Hlavní obsah

Měsíc narození ovlivňuje výběr povolání

Datu narození se přisuzuje více či méně magická moc odnepaměti. Nyní se ukazuje, že ovlivňuje dokonce i výběr povolání. Britský Úřad národní statistiky analyzoval data ze sčítání lidu a zjistil, že mezi měsícem narození a výběrem povolání existuje vztah.

Foto: Profimedia.cz

Zrozenci v prosinci jsou nejčastěji zubaři.

Článek

Třeba zrozenci v prosinci jsou nejčastěji zubaři, zatímco děti narozené v lednu čeká dráha vymahače dluhů či praktického lékaře.

Podle listu Daily Mail se pak nejvíce umělců rodí v únoru, zatímco piloti připadají většinou na březen. Nejrovnoměrněji rozšířená všechna povolání mají měsíce duben a květen. A v létě se rodí nejméně fotbalistů, lékařů a zubařů. V srpnu se rodí nejvíce zedníků, v září zase sportovní hvězdy a fyzikové.

„Zdá se být absurdní, že by měsíc, v němž se narodíte, mohl ovlivnit životní šance, ale jak dlouho žijete, jak jste vysocí, jak se vám daří ve škole, jaký máte BMI, zda budete sova či skřivan a jak budete náchylní k různým chorobám, to vše souvisí s tím, v kterou část roku se narodíte,“ komentoval statistickou studii neurolog Russell Foster z Oxfordské univerzity.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám