Hlavní obsah

Proč stále více mužů podstupuje plastickou operaci

Novinky, Dana Sokolová

Plastická chirurgie není jen rozmar hollywoodských hvězd, ale již zcela běžnou záležitostí u mužů, již touží dosáhnout úspěchů v zaměstnání.

Foto: Profimedia.cz

I muži touží po dokonalém vzhledu.

Článek

Podle posledních statistik z Britské asociace plastických chirurgů (BAAPS), se v loňském roce zvýšila o 21 procent poptávka po plastických operacích mužů, a to navzdory stále trvající ekonomické krizi.

Největší nárůst (až o 80 %) pak zaznamenala tzv. gynekomastie - neboli zmenšení prsou u mužů, která spolu s operacemi nosu, liposukcemi, korekcemi ušních boltců a odstraněním "pytlů" pod očima, patří mezi pět nejoblíbenějších plastických operací u mužů.

Plastické operace podstupují stále častěji také mužiVideo: Novinky

Podle specialisty na estetickou medicínu a nechirurgické postupy doktora Daniela Sistera z BeautyWorksWest tvoří muži v současné době 30 procent jeho práce. Vzhledem k ekonomické krizi lze tedy soudit, že buď hledají zaměstnání, nebo se ho snaží udržet, a tak touží  vypadat co nejlépe - ne příliš unaveně ani ne příliš sklíčeně.

Foto: Profimedia.cz

Nekompromisní Gordon Ramsay neuznává svého konkurenta Jamieho Olivera jako kvalitního kuchaře.

Vzhled začíná být důležitý i pro muže

Dokonalý vzhled pak mužům především dodává na sebevědomí a sebedůvěře, což je i to nejzásadnější v dosahování úspěchů v zaměstnání.

Muži totiž dnes zažívají stejné tlaky okolí na jejich vzhled jako před časem ženy.

'Vidíme mnoho pacientů z průmyslových odvětví, kde začíná být vzhled stejně důležitý jak pro prodej, marketing, reklamu, televizi, volný čas či pohostinství," říká chirurg Shami Thomas z největší skupiny estetických chirurgů ve Velké Británii a dodává:

"Mnozí cítí tlak soutěžit s mladšími kolegy a také touží po větší důvěře lidí, kteří jim mohou pomoci v dosažení co možná nejlepší kariéry."

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Karel Gott na on-line chatu

Podle odborníků jde především o vnitřní pocit. Pokud se člověk cítí dobře, pak podává mnohem lepší výsledky, než když o sobě pochybuje a trápí se kvůli nějakým svým nedostatkům.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám