Hlavní obsah

Upravené strniště na mužských tvářích je opět in

Několikadenní strniště či čistě oholená tvář? Trendy, jež se v pravidelných cyklech opakují. Nyní je populární opět strniště, což dokazují i slavné osobnosti. Jak uvádí list The New York Times, každý chce mít tak trochu neoholenou tvář.

Foto: Profimedia.cz

David Beckham

Článek

Jon Hamm, jehož role v televizním seriálu Mad Men inspirovala mnohé muže k holení dohladka, patřil minulý týden k mužům, kteří na předávání cen Emmy zkombinovali smoking s jemným mechem na obličeji. S prošedivělým porostem na tváři se objevil například i Brad Pitt tento měsíc na filmovém festivalu v Torontu.

Foto: Profimedia.cz

Jon Hamm

Také spousta modelů, pro něž jsou vousy tradičně zapovězené, letos kráčí po molech se strništěm. Takt jim udává George Clooney, který má vždycky přinejmenším stín pod dolní čelistí. Za propagátory strniště pak lze jednoznačně označit Justina Timberlakea nebo Gerarda Butlera.

Foto: Profimedia.cz

Justin Timberlake

"Strniště je v módě, zvláště teď s příchodem chladnějším měsíců," řekl Garrett Bryant, stylista manhattanského salonu Antonio Prieto. Ale ne "vylysalý" nebo neupravený porost. "Trik spočívá v pečlivém udržování a bránění tomu, aby se ze strniště stal nepořádný propletenec," dodal.

Foto: Profimedia.cz

Brad Pitt

K tomu mají pomáhat i nové strojky, jimž se ovšem neříká zastřihovače vousů (beard trimmer), ale zastřihovače strniště (stubble trimmer). Tyto modely, které se na trhu objevily v roce 2010, jsou speciálně vyrobené tak, aby dokázaly upravit obličejový porost na velmi krátký sestřih.

Foto: Profimedia.cz

Gerard Butler

Hlavní rozdíl mezi zastřihovačem vousů a strniště je malý, ale kosmeticky významný: minimální délka, na niž jsou schopné vousy zkrátit nejtěsnější zastřihovače vousů, je jeden milimetr, zatímco zastřihovače strniště jdou až na půl milimetru. Jejich prodej podle marketingových firem stoupá, ale ani pravidelné používání nemusí zajistit upravený vzhled porostu ve znamení "stínu odpoledního čaje o páté".

Foto: Profimedia.cz

Hugh Jackman

Stylisté doporučují různé triky, od napaření obličeje horkým ručníkem před holením přes zasypání pudrem, ale především velí zastřihovat proti směru růstu vousů, což může být komplikované, zvlášť pod bradou. Krku se to netýká, protože tam je strniště módním diktátem zapovězeno a i "omechovaní páni" by se tu měli oholit tradiční žiletkou nebo strojkem.

Foto: Profimedia.cz

Ashton Kutcher

Zkrátka dokonale vypadající strniště je sice v módě, ale platí tu, že vypadat ležérně dá docela dost práce. Scott Donaton, výkonný šéf newyorské reklamní firmy Ensemble, je známý mezi přáteli tím, že si už téměř desetiletí udržuje perfektně upravené "neupravené" strniště.

"Myslím, že se to ženám líbí," řekl s tím, že používá zastřihovač každý den, než si dá ranní sprchu. Po ní si pak doholí tváře a krk obyčejnou žiletkou. "Vždycky říkám, že vypadat, jako bych se neholil, mi dá víc práce, než kdybych se holil," dodal.

Reklama

Související témata:

Související články

Sexy tatínci mezi slavnými

Sexy muži nemusí mít jen atraktivní vzhled. Podle většiny žen jsou pro ně velmi přitažliví aktivní tatínci, kteří se věnují svým dětem a jsou na ně patřičně...

Výběr článků

Načítám