Hlavní obsah

Unikátní ponožky s vitaminy, které odpuzují i klíšťata

Novinky, das

Bojíte se klíšťat a nechcete sázet jen na očkování proti encefalitidě? Pak právě pro vás česká firma Loana Rožnov vyrobila speciální ponožky, které voní i po desátém vyprání, podporují tvorbu buněk a ještě odpuzují klíšťata.

Foto: Profimedia.cz

Klíšťata odpuzuje speciální vůně ponožek.

Článek

Na trhu je k dostání řada speciálních ponožek, které se především snaží o nižší potivost nohou a pak také o zvýšený komfort při celodenním nošení. Nicméně skutečným unikátem jsou pak ponožky, které zvládají regenerovat pokožku a ještě chránit člověka před hmyzem a klíšťaty.

"Při výrobě sportovní kolekce používáme kromě bavlny i speciální vlákna z mořských řas, které obsahují ještě další látky jako vitaminy, které regenerují pokožku, či eukalyptovou vůni, jež je nepříjemná pro klíšťata i hmyz," vysvětloval na veletrhu Styl a Kabo zástupce výrobce Zdeňek Třeštík.

Podle něj je největší výhodou ponožek i to, že vůně z nich nezmizí ani po desátém vyprání, což jistě ocení všichni aktivní lidé, již se často pohybují v trávě či jinde v přírodě.

Ponožky proti únavě

Velmi zajímavou novinkou jsou i speciální podkolenky, které svou anatomickou konstrukcí pozitivně působí i na krevní oběh a tím pomáhají odstranit i pocit těžkých nohou při dlouhodobé námaze. Odborníci je doporučují při dlouhodobém stání či sezení, zejména při cestování, jelikož odstraňují tzv. syndrom turistické třídy.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám