Hlavní obsah

Brad Pitt: Díky dětem cítím opravdové štěstí

Právo, Jana Rovenská

Začalo se o něm mluvit jako o nejatraktivnějším muži světa, dnes už má pověst výborného herce, producenta a oddaného otce. Brad Pitt si ho zahrál i ve snímku Strom života, oceněném letos v Cannes Zlatou palmou.

Článek

„Je to ohromně zajímavý snímek, režisér Terry Malick je opravdový umělec. A protože jsem byl jeho producent, snažil jsem se udělat vše pro to, aby se film povedl. Proto jsem vzal i hlavní roli násilnického otce, i když jsem nad ní trochu váhal. Cítil jsem však, že příběh je velice důležitý i pro mě samotného. Je i o tom, co děti v dětství a při dospívání ovlivní, jací z nich vyrostou lidé. A já se o všem, co natáčím, snažím přemýšlet očima svých dětí, jak se asi budou cítit, když mě ve filmu uvidí. Naštěstí vědí, jaký jsem táta ve skutečnosti. Doufám tedy, že až povyrostou a uvidí Strom života, napadne je, že jsem fakt dobrý herec,“ směje se.

Děti, které má s přítelkyní Angelinou Jolie, Bradovi dramaticky změnily život. „Před pár lety jsem po dítěti jen toužil a dnes jich mám šest. Vím, že tolik dětí může vypadat jako extrém, ale já jsem si vždycky přál velkou rodinu. Jako malý kluk jsem měl kamaráda, který z takové byl. Miloval jsem ten chaos okolo jejich stolu, všechno to pošťuchování a přetahování.

Už tehdy jsem věděl, že takhle si představuji vlastní rodinu, a to mi vychází. Pocit, že vás někdo potřebuje, ale zároveň to, že vy sám chcete s nimi být každou možnou chvilku, je nádherný. Díky dětem cítím opravdové štěstí,“ svěřuje se adoptivní otec devítiletého Maddoxe, sedmiletého Paxe a šestileté Zahary a vlastní táta pětileté Shilon a tříletých dvojčat Vivienne a Knoxe.

Foto: Profimedia.cz

S dětmi Zaharou, Maddoxem, Paxem (schovaným za Angelinou), Shilon a dvojčaty Vivienne a Knoxem.

V červenci se v Hollywoodu objevily fámy, že po šesti letech společného života s Angelinou chystá v létě menší neformální svatbu přímo v kapli ze 16. století na jejich zrenovovaném zámku Miraval v jižní Francii. Svatba se ale nekoná.

„Píšou o ní snad každý rok. Je to zase jenom trik amerického tisku, aby se zvýšil prodej novin. Něco bych o tom musel vědět. Byl bych to nejspíš já, kdo by je oddával,“ prozradil Michaël Latz, starosta obce Correns, kterého herci pozvali do svého zámku, hned když se do něj letos na jaře přistěhovali. Spekulace nechtěně vyvolal sám Brad, když se letos v Cannes nechal slyšet, že jejich rostoucí děti by chtěly, aby se s Angelinou vzali.

Foto: Profimedia.cz

Brad Pitt

„Jak děti rostou, mluví o tom stále častěji, chtějí, abychom byli manželé, hodně to pro ně znamená. Budeme se nad tím muset vážně zamyslet.“

Ani v nejmenším ale nenaznačil, kdy by k tomu mělo dojít. Vytížená dvojice totiž na takovou slávu nemá čas. Brad filmuje v Evropě sci-fi World War Z, po jeho dokončení bude propagovat drama Moneyball, které bude mít premiéru v listopadu na Maltě. Angelina se vrátila do Los Angeles a připravuje se na dokončení svého režisérského debutu In the Land of Blood and Honey (V zemi krve a medu), který se bude natáčet v Maďarsku.

Foto: Profimedia.cz

Od akčního thrilleru Mr. & Mrs. Smith (2005) jsou s Angelinou Jolie nerozlučnou dvojicí.

Kromě toho věnují oba hodně času charitativní nadaci JoliePitt Foundation, kterou založili v září 2006 jako světovou humanitární pomoc. Mnoho miliónů dolarů od té doby poskytli na Globální akci pro děti, na Doktory bez hranic i na pomoc uprchlíkům organizovanou OSN. Známá je jejich iniciativa při obnovení New Orleansu po ničivém hurikánu Katrina.

„Letos mi bude osmačtyřicet a to už člověk pomalu začíná bilancovat a ptát se, čeho v životě dosáhl a co by ještě dokázat chtěl. Svoje jsem si už užil, teď mohu v klidu vychovávat děti a experimentovat. Přibylo filmů, na které mohu být hrdý. Třeba jich ještě pár přijde. Hlavně bych ale chtěl přispět k tomu, aby byl svět o malý kousek lepší. V tomhle směru jsem se strašně moc naučil od Angeliny,“ přiznává Pitt.

Foto: Profimedia.cz

S Cate Blanchettovou v Podivuhodném případu Benjamina Buttona.

Ve Francii se rozhodli žít z mnoha důvodů. „Ročně platíme na výchovu šesti dětí za vychovatelky, jazykové učitele a soukromá letadla na jejich převoz kolem deseti miliónů dolarů. Přitom jediné, po čem toužíme my i děti, je, abychom byli co nejvíce spolu. Zámek bude naše základna, kam se budeme oba co nejrychleji vracet. Budou tam s námi žít i moji rodiče, kteří nám s dětmi pomohou. Ty budou chodit do místních škol a peníze, které za všechno ušetříme, dáme prostřednictvím naší nadace těm, kteří je potřebují,“ vysvětluje Brad.

Zámek v nádherné oblasti Provence, který opravili za 56 miliónů dolarů, má 35 pokojů, dvě posilovny, saunu, místnost s kulečníkem, ohromný společenský sál a motocyklovou dráhu, vše vybavené nejmodernějším poplašným zařízením. K pozemku, na kterém je asi dvacet fontán, olivové stromy a jezero, patří i hustý les, díky kterému bude mít rodina konečně soukromí. To si chrání nade vše.

Foto: Profimedia.cz

Ve válečném thrilleru Hanební parchanti si zahrál i s Němcem Gedeonem Burkhardem (uprostřed), známým jako Komisař Rex.

„Trvalo mi hodně dlouho, než jsem se srovnal s tím, že všude venku čekají paparazziové, aby mě mohli kdykoli nepozorovaně vyfotit. S Angie už to máme zvládnuté. Musíme se sice schovávat za zdmi, ale jsme v pohodě,“ říká Brad. A jeho důvěrný přítel s úsměvem dodává:

Čím se (ne)může pochlubit

Narodil se v Oklahomě jako nejstarší ze tří dětí v rodině konzervativních křesťanů -školní inspektorky Jane a ředitele automobilové přepravní firmy Billa.

Raději než do školy chodil do kina a chroupal velké kornouty popcornu, které mu doma udělala matka, aby za ně neutrácel.

Na univerzitě v Missouri studoval novinařinu, krátce před ukončením z ní odešel.

Ve dvaadvaceti se s 325 dolary vydal v otřískaném buicku do Hollywoodu.

Než se dostal před kameru, nejprve poskakoval na ulici před místní restaurací v kostýmu kuřete a rozdával vzorky cigaret, dělal i doprovod dámám od striptýzu, které se bály jezdit samy v noci domů.

Hollywood si ho všiml až v jeho sedmadvaceti, když hrál vychytralého kovbojského podvodníčka ve filmu Thelma a Louisa (1991).

První nominaci na Oscara a Zlatý glóbus dostal ve dvaatřiceti za kultovní snímek Dvanáct opic (1995), druhou za Podivuhodný příběh Benjamína Buttona (2008).

Díky vlastní společnosti Plan B Entertainment se stal významným producentem, vybírá si i stále zajímavější role v uznávaných filmech.

Rád střídá žánry a říká: „Mám rád extrémy. Trochu umění i trochu braku.“

„Nikdy přesně nevíte, co mezi nimi je. Všechno dělají tajně pod pokličkou, ať už jsou to adopce či jejich vlastní děti, charita, prostě cokoli se u nich v rodině děje. Poučeni předchozími vztahy si vytvořili od všeho a od všech odstup. I proto by se snažili utajit svatbu, jestli už dávno nejsou svoji.“

Reklama

Související témata:

Související články

Angelina Jolie: Věrnost není pro vztah důležitá

Herečka Angelina Jolie věří na volnou lásku. A je přesvědčena, že to není žádným nemilým předvánočním překvapením také pro jejího partnera a otce jejích dětí...

Angelina Jolie zvolena "kráskou desetiletí"

Půvabně našpulená ústa Angeliny Jolie společně s jejími hustými vlasy a silnou osobností z ní učinily předmět závisti žen na celém světě. A zajistily jí první...

Výběr článků

Načítám