Hlavní obsah

Hororová přehlídka vlasového designéra šokovala Londýn

Krev, plynové masky, obrácené kříže i kvičení prasat - šokující podívanou připravil návštěvníkům londýnského Fashion Weeku vlasový designér a návrhář Charlie Le Mindu.

Článek

I když diváci na podobných festivalech módy zhlédnou až stovky modelů, na francouzského vlasového stylistu Le Mindua, kadeřníka i nevšedního návrháře, který tvoří šaty z vlasů, určitě nezapomenou.

Mladý Francouz už dříve zbořil některá tabu, když jeho minulé kolekce předváděly polonahé modelky. I tentokrát odhalovaly oblečky dívek korzujících po mole více než dost (pokud je tedy dívky na sobě vůbec měly). Šokující byla ale tato přehlídka hlavně pro svůj až hororový nádech.

Foto: Profimedia.cz

Krev byla všudypřítomná

Modelky, které v neděli předváděly Minduovy nejnovější výtvory pro podzim/zimu 2011, většinou vypadaly, jako by se chystaly na satanistickou party či podivný rituální obřad. Odkazovaly k tomu všudypřítomné obrácené kříže, krev i akustická složka v podobě kvičení prasat.

Foto: Profimedia.cz

Nepřehlédnutelný byl model krvavých vlasů s cedulkou Violence (násilí), jež předváděla dívka, která skutečně jakoby tak tak utekla z pod rukou masového vraha. Zdánlivým opakem pak byla bělostná vlasová kreace s obrovským ptákem a krajkovými šaty. Konec vlečky jakoby však někdo smáčel v krvi.

Foto: Profimedia.cz
Foto: Profimedia.cz

Charlie Le Mindu tvoří modely z vlasů.

K nejvýraznějším modelům pak patřil ten složený z plynové masky, z níž místo nosu trčel blonďatý cop a svatební sukně, nebo punkerský blonďatý "kohout" s červenými ostny v kombinaci s průhledným prádlem ozdobeným obráceným křížem v místě klína.

Foto: Profimedia.cz
Foto: Profimedia.cz

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám