Hlavní obsah

Buďte sexy na podpatcích v každém stylu

Novinky, Marcela Janouchová

Boty na podpatcích nikdy nevyjdou z módy. Ať už jsou na jehlách, vyšší platformě nebo jen na obyčejném klínku. Kromě běžných lodiček však potkáváme stále nové a nové typy bot, které bychom si dříve s podpatky nikdy nedovedli představit.

Foto: Profimedia.cz

Bez podpatků ani ránu.

Článek

Dámské lodičky jsou dnes již běžnou rutinou. Poprvé jsme je mohli zaznamenat během 15. století, kdy byly symbolem bohatství a vznešenosti. Ty pravé grády jim dal později král Slunce Ludvík XIV., který je ozdobil válečnými motivy a honosil se na jejich 10 cm vysokém podpatku. Těžko říct, jak rychle běhal za komornými.

Vylepšené baleríny či gladiátorky

Kromě lodiček dnes známe ale mnoho dalších bot, které se pyšní vysokými podpatky. Nejedna obuvnická firma vsadila na pohodlné baleríny, které podsadila vyšším klínkem po celé délce boty. Botky se tak chovají a působí pohodlně, i přesto že už nejsou obyčejnou piškotkou, ale naopak vylepšenou lodičkou.

Kecky trochu jinak

Samozřejmě myslíme i na ty sportovnější z řady slečen a žen. Máte rády podpatky, ale nechcete se vzdát pohodlných tenisek? Boty s oficiálním názvem Heel Sneakers vám zajistí oboje. Bota působí na první pohled jako obyčejná teniska s tkaničkami i jazykem. Jediné, co je navíc, je podpatek. Najít je můžete téměř ve všech obuvnických obchodech od Deichmanna po Nike.

Je libo teplejší obuv?

Lodičky nebo balerínky se bezpochyby hodí spíše do slunečného letního počasí. Co ale s tím, když nás obyčejné kozačky omrzely a podpatků se nechceme vzdát? Pak jsou tu nové pohorky na podpatcích! Pevná bota, která nepromokne a zaručeně v ní nebude zima, byla dříve vhodná spíše na túry do hor, než do města na nákupy. Návrháři však pohorky vylepšili pevným širokým podpatkem, takže si na nich budete připadat sebejistě i sexy.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám