Hlavní obsah

Hedvábné mámení, jež každé ženě dodá na eleganci a luxusu

Právo, Blanka Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Návrhářka a designérka Šárka Šišková se jako jediná Češka prosadila mezi zahraničními návrháři světových jmen. Její výtvory můžeme zakoupit i u nás v luxusním butiku Obsession, kde visí po boku takových legend, jako jsou Karl Lagerfeld, Oscar de la Renta, Viktor&Rolf, Maison Martin Margiela či Aigner.

Článek

„Oděv pro mě znamená pohyb, nostalgii, vzpomínky, vyjádření, smyslnost, úkryt, báseň, symfonii, operu, humor i nadsázku,“ charakterizuje svoji tvorbu žena, která vystudovala Vysokou školu uměleckoprůmyslovou v Praze a pracovala jako oděvní designérka pro řadu domácích i zahraničních firem.

Skvosty z její dílny se vyznačují nevšední kombinací materiálů, mezi kterými vévodí hedvábí. Důraz klade na precizní řemeslné zpracování. Modely na první pohled zaujmou křehkostí a vzdušností. K jejím nejdůležitějším kolekcím patří Ze-mě, Spirit of Mozart, Města ve mně - Zlín, Města ve mně - New York a jako poslední Žena ve městě. Kromě ženy v metropoli New York oblékla i české ženy v Praze.

Nejen New York jí leží u nohou

K významným tvůrčím počinům Šárky Šiškové patří módní přehlídky na Fashion Week v New Yorku (2009, 2010) a v témže městě účast na výstavě Seduction v muzeu FIT (2008), módní kolekce Planety uvedená v Národní galerii v Praze (2009) či výstava Czech Fashion Live (2010). Mimořádnou kvalitu její tvorby potvrzuje fakt, že šest jejích modelů bylo vybráno do stálých sbírek muzea Fashion Institute of Technology (FIT) v New Yorku, kde se nacházejí díla ikon světové módy - Christiana Diora, Vivienne Westwoodové či Jeana-Paula Gaultiera. To se zatím žádné Češce nepodařilo. www.siskova.cz

Reklama

Související témata:

Související články

Česká Miss v róbách od světového návrháře

Obléká první dámy Spojených států, významné osobnosti i slavné herečky a zpěvačky. Ovšem vystrojil také čtrnáctku nejkrásnějších dívek České republiky. Jeden...

Výběr článků

Načítám