Hlavní obsah

Žebříček celebrit, jež nejčastěji končí v želízkách

Právo, Zdeněk Nevělík

Extravagantní chování k image hollywoodských osobností prostě patří. A nezřídka se kvůli tomu dostanou i do křížku se zákonem. Žebříček celebrit, které za poslední dvě desetiletí nejčastěji skončily v želízkách, sestavil americký server The Daily Beast.

Foto: Profimedia.cz

Dědička hotelového impéria Paris Hiltonová musela v září kvůli drogám před soud v Las Vegas

Článek

Králem hříšníků se celkem překvapivě stal představitel charakterních rolí Martin Sheen (70). Herec, který se proslavil například jako prezident Bartlet v seriálu Západní křídlo či kapitán Willard v legendárním Apocalypse Now, loni přiznal, že byl v životě zatčen celkem 66krát.

Na rozdíl od případů jeho kolegů k tomu však nejčastěji docházelo při protestech: poprvé byl například zadržen v roce 1986 za občanskou neposlušnost při demonstraci proti projektu hvězdných válek tehdejšího prezidenta Ronalda Reagana. Naposledy měl problémy se zákonem před třemi lety proto, že se zúčastnil nepovolené demonstrace na půdě vojenské testovací střelnice v Nevadě.

Foto: Profimedia.cz

Martin Sheen v roce 1990, kdy jej policie zatkla při protestu proti podpoře USA vojenské vlády v Salvadoru.

Syn se nepotatil

Představitelé demokratů v Ohiu se před čtyřmi lety Sheena, známého svými pacifistickými a liberálními ideály, snažili přesvědčit, aby kandidoval do Senátu. „Pletete si mou slávu s mou kredibilitou,“ odmítl herec nabídku s tím, že se na post necítí dostatečně připraven.

V žebříčku nejčastěji zatčených celebrit se objevil i další Sheen, a to Martinův syn Charlie (45). Ten byl sice zadržen jen třikrát, už ale z méně šlechetných důvodů souvisejících s jeho kladným vztahem k omamným látkám.

Herce, známého například z filmu Wall Street nebo seriálu Dva a půl chlapa, policie na konci října našla nahého v pokoji newyorského hotelu Plaza Hotel, kde zdemoloval část zařízení a strážníkům se přiznal, že se opil a požil kokain. Strážci zákona pak našli v koupelně nejmenovanou pornoherečku, která se tam zamkla ze strachu před hercovým běsněním. Sheen mladší byl kromě toho loni zatčen za domácí násilí.

Foto: Profimedia.cz

Charlieho Sheena zatkla policie již několikrát kvůli omamným látkám.

Honičky jako z filmů

Na seznamu nejčastěji zatýkaných osobností samozřejmě nemohli chybět rappeři, známí stejně tak díky energii obsažené v jejich písních jako kvůli agresivnímu chování. Hned druhé místo žebříčku hříšníků obsadil umělec DMX, který byl zatčen 13krát a obviněn z prohřešků jako přechovávání kokainu, nebezpečné řízení či porušení pravidel podmíněného propuštění.

Mezi jeho nejproslulejší kousky patří zadržení v roce 2004, kdy na parkovišti na mezinárodním letišti v New Yorku zdemoloval své sportovní auto, načež se pokusil ukrást vůz jinému řidiči, kterému tvrdil, že je agentem FBI.

Foto: Profimedia.cz

James Brown nebyl na rozdíl od obecného mínění žádným svatouškem.

Třetí příčka s osmi zatčeními patří dnes již zesnulému „otci soulu“ Jamesu Brownovi, který skončil několikrát s želízky na rukou mimo jiné kvůli obvinění z napadení své bývalé ženy. V roce 1988 se však stal protagonistou dobrodružnějšího kousku, a to automobilové honičky na pomezí států Georgie a Jižní Karolína, po které byl obviněn z napadení policisty, držení zbraní a přechovávání drog. Zpěvák byl nakonec odsouzen na šest let, z nichž si odpykal polovinu.

Je ovšem nutno podotknout, že autoři žebříčku neposlušných celebrit nebrali v úvahu trestné činy spáchané slavnými ještě předtím, než stanuli ve světlech reflektorů. Proto například boxer Mike Tyson, přezdívaný také Nejhorší muž planety, skončil až v půli seznamu s „pouhými“ sedmi zatčeními.

Tyson byl přitom před svými třináctými narozeninami zadržen 38krát, většinou kvůli drogám a obviněním z napadení.

Foto: Steve Marcus, Reuters

Mike Tyson

Bývalá hvězda amerického fotbalu a občasný herec O. J. Simpson byl zatčen celkem pětkrát. Více než jako sportovce si jej však veřejnost pravděpodobně pamatuje jako obviněného v případě vraždy své exmanželky a jejího přítele.

V následném „procesu století“ byl sice osvobozen, ale později ho při občanskoprávním sporu porota uznala odpovědným za jejich smrt a uložila mu zaplatit 33,5 miliónu dolarů příbuzným obětí.

Simpson si nepolepšil, když se v roce 2007 ozbrojený a v čele skupiny lidí vypravil do kasina v Las Vegas pro několik předmětů a fotografií připomínajících jeho sportovní kariéru. U soudu se pak hájil tím, že šlo o věci, které mu patří a které byly neoprávněně prodávány. Nic naplat: za ozbrojenou loupež a únos dostal 33 let.

Foto: Profimedia.cz

O. J. Simpson míří k soudu, který jej nakonec poslal na 33 let do vězení

Dámy ujíždějí na drogách

Hříšníky nejsou však pouze slavní muži. Z představitelek něžného pohlaví se na prvních příčkách díky pěti zatčením umístila Lindsay Lohanová (24). Herečka, která se proslavila ve filmech jako Past na rodiče nebo Protivný sprostý holky, před třemi lety přiznala, že je závislá na drogách a alkoholu. Jen za rok 2007, kdy ji také s kokainem načapala policie, byla v léčebně třikrát.

V září soud Lohanovou potrestal devadesátidenním vězením za to, že pravidelně nedocházela na nařízené léčení, které musela absolvovat poté, co ji několikrát policie přistihla při řízení pod vlivem omamných látek. V chládku nakonec zůstala pouhých 13 dnů, dalších 22 strávila na léčení. V září však porušila podmínku a měla pozitivní test na drogy, za což by se mohla znovu vrátit do basy.

Foto: Profimedia.cz

Herečka Lindsay Lohanová opouští soud v Beverly Hills. Když jí předchozí rehabilitace nepomohly, vyhledala po vzoru celebrit adresu odvykacího centra bývalé první dámy USA.

Pětkrát v želízkách kvůli závislosti na drogách skončila i britská talentovaná R & B zpěvačka Amy Winehouseová. V říjnu 2007 byla i se svým manželem zatčena za držení marihuany, načež bulvární deník The Sun přinesl fotografie, na kterých Amy kouří crack. Před dvěma lety kvůli problémům s drogami dokonce nedostala včas víza do USA na předávání cen Grammy Awards.

Winehouseová ale podle svých slov obrátila: „Nepožila jsem drogy už skoro tři roky. Doslovně jsem se jednou vzbudila a řekla jsem si: Už to nechci dělat.“

Foto: Profimedia.cz

Amy Winehousová tvrdí, že teď už s drogami definitivně přestala.

I přesto, že jsou média plná skandálních zpráv o Paris Hiltonové, byla tato dědička hotelového impéria zatčena jen třikrát. V září 2006 se tak stalo kvůli řízení v opilosti a porušení podmínek propuštění, za což dostala 45 dnů vězení. „To není spravedlivé!“ vrhla se prý tehdy s pláčem do náručí matky.

Nejvážnějšího trestného činu se ale dopustila letos v srpnu, kdy byla zadržena v Las Vegas se sáčkem kokainu, který jí podle agentury AP vypadl z kabelky přímo před policistou. Nakonec dostala roční zkušební dobu, dva tisíce dolarů pokuty a 200 hodin veřejně prospěšných prací. „Pokud bude zatčena za něco více než jen lehký dopravní přestupek, půjde bez diskusí na rok za mříže,“ varoval soudce.

Foto: Profimedia.cz

Paris Hiltonová se na večírku pořádně opila a přes průsvitné šaty ukázala, jaké nosí spodní prádlo.

Campbellová pro změnu zuří

Temperamentní topmodelka Naomi Campbellová s Hiltonovou sdílí nejen pohádkové bohatství, ale také počet zatčení. V roce 2006 jí v New Yorku nasadili želízka za napadení její hospodyně mobilním telefonem, v lednu před třemi lety byla zase odsouzena k pěti dnům veřejných prací a k absolvování kurzu sebeovládání za napadení služebné.

O rok později Campbellovou policisté vyvedli na londýnském letišti Heathrow z letadla po zuřivém výstupu, kterým reagovala na zprávu, že se ztratilo jedno z jejích zavazadel. Byla zadržena kvůli podezření z útoku na policejního důstojníka a později propuštěna na kauci.

Foto: Profimedia.cz

Naomi Campbellová proslula nejen krásou, ale také temperamentní povahou.

Reklama

Související témata:

Související články

Děti slavných jsou skvělým byznysem

Čtyřletá černovlasá okatá dívenka se poněkud strojeně usmívá do objektivu. Obuli ji do ručně šitých minilodiček za tři tisíce dolarů, oblékli do růžových šatů...

Výběr článků

Načítám