Hlavní obsah

Všechny Berlusconiho ženy

Právo, Zdeněk Nevělík

Že italský premiér Silvio Berlusconi (74) proslul slabostí pro krásné a mladé ženy, jež ho za poslední léta stály nemálo skandálů, není nic nového. Nyní už ale věci došly tak daleko, že ho milánská prokuratura vyšetřuje z podezření ze zneužití pravomoci a z intimního styku s nezletilou.

Foto: Tony Gentile, Reuters

Italský premiér Silvio Berlusconi

Článek

Jeho noční můrou číslo jedna je osmnáctiletá marocká tanečnice Karima Mahrúgová, známá ve večerních klubech jako Ruby Rubacuori (Ruby, lamačka srdcí). Podle obžaloby s ní totiž loni, tedy v době, kdy jí bylo teprve 17 let, měl premiér za úplatu sexuální styk.

Sama Ruby přiznává, že chodila na večírky pořádané Berlusconim a dostala od něj sedm tisíc eur (167 tisíc korun), dušuje se ale, že spolu sex neměli. Tvrdí, že Berlusconi nevěděl, že jí v té době bylo sedmnáct. Peněžitý dar zdůvodnila tím, že se předseda vlády dozvěděl o její složité ekonomické situaci a chtěl jí pomoci.

Foto: Profimedia.cz

Lamačka srdcí Ruby měla údajně vztah s Berlusconim ještě jako nezletilá.

Telefonní odposlechy, jejichž úryvky italský tisk v minulých týdnech zveřejnil, ale ukazují na zcela jinou skutečnost. Podle nich premiér skutečný věk Ruby znal, přesto ji k sobě zval.

„… (Berlusconi) mi pořád volá a ujišťuje, že mi dá, kolik chci, ale hlavně ať vše zatloukám… Řekl mi, ať dělám střelenou a vykládám nesmysly,“ řekla Maročanka jedné své známé s tím, že jej za to požádala o pět tisíc eur (119 tisíc Kč) a premiér s částkou souhlasil. „Řekla jsem všem, že si Silvio myslí, že mi je 24… Nechci, aby se dostal do nesnází,“ vysvětlila při jiné konverzaci. A přiznala: „Chodím k němu domů už od šestnácti.“

Berlusconi mi pořád volá a ujišťuje mě, že mi dá, kolik chci, ale hlavně ať vše zatloukám… Řekl mi, ať dělám střelenou a vykládám nesmysly.
Karima Mahrúgová

„Ruby mi řekla, že je premiérovou dobrou přítelkyní, že u něj doma často večeřela, tancovala a milovala se s ním, za což jí dával mnoho peněz,“ potvrdila i Rubyina bývalá spolubydlící. Její svědectví ale nemusí být zrovna objektivní, protože to byla ona, která Maročanku loni obvinila z krádeže tří tisíc eur, kvůli čemuž Ruby skončila na policii. I tato událost je pod drobnohledem justice: šéf vlády měl totiž tehdy na funkcionáře vyvíjet nátlak a docílit tím jejího propuštění, aby se neprovalilo, že se spolu s dalšími mladými dívkami účastnila jeho večírků.

Bunga bunga a sexy převleky

A jak vlastně párty v Berlusconiho vile v Arcore nedaleko Milána vypadaly? Z dalších odposlechů se dá poskládat docela obstojný obrázek. „Byli tam asi jen tři muži a 28 žen… Berlusconi všechny dívky - ty byly polonahé - objímal. Nicole Minettiová (25, bývalá stomatologická asistentka a současná radní za region Lombardie -red.) byla nahoře bez a neustále ho líbala,“ svěřila se jedna z účastnic večera.

Foto: Profimedia.cz

Z tanečnice Minettiové se díky Berlusconiho zásahu stala radní za Lombardii.

„Někdo hrál na klavír a zpíval… a najednou jedna z dívek ukázala holou zadnici a večer se rozproudil… Po večeři se sešlo do takové podzemní diskotéky (známá zasvěceným jako bunga bunga - pozn. red.) s pohovkami, tyčí pro lapdance a barovým pultem. Dívky byly střídmě oblečené, některé tančily u tyče polonahé nebo dělaly striptýz a přibližovaly se k premiérovi, který seděl na pohovce. Třely se o něj, nechávaly se osahávat a líbaly se mezi sebou,“ popsala večírky jiná žena.

Foto: Profimedia.cz

Nicole Minettiová – bývalá Berlusconiho dentální hygienička a nynější regionální politička. Podle prokuratury sháněla dívky pro večírky v premiérově vile u Milána

Bývalá prostitutka Nadia Macríová (28) popsala vyšetřovatelům svůj zážitek z loňské párty v Berlusconiho vile San Martino. Na předsedu vlády tehdy v bazénu čekalo asi osm nahých dívek. „Po řadě nás pak vyvolával do přilehlé místnosti a měly jsme s ním sex,“ vysvětlila.

Byli tam asi jen tři muži a 28 žen… Berlusconi všechny dívky - ty byly polonahé - objímal. Nicole Minettiová byla nahoře bez a neustále ho líbala.
Účastnice večírků u premiéra

Z odposlechů také vyplynulo, že premiér si potrpí na převleky za policistky a zdravotní sestry. „Vezmi si lékařský plášť a stetoskop, jinak nic. To ho strašně baví,“ radila jedna z účastnic jiné ženě, která byla pozvaná do Berlusconiho vily na Sardinii.

Foto: Profimedia.cz

Nadia Macríová prý zažila s šéfem italské vlády hrátky v bazénu.

Všechny Berlusconiho trable s mladými začaly v dubnu 2009, kdy se zúčastnil oslav 18. narozenin neapolské začínající modelky Noemi Letiziové. Jako dárek jí „papá“, jak Noemi premiérovi říká, přinesl zlatý přívěsek s diamanty v hodnotě 6000 eur (přes 150 000 Kč).

Foto: Profimedia.cz

Pro osmnáctiletou Noemi Letiziovou je Berlusconi papá.

Berlusconiho manželka Veronica Lariová (54) v reakci na tuto zprávu požádala po 19 letech manželství o rozvod. „Nemůžu žít s mužem, který chodí s nezletilými,“ prohlásila tehdy Lariová.

To už by stačilo

To, že je Berlusconi sukničkář, už vědí všichni. Zarážející ale je, že podle záznamů z telefonních odposlechů nabádali své dcery k účasti na kontroverzních večírcích u premiéra samotní rodiče a sourozenci. „On může vyřešit naše problémy. Maminčiny, tvé i mé,“ přesvědčoval bratr svou sestru, která váhala s účastí na párty.

Foto: Profimedia.cz

Aída María Yéspica Jaime – venezuelská modelka, která v Itálii uspěla i jako herečka. Berlusconi o ní při jedné večeři měl prohlásit, že by s ní šel kamkoliv.

„Předešel tě celý zástup dívek, Giada, Isabella Cristina, probuď se, dceruško,“ řekl zase do telefonu otec jiné mladé ženy. A matka další dívky se své dcery po telefonu tázala: „Kolik ti dal? Pět (pět tisíc eur, asi 120 000 Kč - pozn. red.)? „Sedm,“ odvětila ona. Deník La Stampa v této souvislosti napsal o „smutné armádě“ rodičů, kteří usilují o to, stát se Berlusconiho příbuznými.

Foto: Profimedia.cz

Berlusconiho manželka Veronica Lariová požádala před nedávnem o rozvod.

V reakci na aféru se ale proti šéfovi vlády také vzedmula internetová protestní akce - v petici pod názvem „Basta“ (To stačí) vyjádřilo kolem 2000 žen z politických, uměleckých, novinářských a dalších kruhů své znechucení nad jeho chováním.

„Jsou ženy, které nepovažují za vítězství jít do domu mocného muže a vydělat si u něho to, co normální člověk za sedm měsíců práce,“ píšou v dokumentu.

Foto: Profimedia.cz

Graziana Caponeová – vystudovaná právnička a modelka, kterou nazývají Angelinou Jolie Puglie, odkud pochází. Podle deníku La Repubblica byla najata, aby premiérovi v médiích vylepšila profil.

Berlusconi všechny aféry označuje za bezpředmětné a vidí za nimi politickou perzekuci. „Ani mě nenapadne rezignovat. Jsem naprosto klidný a bavím se,“ řekl sebejistě. „To je tedy jediný,“ odpověděl mu přes média předseda Sněmovny Gianfranco Fini, jeho někdejší spojenec a nyní politický soupeř.

Foto: Profimedia.cz

Patrizia D’Addariová - Berlusconi se od ní na konci roku 2008 nechal v jednom římském paláci mnohostranně umělecky bavit, a to za dva tisíce eur (52 tisíc korun) za noc. Dáma si schůzky nahrávala na mobil a na MP3 a o své zážitky se podělila s tiskem.

Jestli Rubygate, jak je poslední skandál nazýván, povede k sesazení Berlusconiho, těžko říct. Italové si už dávno na Berlusconiho udělali svůj vlastní názor, a tak se zatím nezdá pravděpodobné, že by kvůli dalšímu z jeho úletů mohl přijít o vítězství v příštích volbách.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám