečky Sarah Jessiky Parkerové.

Christian Louboutin

Francouzský návrhář obuvi začal svou slavnou kariéru v Paříži roku 1991. Od roku 1992 je typickým prvkem jeho obuvi sytě červená lakovaná podrážka, která ji donedávna odlišovala od ostatních značek. V poslední době ji ale začali používat i jiní módní návrháři, což se Louboutin snažil napadnout i u soudu, kde bohužel neuspěl.

Každý pár bot tohoto módního guru je zárukou kvality, luxusu a specifického stylu. Jeho mottem je "udělat ženu krásnou, sexy a její nohy tak dlouhé, jak jen to jde".

Další známé značky

Yves Saint Laurent 

Tento francouzský návrhář patří mezi největší ikony módního průmyslu. V roce 1961 si otevřel svůj první módní dům, poctivou prací a skvělými návrhy se brzy vypracoval mezi velkolepé a vlivné světové návrháře.

Prada

Salvatore Ferragamo

Italský návrhář obuvi, ve 20. letech minulého století spolupracoval s řadou slavných hollywoodských celebrit. Po návratu do Itálie založil vlastní společnost, která se specializovala na výrobu unikátně ručně šité obuvi. Jeho tvůrčí přístup napomohl k mnoha inovacím v obuvnictví.

Reklama

Související témata:

Související články

V trendy kabátech budete sexy i v teple

Letošní podzim je sice mírnější, než jsme zvyklí, doba, kdy lze venku ještě pobíhat ve svetru a bundičce ale nevydrží věčně. V sychravém počasí pak nic...

Výběr článků

Načítám