Hlavní obsah

Na přehlídce v Cannes klopýtaly a padaly modelky jako opilé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Filmový festival v Cannes není jen skvělou příležitostí pro filmové hvězdy, ale i pro dobročinné akce. Do jedné z nich se pustila i supermodelka Naomi Campbellová, která s pomocí celebrit uspořádala charitativní módní přehlídku ve prospěch tsunami postiženého Japonska.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na módní přehlídce v Cannes modelky padaly jako hrušky, jedna spadla dokonce čtyřikrátVideo: Reuters

 
Článek

Největší filmový festival na světě přitahuje každoročně do města víc a víc celebrit, peněz a pozornosti médií. To poskytlo Naomi a její organizaci Fashion for Relief skvělou příležitost, jak zvýšit povědomí a získat prostředky pro oběti zemětřesení a tsunami v Japonsku.

Událost, kterou modelka zosnovala ve spolupráci s červeným křížem a časopisem Vogue, napodobovala vše, co se děje na červeném koberci, po němž kráčejí mezi fanoušky a fotografy hvězdy festivalu.

V pondělí 16. května tak na Forville Market ikony modelingu daly dohromady tým složený z veteránek i teprve začínajících modelek a celebrit, které se rozhodly pomoci v charitativním úsilí. Na mole se tak ukázaly například modelka Yasmin LeBonová, herečka Vanessa Paradisová a hollywoodská ikona Jane Fondová.

Přehlídka to ale nebyla obyčejná. Pro mnohé modelky bylo přespříliš náročné vyrovnat se s vysokými podpatky a dlouhými róbami. A tak se některé dámy pohybovaly po mole jako opilé - co krok, to pád. Vzhledem k tomu, že šlo ale o charitu, byl každý sesun k zemi oceněn jásotem a bouřlivými ovacemi davu.

Organizace Fashion for Relief, kterou Naomi Campbellová založila v roce 2005 po hurikánu Katrina, získala pro dobročinné účely už více než 4,5 miliónů liber (cca 124 miliónů korun).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám