Hlavní obsah

Více než polovina Češek si barví vlasy, výrazně stoupl počet blondýnek

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hnědá, černá, blond, zrzavá...barva vlasů je pro mnohé ženy stejně důležitá jako dokonalá postava a celkový vzhled. V Česku podle průzkumu používá barvy na vlasy zhruba 63 procent žen, zajímavostí je zvýšení počtu blondýnek v české populaci.

Foto: Profimedia.cz

Služeb kadeřnických salónů využívají především mladší ženy. Ty starší si vlasy barví doma.

Článek

České ženy, stejně jako jejich kolegyně jinde na světě, chtějí být pro svého partnera či manžela krásné a přitažlivé. Kromě cvičení a dalších procedur proto k jejich běžným "zkrášlovacím úkonům" patří také barvení vlasů, které se už dávno nepoužívá jen v případě nutnosti zakrytí nepříjemných šedin.

Podle průzkumu, který zpracovala agentura GfK ČR pro společnost Henkel ČR, počet žen barvících si vlasy vzrostl za poslední dva roky o 16 procent.

Foto: Profimedia.cz

Barvení vlasů není jen nutnou potřebou při krytí šedin, stále více se stává i záležitostí módy a aktuálních trendů.

Chceme zakrýt šediny, ale i být mladší 

Mezi nejčastějšími důvody, proč si ženy vlasy barví, je sice nejrozšířenější krytí šedin (52 procent), ale dlouho už nejde o jediný důvod. Třicet tři procent žen se s novou barvou jednoduše cítí hezčí, 27 % dam má jednoduše v oblibě pravidelné měnění barvy vlasového porostu, pro 25 % je hlavním důvodem omlazení vzhledu.

U mladších žen celkově převládají v barvách trendy a pocit krásy, u starších žen pak spíše praktičnost, uvedla Radka Šimánková, marketingová ředitelka společnosti Henkel ČR.

Blonďatá barva "frčí"

Během uplynulých let podle průzkumu stoupl počet žen s plavými vlasy, v současnosti je v populaci 35 procent blondýnek (přirozených i barvených), před třemi roky to bylo 15 procent.

Foto: Profimedia.cz

Blond odstíny jsou u žen stále více oblíbené.

Zajímavým aspektem je fakt, že mnohé ženy si barví vlasy doma (64 %, převážně ženy ve věku 50-59 let), pouze 34 % využívá služby salónů.

Pravidelnost je pro ženy důležitá 

Celkem 60 % žen považuje pravidelnost v barvení za velmi důležitou, necelé dvě třetiny z nich (62 %) používají stejnou barvu. Téměř polovina žen (49 %), které barvu mění, chce jednoduše zkusit nové věci.

Z hlediska kvality je pro ženy nejvíce důležité pečlivé krytí šedin (28 %), dále pak dlouhodobá stálost barvy (22 %) a v neposlední řadě také fakt, zda barva nepoškozuje vlasy (10 %).

Reklama

Související témata:

Související články

Za šedivé vlasy může genetika i stres

Šedivé vlasy nemusí být jen projevem stáří. Objevit se mohou i u velmi mladého člověka. Hlavní roli u tvorby šedivých vlasů hraje genetická dispozice a také...

Výběr článků

Načítám