Hlavní obsah

Oddaný přítel postavil své milované mobilní saunu, aby jí přiblížil její domovinu

Novinky, Bohumila Kunertová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Merja Stocková (48 let) prožila část svého života ve Finsku, v domově téměř dvou miliónů saun. Když se přestěhovala do Anglie, začala jí její záliba chybět. Její přítel proto nelenil a postavil jí mobilní saunu, ve které může trávit čas dle libosti.

Foto: Profimedia.cz

S tímto mobilním vozítkem si můžete saunování užívat dle libosti, kdykoli a kdekoli.

Článek

Tony Goulden (72) by pro svou milovanou udělal všechno možné a nemožné, a tak když zjistil, že jeho lásce její pravidelné saunování opravdu schází, rozhodl se jednat.

Jelikož je povoláním tesař, nebyla pro něj tato výzva ničím náročným. Aby sauna připomínala co nejvíce finské originály, nelenil, a z Finska si objednal originální kamna, která ho i s náklady na dopravu vyšla na 600 eur (cca 14 700 korun).

Foto: Profimedia.cz

Sauna je velmi dobře izolovaná a během dvaceti minut je připravena k užívání.

"Doma jsem měla svou vlastní saunu, ve které jsem trávila hodně času. Když jsem se přestěhovala do Anglie, chtěla jsem si pořídit taky takovou," uvedla Merja.

Příprava celého projektu, kromě čekání na kamna, zabrala dva měsíce. Základem mobilní sauny, která na první pohled připomíná kočovný vůz nebo cirkusovou maringotku, je kvalitní borovicové dřevo. Nechybí komín a malý balkónek, kde můžete se "spolusaunovníky" v klidu relaxovat. Díky kolům a přípojnému zařízení je možné sebou saunu vozit opravdu kamkoli a užívat si dle libosti.

Foto: Profimedia.cz

V případě potřeby se dá sauna využít i jako provizorní nocleh.

Sauna je dvojstěnná a plně izolovaná. "K rozehřátí stačí dvacet minut. Pak je připravená k použití," dodává s hrdostí pan Goulden.

Dovnitř se pohodlně vejde šest osob, v případě potřeby se dá sauna využít i jako nouzový nocleh. I když Tony s Merjou trávili v sauně "moře" času, rozhodli se ji nyní prodat za zhruba 3800 liber (cca 109 tisíc korun). Důvod je jednoduchý. Stěhují se do nového domu, kde počítají s permanentní saunou - s větším prostorem a bez koleček.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám