Hlavní obsah

Ve špercích je skryta intimní zpověď, intenzivní cit a umění žít

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šperkům ženy podléhají již po staletí. Pro jejich blyštivou krásu by některé udělaly cokoliv, což potvrzuje i historie. Mezi největší milovnice šperků a luxusu patřily mocné ženy světa jako Kleopatra, Marie-Antoinetta či Grace Kellyová.

Článek

Šperk je důležitý doplněk, který buď může ozářit váš outfit, nebo ho naopak úplně zkazit. Už dávno neplatí pravidla, že blondýnky by měly nosit zlato a že brunetkám sluší stříbro. Dodržují se jiná.

Oblečení a šperky je nutno sladit, aby jedno nepřebíjelo druhé. K hlubšímu výstřihu zvolte náhrdelník, k halence nebo sáčku naopak postačí jen náušnice. K výraznému šperku si oblečte spíše jednoduché a málo barevné kousky oblečení. Nikdy masivní šperky nekombinujte – pokud například zvolíte výrazný náhrdelník, další doplňky by měly být jednoduché a nenápadné. Naopak k výrazným visacím náušnicím už si náhrdelník neberte.

Chcete působit něžně, ale zároveň žensky? Sáhněte po perlách. Naopak luxusní vzhled vám dodají kameny výrazných barev. Pokud je sladíte s barvou vašich očí, efektivita je zaručena.

Během staletí prošlo šperkařství mnoha uměleckými styly a nejnovější kolekce se nechávají inspirovat romantismem či stylem art deco.

Nejslavnější šperkařské domy jako Cartier, Guy Laroche či Chaumet se nacházejí ve Francii, v zemi módy, elegance a luxusu. Francie a Paříž, domov harmonie linií, čistoty forem a smyslných křivek, jsou stále středobodem, ze kterého vyvěrají nové nápady a vize.

"Ve francouzských špercích je skryta intimní zpověď, intenzivní cit a umění žít. Je to propojení krásy a dokonalosti, která nás nechává po špercích toužit. S luxusními šperky se můžete stát elegantní a neodolatelnou ve francouzském stylu," upozorňují odborníci na francouzský styl ze serveru Kavaveznamenitouhy.cz.

Reklama

Související témata:

Související články

Blanka Matragi: Od princezen k českým ženám

Módní návrhářka Blanka Matragi přiváží expozici mapující její celoživotní tvorbu natrvalo do Prahy. Lidé mají možnost vidět ukázky z jejích začátků až po...

Výběr článků

Načítám