Hlavní obsah

Téměř třetina žen neopouští domov bez dokonalého make-upu

Novinky, Bohumila Kunertová

Ženy se chtějí líbit a být krásné. Není proto divu, že věnují dostatek času tomu, aby jejich vzhled byl co nejlepší. Jsou i ženy, které jsou natolik pečlivé, že bez dokonalého a bezchybného make-upu neopouštějí dům. Takových je podle posledních průzkumů téměř třetina.

Foto: Profimedia.cz

Dokonalé nalíčení je pro mnoho žen důležitou součástí každého dne.

Článek

Jak s trochou nadsázky uvedl server Daily Mail, životy některých žen mohou připomínat přípravu do bitvy. Podle průzkumu mezi 3000 respondentkami totiž třetina z nich nevyjde z domova, dokud dostatečně a bezchybně nenanese na svůj obličej potřebné "válečné barvy".

Jedna ze tří žen nanáší make-up před odchodem z domova opravdu pokaždé, a to i když jdou například nakupovat běžné potraviny. Šest z deseti pak uvedlo, že by nešly bez make-upu do zaměstnání. Téměř polovina všech dotázaných pak uvedla, že používají alespoň nějaký druh kosmetiky, než aby chodily zcela nenalíčené. Jsou ale i ženy, které jsou nalíčené vždy. Jedna z deseti dotázaných uvedla, že by se nikdy neukázala před partnerem bez potřebného nalíčení.

"Pro velké množství žen je dokonalý make-up nedílnou součástí běžného dne. Většinou si myslí, že by se jejich okolí zděsilo, kdyby je vidělo bez líčidel," uvedla koordinátorka studie Sara Wolversonová.

Dobrý make-up - dobré vyhlídky

Jak mnohé ženy při studii uvedly, jsou si téměř jisté, že bez make-upu by byly jejich vyhlídky na případný pracovní postup mnohem nižší. Jedna ze čtyř žen si je jistá, že by jim to znemožnilo povýšení, podle 37 procent z nich by to jejich nadřízení brali tak, že o sebe málo pečují.

Jak uvádí terapeutka Jackie Fletcherová, stále více okolí hodnotí ženy podle toho, jak vypadají, než jaké skutečně jsou. Není se tedy prý čemu divit, že stále více žen chce vypadat pokud možno bezchybně.

Téměř třetina žen si také myslí, že bez pěkného nalíčení by při prvním setkání mnohem méně přitahovaly opačné pohlaví. Jsou prostě přesvědčeny, že přirozená krása sama o sobě už není dostačující.

Nenalíčená před partnerem?

Průměrná žena se ve vztahu prý odhodlává zhruba dva měsíce, než se ukáže před partnerem bez make-upu. Čtrnáct procent žen je pak ochotno zajít tak daleko, že raději vstávají mnohem dříve, jen aby se stihly nalíčit před tím, než se partner probudí.

Anketa

Při jakých příležitostech používáte make-up?
Vždy a všude, bez dokonalého make-upu nikdy nevycházím z domu.
46,1 %
Pouze do zaměstnání.
14,1 %
Spíše jen na večírky či party.
17,4 %
Málokdy.
11,8 %
Nikdy.
10,6 %
Celkem hlasovalo 3089 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Odvážné a sexy líčení nejen na Silvestra

Silvestrovský večer většinou probíhá ve stylu slavnostních tabulí, bujarých oslav, ale také slavnostního líčení. Žena svým příjemným vzhledem pak dokáže...

Výběr článků

Načítám