Hlavní obsah

Doktorka Lisa Cuddyová z Dr. House: Na muže nemám ten nejlepší vkus

Právo, Jana Rovenská

Role ředitelky nemocnice v kultovním seriálu Dr. House z ní před šesti lety udělala hvězdu, v dalším, osmém pokračování se už ale neobjeví. S Lisou Edelsteinovou se údajně rozloučili producenti, ona to ale popírá.

Článek

„Chci to jen uvést na pravou míru: Nikdo mě nevyhodil, já jsem se nedohodla s producenty, bylo to moje svobodné rozhodnutí. Zdaleka však nešlo jen o peníze. Podle mého názoru nebyla moje postava v novém scénáři dobře napsána, a to rozhodlo. Neplánovala jsem odchod, bylo to smutné, těžké rozhodnutí, svým způsobem i zklamání, ale stalo se,“ vysvětluje. Loučení se štábem, se kterým natáčela seriál Dr. House od roku 2004, prožívali všichni. Přiznal to i hlavní protagonista seriálu Hugh Laurie.

„Lisa nám všem bude velmi chybět, je jak ohromná herečka, tak i senzační společnice. Její doktorka Lisa Cuddyová patřila mezi nejoblíbenější postavy seriálu i u diváků. Měla s ní totiž společné nejen křestní jméno, ale i ctižádost a smysl pro sarkastický humor, proto jsme si výborně rozuměli. Není tedy divu, že po ní hned skočila další televize a nabídla Lise roli. Přejeme jí jen to nejlepší,“ řekl za všechny.

Lise tedy okamžitě dopsali roli pro třetí sezónu v seriálu Dobrá manželka, což je údajně v současnosti vůbec nejlepší televizní seriál. Hraje advokátku. A jak se jí role zamlouvá? „Celeste Serranová je právnička se snadno ovlivnitelnou morálkou. Užívá si riziko hry se zákonem, zároveň je i profesionální hazardní hráčkou. Nemá v životě žádná pravidla, což je mi hodně blízké,“ směje se.

Foto: Profimedia.cz

S Hughem Lauriem patřila v seriálu Dr. House k nejoblíbenějším hercům.

Sama totiž ve čtyřiačtyřiceti není vdaná, nemá děti a v Los Angeles žije jen s kočkou a dvěma nalezenými psy Shazamem a Kapowem. „Co se mužů týče, rozhodně nemám ten nejlepší vkus. Nevím ale, jestli vkus a inteligence jdou ruku v ruce,“ prohlašuje Lisa, která byla už od mládí v tomto směru lehce výstřední.

Projevilo se to jak v soukromí, kdy se jako dvacetiletá pod uměje leckým jménem Lisa E stala hvězdou vystoupení v nočních klubech, tak i v rolích, které přijímala v řadě jiných seriálů. Hrála exkluzivní prostitutku v Západním křídle, lesbičku v Příbuzenstvu, ortodoxní židovku v Rodinném právu, transsexuála v Ally McBealové. Svůj všestranný talent pak prokázala například v Dr. Houseovi, kde naopak vsadila na ženskost a bravurně zvládla i krotitelku nezkrotného mrzouta House.

Foto: Profimedia.cz

Lisa Edelsteinová

Narodila se jako nejmladší ze tří dětí do židovské rodiny dětskému lékaři Alvinovi a jeho ženě Bonnie v Bostonu. V osmnácti letech se odstěhovala do New Yorku, kde začala v roce 1988 studovat známou Tischovu uměleckou školu. Už tam hrála v divadlech na Broadwayi i mimo něj. Hned v začátcích své kariéry napsala scénář a účinkovala v muzikálu Positive Me (Jsem pozitivní), kterým upozornila na nebezpečí AIDS.

Víte, že…

V šestnácti byla roztleskávačkou.

V roce 1989 ji na televizní obrazovku přivedlo sedmiměsíční moderování ranní show MTV, rok nato se už objevila v televizním seriálu Show Jerryho Seinfelda.

Hrála i v řadě filmů. Nejznámější jsou komedie Lepší už to nebude (1997), Po čem ženy touží a Rabín, kněz a krásná blondýna (oba 2000) či Bláznivá školka (2003).

Štíhlou postavu si udržuje cvičením ashtanga jógy, kterou trénuje šest dní v týdnu. „Když se probudím, vypiju hodně organického čaje guayakí. Doporučuji, vynikající na trávení. Nejím potraviny živočišného původu, ale není pravda, že jsem veganka. Souhlasím s jejich přesvědčením. Nejhorší na životě vegetariánů je sehnat boty, na kterých není ani kousek kůže,“ dodává s úsměvem milovnice zvířat a dobrovolnice populární zvířecí organizace Best Friends - Nejlepší přátelé.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám