Hlavní obsah

Chození naostro vzrušuje i děsí. Záleží na situaci

Novinky, Veronika Hušková

Chcete se cítit svobodně a volně? Tak se co nejdříve zbavte svého spodního prádla. Radí to alespoň ortodoxní příznivci takzvaného "chození naostro". Zajímavé je, že tento veskrze letní trend vyvolává mezi lidmi celou škálu pocitů, od vzrušivého mrazení až po prudké vibrace žaludku. Většinou záleží na soudnosti propagátora či propagátorky odvážného stylu.

Klady a zápory chození naostroVideo: Novinky

 
Článek

Asi nejsnáze, a v případě mužů občas i velmi nadšeně, pochopí okolí absenci podprsenky u žen. V létě to mnohdy ani jinak nejde. Nacpat pod šaty bez ramínek nebo asymetrické tílko na jedno rameno klasickou podprsenku, je módní kamikadze.

Chození bez podprsenky ve světě dávno není považováno za tabu, právě naopak. Když módní ikona Victoria Beckhamová odhodila někdy kolem roku 2008 svou kosticovou kamarádku do kouta, strhla tím doslova lavinu. Stovky žen najednou zatoužily po dráždivém dekoltu a zaplnily ordinace plastických chirurgů s požadavkem na úpravu bradavek. Hitem se právě stal typ bývalé "spajsky" Beckhamové. Ty, které si plastiku nemohly dovolit, si houfně pořizovaly alespoň bradavky umělé. [celá zpráva]

Sexy i podivné

V našich končinách je žena s hroty bradavek rýsujícími se pod přiléhavou látkou stále přijímána muži různě, každopádně však přitahuje pozornost. "Myslím, že na to u nás nejsme moc zvyklí a vypadá to zvláštně, jako kdyby si nechtěně podprsenku vzít zapomněla," říká 25letý marketingový specialista Martin.

Naopak jiní muži odvahu odpíraček podprsenek vítají. "Holka, co má malá prsa a nestydí se za to, je mnohdy víc sexy než žena se čtyřkami," tvrdí 31letý majitel firmy Michal. "Tahle slečna pak nepotřebuje podprsenku a o to je víc sexy, když je sebevědomá."

Foto: Profimedia.cz

Victoria Beckhamová podprsenku neřeší

Oba muži se shodují na tom, že bez podprsenky si mohou dovolit chodit jen majitelky pevného, pěkně tvarovaného a spíše menšího poprsí. "Maximálně pevná céčka, jinak to opravdu nevypadá pěkně," tvrdí Michal. A nezbývá, než souhlasit. Pohled na obézní krasavici v tílku obepínajícím prsy volně splývající až na břicho muže spíš vyděsí, než okouzlí.

Bez kalhotek jako rebelka

Sabotáž kalhotek je sice méně nápadná, zato o dost odvážnější. Z nejrůznějších průzkumů a internetových diskuzí vyplývá, že se ženy ochotněji vzdají podprsenky, než spodního dílu prádla. Ty, které to udělaly, si to ovšem nemohou vynachválit:

"Do práce nosím prádlo, to je fakt ... Ale sotva dojdu domů, letí dolů podprsenka i kalhotky a do dalšího rána je nenavléknu, i když vyrážím znova ven. Je to labuž shodit to ze sebe. Je to příjemné, pohodlné a sexy," píše v jedné internetové diskuzi Ivanka.

A sexy to podle mnohých mužů je. "Když má holka sukni, tak proč ne. Když to chlap ví, je to pro něj brutálně rajcovní," tvrdí Michal. To potvrzuje i 24letá Vanda, která chodí bez kalhotek v létě, když má sukni nebo šaty. "Dřív jsem tak chodila na rande, dneska třeba na procházku s kočárkem po městě. Připadám si tak pořád trochu jako rebelka," tvrdí.

Hygienické nebo ne?

Mnoho lidí považuje chození bez spodního prádla za nehygienické. Podle odborníka ale záleží na situaci. "Chodit v létě naostro ničemu neškodí. Nedochází k zapaření a pocení v intimních oblastech," vysvětluje přednosta Dermatovenerologické kliniky Fakultní nemocnice Královské Vinohrady Prof. MUDr. Petr Arenberger. "Tyto výhody se ale projeví pouze při nošení sukně. V kalhotách, zejména těsných jeansech, může dojít k odření švy nebo zipem. Navíc předpokládám, že jeansy se neperou každý den, a proto je takové „chození naostro“ i trochu nehygienické."

Podle Arenbergera by si ženy měly dát pozor na výrazně prašné nebo špinavé prostředí. "V takovém případě nošení sukně bez spodního prádla může přinášet nevýhody v podobě zánětů, podráždění nebo infekce bakteriemi či kvasinkami," dodal dermatolog.

Naostro naostro

Kromě drobných poranění, kam patří odřeniny, ale dle svědectví na diskuzích například i ochlupení přiskříplé v zipu kalhot, hrozí zastáncům chození naostro i jiné nehody.

Omylem nedopnutý poklopec či příliš krátká sukně nebo trenýrky rázem veřejnosti odhalí tajemství. Ne každý vyznavač "ostrého" stylu si ovšem uvědomuje, že to nemusí být náhodným svědkům příjemné.

"Jeden můj známý chodí naostro. Jednou v létě jsme byli na akci a on si sedl naproti mně. Bohužel nějak neodhadl délku kraťasů a bylo mu vidět úplně všechno," popisuje svůj nepříjemný zážitek Jana. "Když jsem ho upozornila, prohlásil, že nic vidět není, že to je zdravé a že větrá."

Anketa

Chodíte bez spodního dílu prádla?
Jen, když není jiná možnost
10,4 %
Občas a jen někam
46,3 %
Ano, vždy a všude
6,8 %
Ne, nikdy
36,5 %
Celkem hlasovalo 14567 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám