Hlavní obsah

Jaké chyby dělají ženy nejčastěji při líčení v teplých dnech

Novinky, Dana Sokolová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přestože léto pomalu končí, podle meteorologů máme před sebou ještě několik velmi teplých a tedy hezkých týdnů. Poradíme vám tedy několik tipů, jak zůstat i v tomto období svůdná a přitom přirozená. V přiloženém videu vám pak poradí vizážista Michal Zachar ze školy líčení Pei, čeho se při letním líčení vyvarovat a jak správně nanášet líčidla v tomto období.

Čeho se vyvarovat u letního líčeníVideo: Novinky

 
Článek

Než začneme s líčením, nikdy nesmíme zapomínat na důkladnou přípravu pleti.

1. V první řadě tedy musíme pleť vždy vyčistit (případně odlíčit). Jelikož v létě je nejdůležitější hydratace pokožky, ženy by měly volit i hydratační čistící či odličovací vody a emulze.

2. Poté je zapotřebí na pleť nanést lehký hydratační krém s ochranným UV filtrem a nebo tzv. podkladový tónovací krém, kterým lze i nahradit používání make-upu. Kromě obličeje ženy nesmí zapomínat i na krk a dekolt.

3. Pokud se žena bez make-upu neobejde, pak by měla upřednostnit fluidní, gelové či pěnové přípravky. Na kruhy pod očima je pak vhodné používat nemastný korektor.  Celý obličej je poté dobré jemně přepudrovat, aby make-up vydržel delší čas.

4. Na opálenou pokožku mohou ženy používat i tzv. bronzer, jenž dodá opálení na přirozenosti.

5. K přirozenému líčení patří i zvýraznění zdravíček. K tmavým typům se hodí bronzové odstíny, k blondýnkám jemně růžové a zrzkám meruňkové tóny.

6. Při volbě očních stínů má žena hned několik možností. Jednak neutrální nebo jemné barvy očních stínů, ale také hravé výraznější barvy jako korálové, oranžové, broskvové, tyrkysové či nebesky modré odstíny. V každém případě by se mělo jednat o pudrová líčidla, která i v létě na pleti vydrží déle.

7. Řasy je dobré zvýraznit voděodolnou řasenkou, která by měla řasy spíše prodlužovat než zhušťovat, tak aby líčení vypadalo co nejpřirozeněji.

8. Zapomínat bychom neměly ani na rty. V létě ženy asi nejvíce ocení kvalitní lesky na rty či bezbarvé balzámy, které podtrhnou celkový vzhled ženy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám