Hlavní obsah

Zapomeňte na vévodkyni Kate, žhavou holkou je teď Pippa

Právo, Zdeněk Nevělík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Středem pozornosti při královské svatbě na konci dubna byla samozřejmě choť prince Williama Kate Middletonová (29). Přinejmenším stejný zájem veřejnosti ale vyvolala její mladší sestra Philippa (27), která jí byla za družičku.

Foto: Kai Pfaffenbach , Reuters

Pippa s družičkami na svatbě své sestry Kate

Článek

Ve chvíli, kdy se Philippa, zkráceně Pippa, nesoucí sestřinu vlečku ukázala na prostranství před Westminsterským opatstvím v bílých šatech ze salónu zesnulého návrháře Alexandra McQueena zvýrazňujících její štíhlou postavu, stal se z ní mediální fenomén. „Pip Pippa Hooray!“ pohrál si s výrazem „Hip hip hurá!“ a jménem družičky list The Daily Star. The Daily Mail nechodil kolem horké kaše a Pippu rovnou označil za „Her Royal Hotness (Její královskou žhavost)“. Komentátoři také ocenili její zelenou róbu s odvážným výstřihem, kterou si vzala na večírek do Buckinghamského paláce.

Foto: Profimedia.cz

Elegantní a nepřehlédnutelná družička Pippa Middletonová. I její šaty vzbudily velký obdiv.

Pozadu nezůstaly ani desetitisíce bloggerů, kteří na internetu vzdali hold dívčině atletické figuře. Na Facebooku například vznikla stránka věnovaná výhradně jejímu pozadí, jež nyní čítá přes 200 tisíc fanoušků. „Kate, kdo?“ napsal v příspěvku jeden z nich a ve stručnosti vyjádřil lidový názor: podstatnou část diváků sledujících královský sňatek zaujala daleko více Kateina mladší sestra než vévodkyně samotná. „Mnozí lapali po dechu, když spatřili tuto velmi elegantní, vyváženou a podceňovanou dívku, kterou každý do té chvíle považoval za normální holku ze střední třídy milující večírky, jak se nese podobna elegantní labuti,“ vysvětlila dojem, který Pippa zanechala, publicistka Jackie Cooperová.

Společenská a ambiciózní

Pippa vystudovala na univerzitě v Edinburghu anglickou literaturu, poté začala pracovat v PR oddělení londýnské firmy Table Talk, organizující společenské akce. Zde má na starosti exkluzivní klientelu jako například Královskou akademii nebo výrobce šperků Tiffany & Co. Pomáhá navíc rodičům v provozování jejich internetového podniku Party Pieces, který prodává doplňky na oslavy. Ne náhodou se podílela i na organizaci svatby své sestry a večerní párty „pro mladé“ v Buckinghamském paláci.

Foto: Profimedia.cz

Philippa Middletonová

Vnadná brunetka bydlí v londýnské Chelsea se svým bratrem Jamesem v bytě v přepočtu za dvacet miliónů korun a ráda sportuje. Jak podotkl deník The Daily Telegraph, stejně jako ostatní členové rodiny Middletonů má v životě jasně vytyčený cíl a neúnavně za ním jde. „Tvrdě pracuje a soustředí se na kariéru. Působí nenuceně, (ale) je velmi ambiciózní,“ řekl jeden její známý. Všichni se také shodují na tom, že Pippa je na rozdíl od Kate živější, méně rezervovaná a ráda se baví. Což je nyní, když se dostala do středu pozornosti a bulvár pátrá po jejích hříších z minulosti, problém. Tisk nedávno zveřejnil fotky ze soukromého večírku, na kterých je mladá Pippa oděna pouze do „šatů“ z toaletního papíru. Na dalších snímcích je ji vidět ve spodním prádle po boku tančícího mladíka v trenýrkách, jiné ji zachycují v odvážných bikinách na Ibize spolu s Kate a Williamem.

Bude další svatba?

Na přání Kate se Pippa celou dobu před svatbou držela daleko od médií. Nyní je ale neúprosně v jejich hledáčku. Stala se z ní taková celebrita, že jí jistý americký producent erotických filmů nabídl v přepočtu přes 86 miliónů korun za natočení pouhé „jedné explicitní scény“. „Pippa je na tom nejlépe. Dostává se jí pozornosti mužů a stylistů, ale nemá žádné povinnosti. Je to jako být princeznou a přitom nemít žádné úkoly (související s titulem),“ podotkl spisovatel Plum Sykes.

Foto: Profimedia.cz

Pippa upoutala pozornost světových médií na svatbě své sestry Kate Middletonové a prince Williama

Jiní ale nesouhlasí. „Pippa se nachází v takovém očistci. Je spojována s královskou rodinou, ale ta ji nechrání. Je pod neustálým drobnohledem a žít tímto způsobem je těžké,“ tvrdí Cooperová.

Faktem je, že zatímco Kate bulvár degradoval na vdanou ženu, u které se nanejvýš může spekulovat o tom, kdy otěhotní, život svobodné, bohaté a párty milující Pippy se pro média toužící po skandálu stal zlatým dolem.

První spekulace se vynořily už během svatby. Snad všichni, kteří sledovali Pippu a prince Harryho, si položili otázku, zdalipak si nevěstina sestra a ženichův bratr padli do oka. Přestože Harry údajně dívce vysekl poklonu a přiznal, že „vypadá opravdu krásně“, zdá se, že zatím toto zbožné přání šéfredaktorů bulvárních deníků zůstalo nevyslyšeno. Ne že by to Harrymu, který se mimo jiné podle zasvěcených zdrojů znovu sblížil se svou někdejší partnerkou, blonďatou Chelsy Davyovou, v tmavé uniformě královského jezdectva neslušelo.

Foto: Profimedia.cz

Novináři Pippu spojují s princem Harrym. Oba jsou však zadaní

Pippa ale už přítele má. Třicetiletý bankéř a bývalý profesionální hráč kriketu Alex Loudon pracující v londýnské City, kterého si vyhlédla, je absolventem prestižní Etonské školy, na které studuje britská smetánka a kde se také spřátelil s princem Williamem. „Alex je do ní šíleně zamilovaný,“ prozradil nejmenovaný zdroj časopisu Marie Claire. Pár spolu chodí údajně teprve od prosince, zdá se ale, že finančník čeká jen na tu správnou příležitost, aby si svou milovanou odvedl k oltáři. Když si člověk uvědomí, jaký teď Pippa budí zájem u představitelů mužského pohlaví, tak se mu ani nelze divit.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám