Hlavní obsah

Odrosty u blond vlasů - dříve módní faux pas, dnes trend

Novinky, Dana Sokolová

Ošklivé tmavé odrosty byly ještě donedávna strašákem všech barvených blondýn. Upozorňovaly okolí, že se nejedná o přirozenou barvu a zároveň na lajdáckost žen, že si vlasy nejsou schopny dobarvit. Módní stylisti pak odrosty považovali za módní faux pas nositelky.

Foto: Profimedia.cz

Madonna na první pohled vypadá minimálně o deset let mladší.

Článek

Dnes se ale mnohé věci mění. Stále častěji se na veřejnosti ukazují s tmavými odrosty velmi populární blondýnky jako Madonna (53 let), Gwyneth Paltrowová (39) či Elle Macphersonová (47), jež běžně udávají módní styl.

Foto: Profimedia.cz

Elle Macphersonová

Jejich důvody jsou ale kupodivu mnohem prozaičtější, než podlehnutí módním trendům. Chtějí před světem skrýt svůj skutečný věk. Tmavé odrosty v podstatě lidem ukazují, že jejich majitelky nemají šedivé vlasy. Je to jen další iluze, jež má u veřejnosti vzbudit dojem věčného mládí.

Foto: Profimedia.cz

Kate Mossová

"Vlasy u kořínků si nechává barvit na tmavo stále více čtyřicetiletých a padesátiletých hvězd. Přestože navenek tvrdí, že chtějí udržet krok s módními trendy, ve skutečnosti tak pouze chtějí zamaskovat své šediny," říká pro deník DailyMail módní stylista hvězd Richard Ward.

Foto: Profimedia.cz

JENNIFER ANISTON

Podle něj  hvězdy přicházejí do salónů s žádostmi o ztmavení kořínků oproti zbytku vlasů, s postupným zesvětlením odstínu barvy směrem ke špičce.

Foto: Profimedia.cz

Tess Dalyová

Reklama

Související témata:

Související články

Po čem se ženy cítí nejvíc sexy

Způsobů, jak si dodat sebevědomí, například před prvním rande, může být několik. Někdo si dá panáka, jiný absolvuje kurz asertivity... Pro ženy jsou tu čistě...

Výběr článků

Načítám