Hlavní obsah

Nejromantičtější filmové dvojice všech dob

Nejromantičtějším párem na filmovém plátně je Kate Winsletová a Leonardo DiCaprio. Rozhodli o tom v anketě časopisu People a televize ABC New filmoví fanoušci. Herecké ztvárnění milenců Rose a Jacka uprostřed tragédie Titaniku jistě pomohlo velkofilmu zlomit rekordy návštěvnosti.

Foto: Profimedia.cz

Kate Winsletová a Leonardo DiCaprio jako Rose a Jack ve velkofilmu Titanic

Článek

Více než půl miliónu filmů se zrodilo v Hollywoodu za posledních sto let. Jen některé ovšem diváky nadchly tak, že se staly nesmrtelnými či kultovními. Recept na natočení úspěšného filmu neexistuje, ale když se v něm sejde sympatický pár, kde to chemií jen jiskří, k trháku je našlápnuto.

Následujících pět filmových párů určitě nese na nezapomenutelnosti snímků lví podíl.

Nejromantičtější filmové dvojice všech dob

5. Spencer Tracy a Katharine Hepburnová - 10 %

Spence a Kate, jak byla dvojice známá, se poprvé setkali v roce 1942 při natáčení filmu Nejprve stvořil ženu (Woman of the Year), kde to mezi nimi jiskří od samého začátku. "Byli také originály, co se vtipných a pohotových odpovědí týče," dodala filmová kritička Alynda Wheatová.

Duo hrálo dohromady v devíti filmech, nejznámějšími z nich jsou asi Without Love či Adamovo žebro, jejich pravděpodobně nejlepší film. Jejich pár se stal legendárním díky dokonalé směsi sladkosti a smyslnosti, humoru a vášně.

"Spencer Tracy a Katharine Hepburnová tvořili skvělý pár, protože oba byli bojovníci. Nebrali si před sebou servítky, ale přesto se milovali," řekl Los Angeles Times filmový expert Tom O'Neil.

Jejich jiskřivá a smyslná bitva pohlaví se přenesla ze stříbrného plátna i do reálného života a odstartovala celoživotní romanci. Nikdy se ovšem nevzali.

4. Humphrey Bogart, Ingrid Bergmanová – 12 %

Na čtvrté místo dosadili filmoví fanoušci dvojici z jednoho z nejkultovnějších a nejromantičtějších filmů vůbec - Casablanky. Rick Blaine v něm ztvárnil majitele nočního podniku, do kterého jednoho dne vpluje jeho bývalá přítelkyně Isla Lund se svým manželem. Pár se dá znovu dohromady a... Vše se odehrává za druhé světové války.

"Casablanca je ultimativním filmovým ztvárněním onoho 'pokud je máte rádi, necháte je jít,''' tvrdí O'Neil. "Rick si musí zvolit mezi svou láskou Islou, a jejím bezpečím. Má ji nechat jít a žít, nebo se ji má snažit sobecky udržet u sebe?"

3. Richard Gere a Julia Robertsová – 14 %

Bronzová medaile patří  Richardu Gerovi a Julii Robertsové v notoricky známém filmu Pretty Woman, který je jen moderním pojetím pohádky o Popelce. Chladný podnikatel Edward Lewis si najme prostitutku Vivian Wardovou, která mu má dělat společnost během týdenní služební cesty v Los Angeles. Týden se ale protáhne, protože Edward se do své společnice zamiluje.

"Ona jen tak okouzlující a vtipná a on tak elegantní a uhlazený, že tvoří úžasné vyjádření  protikladů, které se přitahují," popsala filmová kritička Alynda Wheatová. "Jen ta představa, že bychom mohli potkat někoho, kdo nás zasype bohatstvím a láskou je prostě neodolatelná."

2. Clark Gable, Vivien Leighová – 15 %

Krásná Vivien Leighová a šibalsky hezký Clark Gable si vysloužili druhé místo. Tato dvojice se v roce 1939 navždy vypálila do paměti lidí jako milenci Scarlett O'Harová a Rhett Butler v jednom z nejslavnějších amerických filmů Jih proti Severu. Jejich ohnivý polibek proti karmínové obloze při útěku z hořící Atlanty se stal kultovním.

"Jsou v ohni. Atlanta hoří, ale to není ta nejžhavější věc filmu," řekl producent Brett Erlich. "Je to skutečnost, že ji v jeden okamžik miluje i nenávidí a to, že nemohli mít nikoho jiného než sebe navzájem, protože jsou oba tak neuvěřitelní."

Film také měl některé na svou dobu odvážné scény, například když Butler doslova zametá se Scarlett, když ji, vzpouzející se, nese po schodech do ložnice.

1. Leonardo DiCaprio, Kate Winsletová - 23 %

Suverénně nejromantičtější dvojicí na plátně se stali Jack a Rose ve velkofilmu Titanic. I díky nim dosáhl film rekordů v návštěvnosti.

Jack, chudý umělec, který vyhraje lístek pro plavbu třetí třídou Titaniku do Ameriky na palubě potkává Rose, ženu z vyšší společnosti, která je navíc zasnoubená a ukáže jí pro ni zcela neznámý svět.

Scéna v zamlženém autě stejně jako jejich loučení v ledové vodě jsou opravdu velmi působivé. Navíc i přes tragický konec je naznačeno, že jejich láska je nejen vášnivá, ale i trvalá.

"Leo miluje Kate Winsletovou v Titaniku tolik, že na konci ochotně umře, aby se ona udržela na voru,"  popsal O'Neil. "Tito dva nejenže se v té chvíli milují, ale opravdu se milují na věky ... Na konci jsou to duchové, kteří se stále milují, i když jejich loď šla ke dnu."

Oba talentovaní herci pokračují ve hvězdné kariéře, ale každý zvlášť. Znovu se sešli deset let po Titaniku ve filmu Nouzový východ. V něm ale hráli opak - nešťastně ženatý příměstský pár.

Reklama

Související témata:

Související články

Nejkratší manželství hollywoodských hvězd

Manželství hollywoodských hvězd mnohdy netrvají dlouho. Pár často trpí nedostatkem soukromí, pozorností paparazziů i ne právě pravidelným pracovním rozvrhem....

Výběr článků

Načítám