Hlavní obsah

Ne každá plastika prsou dopadne dobře, podívejte se na odstrašující případy

Novinky, Dana Sokolová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zvětšení a modelace prsou patří mezi nejoblíbenější plastické operace u nás. Ne vždy ale tyto operace dopadnou dobře. Někdy za to mohou přehnané požadavky ženy, jindy nezkušenost operatéra, ale téměř vždy si důsledky tohoto špatného rozhodnutí nese sama žena.

Nepovedené plastiky prsouVideo: Novinky

 
Článek

Proto je tak důležité důkladně vybírat operatéra a vše s ním nejprve důkladně zkonzultovat. Plastický chirurg je nejen malíř, ale i sochař a estét. Musí dopředu velmi citlivě odhadnout, jak se bude asi rána hojit, a nakolik se bude tvar měnit. "U každého pacienta je průběh jiný a ke každému je potřeba přistupovat zodpovědně a individuálně, a to zejména po stránce psychické," upozorňuje MUDr. Karel Urban z kliniky estetické chirurgie Esthé.

Ženy by před zákrokem měly vždy myslet minimálně na 10 let dopředu. Přestože celá řada zákroků lze ještě napravit, známé osobnosti jako Tori Spellingová či Janet Jacksonová jsou příkladem, že ani peníze nezmohou vše a nepovedené zákroky mohou zanechat trvalé následky.

Foto: Profimedia.cz

Tori Spelling a její nepovedená silikonová prsa. Podle odborníků musela již podstoupit několik operací. Propad na levém prsu, ale nelze přehlédnout.

Foto: Profimedia.cz

Ani Janet Jacksonová se nemůže pochlubit krásným dekoltem. Levé prso jasně ukazuje, že se práce plastikům skutečně nepovedla.

Foto: Profimedia.cz

Tara Reidová se chlubí se svými novými silikony, jež odborníci též nepovažují za příliš zdařilé.

Nepovedené operace

Více než 50 faktorů ovlivňuje výsledek operace. Některé jsou technického rázu, jiné lidského.

Příliš velké implantáty - při použití příliš velkých až extrémních implantátů je procento pooperačních komplikací výrazně větší než u implantátů menších velikostí. Navíc čím větší jsou implantáty, tím rychleji dochází k ochabnutí kůže a svěšení prsů. Implantáty, které jsou příliš velké, mohou být pod kůží viditelné nebo hmatné.

Asymetrie prsou - I prso zvětšené pomocí implantátu může časem poklesnout nebo se stát povislým. Dochází také k asymetriím, kdy jedna strana je více pokleslá než strana druhá. Může se jednat o důsledek nedodržení pooperačních pokynů, ale i jinou příčinu. Pohybem prsního svalu těsně po operaci může implantát změnit svoji polohu. Větší riziko posunu hrozí u kapkovitých implantátů.

Svraštění implantátu - Svraštění obalu implantátu, jež se projevuje jako vlnky hmatné pod kůží. Může být bolestivé a velké záhyby mohou dráždit a poškodit okolní tkáň. Dochází k tomu u velmi štíhlých žen s tenkou kůží, velmi malou prsní žlázou a u podžlázového umístění implantátu.

Kapsulární kontraktury - Kolem prsního implantátu se vždy vytváří vazivový obal - kapsa. Vazivová tkáň tak přirozeně reaguje na vstup cizího tělesa do organismu. Kapsy se proto tvoří u všech pacientek a mohou být tenké nebo ztluštělé. Jejich tvorba je individuální. V 5 % případů může dojít až ke stažení kapsy kolem implantátu, což je doprovázeno bolestivostí, tuhostí až zatvrdnutím prsu. Obvykle musí být takto stahující kapsula uvolněna chirurgicky.

Duble Bubble - dvojitá prsa - ženy mají pocit, že mají 4 ňadra. Stává se to u vkládání implantátu pod prsní sval a to především u povislých ňader.  Na novém prsu zůstává viset původní ňadro, což  způsobuje dojem, že v dolních prsních kvadrantech je na jedné bublině ještě druhá. Proto také ten název. Podle odborníků je 50% šance, že se to do roka po operaci srovná, pokud ne, pak musí přijít na řadu další operace. V každém případě ženy s povislými ňadry by v první řadě měly uvažovat o modelaci prsou a až poté o jejich zvětšení.

Foto: Profimedia.cz

Kate Beckinsaleová se ještě v roce 2004 mohla chlubit titulem - nejošklivější prsa Hollywoodu.

Foto: Profimedia.cz

Ani zvětšená ňadra Victorie Beckhamové jeden čas nevypadaly příliš přirozeně.

Foto: Profimedia.cz

Ne vždy pornoherečky docílí skutečné dokonalosti.

Nebojte se operaci reklamovat

I nepovedenou plastickou operaci lze reklamovat. Jako předmět reklamace je možné uvést jak konečnou vizuální stránku zákroku, tak i následné zdravotní potíže se zákrokem spojené. [celá zpráva]

Foto: Profimedia.cz

Ňadra, která s přirozeností též nemají mnoho společného.

Foto: Profimedia.cz

Žena toužící vyhrát soutěž o největší prsa na světě. Prozatím nezvítězila, ale kdo ví, jak bude vypadat za čas.

Foto: Profimedia.cz

Nepřiměřeně velká ňadra ke konstituci těla s sebou nesou řadu rizik. Jednak problémy s páteří, ale i problémy s gravitací - ňadra se díky váze i více vytahují.

Foto: Profimedia.cz

S krásou toto nemá už skutečně nic společného.

Foto: Profimedia.cz

I takto jizvatá kůže může být důsledek nepovedené plastické operace

Foto: Profimedia.cz

Cornelia Ionová skutečně neměla štěstí při výběru plastického chirurga

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám