Hlavní obsah

Jaké to je být snoubenkou prince? Vyzkoušet si to můžete i vy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Snad každou ženu a dívku láká pohádková představa, v níž se do ní zamiluje pohledný princ a ona se stane bohatou šlechtičnou v krásných šatech. Díky americké umělkyni Jennifer Rubbellové teď takový pocit mohou ženy alespoň na moment zažít, i když tak trochu nanečisto...

Článek

Za nevšedním zážitkem se ovšem princechtivé ženy musejí vydat do Londýna, kde si mohou vyzkoušet, jaké to je, být chvíli v kůži královské snoubenky Kate Middletonové.

Rubellová totiž vytvořila voskovou figurínu prince Williama, zachycující jeho výraz a oblek v okamžiku, kdy v listopadu společně s Kate oznámili své zasnoubení. Na předloktí následníka trůnu je pak strategicky umístěn zásnubní prsten, který William Kate daroval a který v několika následujících dnech vyvolal v Americe doslova šílenství po kopiích. [celá zpráva]

Slečny a dámy, jež se chtějí na chvíli ocitnout v kůži královské snoubenky se mohou do voskového prince zavěsit a provléci prsteníček replikou zásnubního prstene. A pozice pro snímek "čerstvých snoubenců" je hotová.

Foto: Paul Hackett, Reuters

Kate Midlletonová a princ William pózují v londýnském paláci svatého Jakuba

Voskový princ je na prodej

Interaktivní umění je základním kamenem tvorby Rubellové, jejíž dřívější práce se zabývaly podobnými experimenty s jídlem. K nápadu s voskovým princem ji prý přivedl pohled na následníka trůnu právě v den oznámení zasnoubení.

"Všimla jsem si, že na fotografii princ stojí velmi vzpřímeně, jako samostatná socha a Kate mu tam jen prostrčí ruku a ukazuje tisku prsten," vzpomíná Rubellová, kterou v tu chvíli napadlo, že by mohlo být zábavné být Kate..."Myslím, že o tom sní mnoho žen a já jsem tuto fantazii chtěla zhmotnit," řekla.

Pozice ruky budoucí královny ale není prý příliš přirozená a příjemná, jak potvrzují ženy, které si ji už vyzkoušely. Nicméně nutí to stát oba snoubence vzpřímeně a královsky.

Socha je momentálně na prodej za 78 tisíc liber (cca 2 184 000 Kč). Zavěsit se do voskového následníka trůnu budou mít ženy i muži možnost od 8. února do 5. března ve Stephen Friedman Gallery v Londýně.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám