Hlavní obsah

Nahé, těhotné a slavné na obálkách časopisů

Novinky, Veronika Hušková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nahá a velmi těhotná, taková je Mariah Carey na obálce časopisu Life & Style. Dvaačtyřicetiletá zpěvačka se nedávno připojila k řadě známých žen, které se ve vysokém stupni těhotenství objevily na titulních stranách časopisů, oděny jen tak, jak je Pánbůh stvořil. Co je k tomu ale vede?

Foto: Profimedia.cz

Těhotná Mariah Carey

Článek

Všechno to začala herečka Demi Moore. Bylo to v srpnu roku 1991, když se nahá Demi objevila na obálce časopisu Vanity Fair v sedmém měsíci těhotenství s dcerou Scout Larue a zbořila tím jedno velké tabu.

Foto: Profimedia.cz

Demi Moore

Autorkou tehdy velmi kontroverzní obálky je Annie Leibovitz a je to její bezesporu nejznámější dílo. Fotografie vyvolala celou řadu bouřlivých sporů o tom, zda je morálně přijatelné fotit nahou těhotnou ženu.

"Cítila jsem se ve svém těle okouzlující, krásná a volnější," prohlásila tehdy herečka, která považuje obálku za zdravý feministický postoj. Podle Demi nebyla fotografie původně určená ke zveřejnění a vznikla v soukromí.

Její zveřejnění nicméně strhlo okamžitě lavinu, při níž se nechala fotit nahá nebo polonahá celá řada celebrit. Nezřídka také kopírovaly pózu, při níž si Demi zakrývá prsa. Fotka byla také nesčetněkrát parodována, příležitost si nenechal ujít ani populární tvůrce graffiti Banksy.

Bříško jako výhoda, ne hendikep

Těhotné celebrity nepociťují velké bříško jako hendikep, ba právě naopak, berou jej jako přednost. Nebojí se předvádět těhotenské prádlo, hrát ve filmech nebo se nechat fotit nahé do časopisů.

Mariah Carey, která je zatím poslední v řadě, jež se takto nechala zvěčnit, chytila příležitost za pačesy, jak se říká, tak trochu na poslední chvíli. Fotograf magazínu ji zachytil v osmém měsíci, přičemž v obřím bříšku se jí neschovává jen jedno, ale rovnou dvě děti - chlapeček a holčička.

Foto: Profimedia.cz

Mariah Carey

"Cítila jsem se trochu zranitelně, fotit snímky právě teď, ale pak jsem nechtěla přijít o zážitek, který je v životě jedinečný," řekla časopisu Life & Style. "Mým cílem bylo sdílet tento velmi osobitý zážitek s mými skutečnými fanoušky," řekla ke své motivaci zpěvačka.

Na snímku, který fotograf stvořil, je sebevědomá, opálená žena, která se svými loknami padajícími z ramen působí velmi uvolněně. Ne nadarmo se také říká, že těhotenství zkrášluje. "Moje žena mě nikdy nepřitahovala tolik jako teď," potvrdil manžel zpěvačky Nick Cannon, který prý také využil příležitosti a nafotil se svou ženou několik "nahých" snímků.

Britney, Monica i Cindy

Mezi napodobovatelky Demi Moore patří i popová hvězdička Britney Spears. V červenci roku 2006 bylo možné její nahou a těhotnou fotku vidět na obálce časopisu Bazaar. Čekala tehdy šestým měsícem svého druhého syna Jaydena.

Foto: Profimedia.cz

Britney Spearsová

"Být matkou je jedna z nejposvátnějších věcí," řekla tehdy Britney, která vypadala na fotografii neobyčejně vyrovnaně a dospěle. Magazínu se nicméně svěřila, že těhotenství není právě dobou, kdy by se cítila nejkrásnější ve svém životě.

O rok později se nechala fotografovat polonahá i další zpěvačka - Christina Aguilera. Na titulce časopisu Marie Claire se objevila v lednu 2008.

Foto: Profimedia.cz

Christina Aguilera

Zpěvačka otěhotněla téměř hned, jak vysadila antikoncepci, což bylo nečekaně během jejího turné. "Byla jsem paranoidní, mohlo se stát tolik věcí. Mohla jsem uklouznout, nebo mě někdo mohl šťouchnout," svěřila se tehdy časopisu zpěvačka, která nechtěla tehdy ještě zprávu šířit. "Nechtěla jsem, aby si publikum dělalo o mě starost, a taky nejsem typ, co to hned vykřičí do světa." Tak alespoň nosila ukrytý srdeční monitor.

Úplně nahá pózovala na obálce časopisu Vogue i modelka Claudia Schiffer. Vyfotil ji dlouholetý přítel a slavný návrhář Karl Lagerfeld jen několik týdnů před porodem jejího třetího dítěte v roce 2010. Měla to být pocta německé supermodelce, která se právě na titulce časopisu Vogue objevila poprvé před dvaceti lety.

Foto: Profimedia.cz

Claudia Schifer

"Mé první focení na obálku Vogue bylo velmi speciálním okamžikem. Netušila jsem, že tento zážitek o dvacet let později vyvolá stejné vzrušení," řekla k vzniku snímku modelka.

Dvakrát si zapózovala polonahá s bříškem italská herečka Monica Bellucci. Fotografie v roce 2010 na obálce Vanity Fair byla ale z hlediska poslání o něco významnější. Tehdy pětačtyřicetiletá Italka se nechala vyfotit v šestém měsíci druhého těhotenství jen v prádle, aby demonstrovala, že být matkou ve středním věku není problém.

Foto: Profimedia.cz

Monica Bellucci

"Když jsem měla první dítě (Deva) v 39 letech, bylo mi řečeno, že pokud chci další, měla bych to zkusit hned. Nebyla jsem ale připravená," svěřila se časopisu Monica Bellucci, která prý nechtěla děti plánovat ve spěchu.

Sama ale pak prohlásila, že není příklad hodný následování, neboť těhotenství v pozdním věku znamená pro matku i dítě více rizik. Nicméně pozdní těhotenství má herečka v rodině. Její babička porodila jejího otce ve 47 letech.

Podle herečky je sice odkládání mateřství na později problém, ale ženy se dnes dožívají mnohem vyššího věku, a vypadají dobře i v šedesáti, a tak lze mít dítě i ve 40 a těšit se na to, jak bude vyrůstat.

Češky nezůstaly pozadu

Následovnic Demi Moore je celá řada. Nahé nebo polonahé pózovaly ve vysokém stupni těhotenství pro obálky časopisů například herečka Mila Jovovich, zpěvačka Pink, herečka Brooke Shields, Cindy Crawford či španělská herečka Paz Vega.

Trend si ale oblíbily i Češky. Na dubnové obálce britského časopisu Harper's Bazaar se objevila i modelka Eva Herzigová. Snímky jsou z ledna, kdy byla Eva v sedmém měsíci těhotenství, píše server Daily Mail. Syn Philip, kterého má se svým přítelem a podnikatelem Gregorio Marsiajem, se narodil 13. března. [celá zpráva]

"Být těhotná neznamená být více sexy, ale být smyslnější. Cítíte se velmi žensky," uvedla Herzigová.

"Vyloženě rozkvetete, hlavně během prvních tří měsíců," popsala modelka. "Má kůže a vlasy byly ve skvělém stavu, moje prsa jsou jako "wow" jako bych měla facelift...Je úžasné znovu najít tělo, které jste měla ve dvaceti."

Modelky s bříškem

I Češky se nenechají svým těhotenstvím nijak omezovat. Stále více se jich objevuje například na přehlídkových molech.

Spodní prádlo tak například předváděla v třetím měsíci těhotenství moderátorka Eva Aichmajerová Decastelo. [celá zpráva]

Eva AichmajerováVideo: Novinky

Napodobila ji i modelka Agáta Hanychová. [celá zpráva] Těhotná předváděla plavky v roce 2007 i modelka Alena Šeredová.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám