Hlavní obsah

Nad lechtivými modely Lessji Verlingieri se v Berlíně tajil dech

Novinky, Karolina Zarzycká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Týden módy v Berlíně v těchto dnech hostí čtyřicet návrhářů z celého světa, kteří představují své modely. Ve čtvrtek se přítomným tajil dech nad návrhy designérky ukrajinského původu Lessji Verlingieri, jež pod svou značkou LeVer Couture ukázala na modelkách velmi odvážnou kolekci večerních šatů pro podzim/zimu 2011.

Článek

Sedmadvacetiletá návrhářka ukrajinského původu Lessja Verlingieri na prestižní přehlídku v Berlíně navrhla kolekci exkluzivních večerních šatů pro letošní podzim a zimu. Její značka nesoucí jméno LeVer Couture je symbolikou šatů, minišatů i rób, které mají podtrhovat, zdůrazňovat i odhalovat ženské křivky.

V Berlíně se Lessje Verlingieri podařilo odhalit víc než dost, modelky předvedly složitě nabírané a řasené hedvábné bílé šaty, černé korzetové modely, stejně jako průsvitné modely. Tisková mluvčí návrhářky Tanya Ernstová říká, že luxusní róby stojí několik tisíc eur. Cena jednoho z korzetů, na jehož výrobu byly použity Swarovského krystaly, se vyšplhala na úctyhodných 30 tisíc eur.

Komplikované vzory jsou pro mladou návrhářku, která nyní žije v Německu, doménou. Už když v jedenácti letech opustila Ukrajinu, pustila se do navrhování korzetů. Tato láska jí vydržela dodnes, kdy už je tři roky na světě značka LeVer Couture.

Tato značka je ve světě uznávaná pro mnohé jemné a propracované detaily, šaty vyrobené s citem pro použitý typ látky, barvy a zdůraznění ženských křivek. Vedle Swarovského krystalů, nebo hedvábí a tylu od Jakoba Schlaepfera pro své návrhy Lessja Verlingieri používá třeba peří.

Dnes se soustředí především na design exkluzivních večerních a plesových šatů, v nichž by se podle návrhářky každá žena měla cítit sexy a vznešeně. Lessja Verlingieri je proslulá svým kombinováním moderny a tradice, hravosti s přesností.

Záměrně porušuje pravidla tradiční estetiky a vytváří vlastní, osobitý styl. Vyniká pečlivým udržováním rovnováhy mezi jednotlivými materiály použitými na šatech. Její práce působí jako mistrovské dílo.

Lessja Verlingieri se ovšem nevyhýbá ani návrhům minišatů nebo doplňků, jako jsou pásky či šperky. Modelkám předvádějícím její šaty navrhuje také účesy.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám