Hlavní obsah

Potetovaná Barbie šokovala svět

Novinky, das

Barbie byla vždy představitelkou dokonalosti. Každá holčička toužila být krásná jako ona. Na trhu se ale objevila Barbie, která má kromě růžových vlasů, velmi vysokých podpatků a výstředního oblečení, potetované tělo a velmi zvláštního pejska Bastardina. U britské a americké veřejnosti to vyvolalo doslova šok.

Článek

Jedná se o italskou verzi panenky Barbie, jež se inspirovala japonskou značkou Tokidoki. Panenka je určena především sběratelům a tedy dospělým jedincům. Nicméně, to neznamená, že se nedostane do rukou malých dětí. A to je největší argument odpůrců těchto panenek.

Podle nich není rozhodně správné říkat malým dětem, že je tetování normální a správná věc. "Je to stejné, jako kdyby dal výrobce do ruky Barbie cigaretu či lahev s pivem," tvrdí jedna z rozhořčených maminek na serveru Twixt.

Což vyvracejí i odborníci. Tetování s kouřením ani s alkoholismem nelze srovnávat. Samozřejmě existují rizika závislosti na tetování, kdy většina tatérů tvrdí, že obvykle u nikoho nezůstane u jednoho vytetovaného obrázku. Ale rizika této závislosti jsou s ostatními nesrovnatelná.

"Děti milují tetování. Odmala vyhledávají nejrůznější obtisky na kůži, které dnes naleznou v obalech žvýkaček, ale i jogurtů. Velmi módní jsou i smývatelné tetovací barvičky, kterými si děti nechávají malovat po těle i obličeji. Není tedy důvod odsuzovat Barbie za její tetování. Pokud dítě bude chtít, k tomuto zkrášlování těla si cestu vždycky najde," kontruje v diskusi jiná maminka.

U sběratelů panenka v každém případě sklízí úspěch a výrobce ji rozhodně neplánuje stáhnout z trhu.

Podívejte se na přiložené video, kde je vidět potetované tělo Barbie.

Anketa

Pohoršuje vás potetovaná panenka?
Ano, určitě to není pro děti dobrý vzor
21,5 %
Ne, na tetování nevidím nic špatného
48,6 %
Ne, ale své dceři bych ji nekoupil/a
29,9 %
Celkem hlasovalo 4541 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Retro hračky, které potěší i dnešní děti

Také rádi vzpomínáte na své oblíbené hračky, které vás i vaše sourozence provázely celé dětství? Zajisté mezi ně patřily nejen oblíbené stavebnice Merkur,...

Čím zabavit děti doma

Když nemůžeme s dětmi ven kvůli špatnému počasí nebo se doléčují z nemoci, je těžké je udržet doma v klidu. Každou chvíli se zabaví jinou hrou. Naštěstí je...

Výběr článků

Načítám