Hlavní obsah

Podpatky zkrášlují postavu. Naučte se, jak na nich chodit

Novinky, Dana Sokolová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Módní trendy přejí velmi vysokým podpatkům. Bohužel ne každá žena v nich umí chodit, a tak při chůzi v nich vypadá spíše komicky než sebevědomě a sexy. Přitom stačí dodržovat pár rad a k tomu přidat trošku tréninku.

Nejčastější chyby při chůzi na vysokých podpatcíchVideo: Novinky

 
Článek

Boty na podpatcích dokážou z každé ženy udělat smyslnou krásku. Podpatky totiž nejen prodlužují nohy a utvářejí dojem štíhlejší postavy, ale také dodávají sebevědomí a ženskost. Je však nutné umět je nosit.

Podle odborníků si na vysoké podpatky troufne řada žen, ale skutečně krásně v nich vypadá jen polovina z nich a to ta, co je skutečně umí nosit. Ne nadarmo i většina modelek musí absolvovat tvrdý trénink, než v nich zvládne chodit s tou pravou grácií.

Jak na to

1. Správná obuv - I k pouhému tréninku je dobré pořídit si kvalitní a pevné boty na vysokém podpatku. Boty by měly držet nejen špičku, ale i patu a kotník - měly by být tedy maximálně uzavřené a zároveň pohodlné, to znamená, že by neměly nikde tlačit či škrtit.

Výška podpatků by pak měla záviset na potřebách a touze každé ženy. Chůzi na 6-7 cm podpatcích není tak těžké zvládnout jako chůzi na 9 - 12 cm podpatcích. V každém případě letošní léto přeje spíše té vyšší variantě.

2. Držení těla  - Pro chůzi na podpatcích je nutné dbát na správné držení těla, s čímž má bohužel problémy většina žen. V první řadě je velmi důležité vyrovnat se v ramenou - tlačit ramena dozadu a dolů, tak aby lopatky nebyly přímo u sebe, ale záda celkově byla v rovině. Narovnání zad ale nesmí být doprovázeno prohnutím v bedrech ani vystrčením zadečku. Je prostě důležité naučit se "povytáhnout" v zádech tak, aby bedra zůstala rovná a zároveň i břicho zůstalo zatažené. Zprvu se tento postoj může zdát mnohým ženám nepohodlný, nicméně vše je otázkou cviku.

3. Rozložení váhy -  Většina žen při chůzi na vysokých podpatcích přenáší váhu do špiček nebo pat nohou, což je samozřejmě špatně. Bolí z toho nejen velmi nohy, ale ani chůze nevypadá uvolněně, nýbrž velmi křečovitě. Správně na zem dopadá zhruba ve stejnou chvíli pravá strana přední části chodidla a podpatek. Díky tomu se i špička nohy vytočí malinko ven, což je správné.

Stabilitu těla by měl dorovnávat pohyb boků, ramen a také rukou. Tím se uleví nohám a chůze působí celkově přirozeněji.

4. Správné kroky - Vždy je lepší volit kratší kroky, jež působí mnohem smyslněji. Boky se při nich více pohupují a tím i zadeček, což muži přímo zbožňují.

Důležité je dbát i na to, aby se nohy nekrčily v kolenou, což by mohlo narušit nejen správné držení těla, ale i chůzi jako takovou.

Správný krok by měl být tedy krátký a nohy by se měly dávat rovně před sebe, tak jako při chůzi na kladině. (Vnitřní strana paty přední nohy by měla být nad palcem druhé nohy).

Překládání nohou vypadá velmi krásně především na předváděcích molech - modelkám to při svižné chůzi pomáhá vyrovnávat rovnováhu. Navíc to pomáhá k uvolnění v bocích a modelky tak vypadají mnohem více sexy. Nicméně při běžném chození i tato chůze může vypadat komicky.

Jakých nejčastějších chyb se ženy dopouští při chůzi na vysokých podpatcích, se dozvíte v přiloženém videu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám