Hlavní obsah

Obyčejné boty jsou tabu. Zkuste žehličku nebo sloní trus

Novinky, Marcela Janouchová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Boty. Na první pohled zcela obyčejné slovo, zcela obyčejná věc. Kreativita dnešních návrhářů je však obrovská. Boty seženete ve všech barvách i tvarech a za různé ceny. Umíte si ale představit, že byste na nohou nosili pračku nebo žehličku? Či dokonce kachnu nebo banán? Někteří s tím nemají problém.

Článek

Mít několik párů bot je v dnešní době u moderní ženy běžnou záležitostí. Botník se hemží nejrůznějšími druhy tenisek, žabek či střevíčků na podpatku a nechybí ani páskové sandálky. Pro zahraniční designéry obuvi je však již klasika tabu. Obuvnické značky se předhánějí v navrhování nejkurióznějších tvarů bot. Je až s podivem, co všechno si lze obout na nohu.

Foto: Profimedia.cz

Do města na kolečkách?

Pokud jste si snad dříve mysleli, že teniska na podpatku je bláznivost, co taková pračka na podpatku? Nebo snad žehlička? Nizozemští umělci Lernert a Sander variantu spotřebičů na podpatku sice použili pouze jako sochy pro výstavu do jednoho z obchodních domů ve Velké Británii, ale i tak je představa chození v automatické pračce neuvěřitelná.

Foto: Profimedia.cz

Skříň by si na nohu nevzal asi nikdo. Přesto to vypadá zajímavě.

Foto: Profimedia.cz

S žehličkou na nohou budete moci žehlit své problémy po cestě do práce.

Foto: Profimedia.cz

Bota ve tvaru pračky na prádlo.

Nalézt můžeme ale mnoho dalšího. Kachna nebo tukan mohou také velice zpestřit obyčejný outfit do města. Nevěříte? Izraelský módní návrhář Kobi Levi zvýšil svou popularitu tím, že vytvořil velmi originální kolekci lodiček. A kdyby jen lodiček! Vyzkoušet si můžete kromě psa třeba klouzačku, nahou ženu nebo dokonce banán.

Foto: Profimedia.cz

I v lodičkách můžete působit hravě.

Foto: Profimedia.cz

Tukaní zobák místo podpatku možná neslibuje nejstabilnější chůzi, za to ale slibuje, že se za vámi každý otočí.

Foto: Profimedia.cz

Labutí jezero oslovilo režiséry filmů i her. Módní návrháře očivividně také nenechalo chladnými.

Foto: Profimedia.cz

Někdo má kachní žaludek, jiný chůzi. Někdo má pro změnu kachní lodičky. Zda se má ale čím chlubit, posuďte sami.

Pořád si myslíte, že je to málo? Pak už vás může zaskočit snad jen lodička na platformě ze sloního trusu, nebo pokud máte velmi ráda auta, mohl by vás zaujmout střevíček značky Opel.

Bláznivé boty nejsou záležitostí jen módního mola. Mezi celebritami se též najdou odvážlivci, kteří si troufnou vyjít v extrémní obuvi do společnosti a pózovat v nich fotografům. Mezi takové můžeme zařadit například Katy Perryovou, Lenyho Kravitze a nesmíme opomenout největší světovou módní experimentátorku - Lady Gagu.

Foto: Profimedia.cz

Boty značky Opel se budou hodit k vašemu autu.

Foto: Profimedia.cz

Máte rádi ovoce? Co třeba banánový pantoflík?

Foto: Profimedia.cz

Běžné materiály na šití bot došly. Teď se využívá sloní trus a pryskyřice.

Reklama

Související témata:

Související články

Buďte sexy na podpatcích v každém stylu

Boty na podpatcích nikdy nevyjdou z módy. Ať už jsou na jehlách, vyšší platformě nebo jen na obyčejném klínku. Kromě běžných lodiček však potkáváme stále nové...

Chcete být lepší v práci? Hrajte si

„Přemístěte všechny kruhy na poslední tyč a udělejte z nich stejnou pyramidu, jakou vidíte teď,“ ukazuje instruktorka Veronika na plátěné kruhy vycpané...

Výběr článků

Načítám