Hlavní obsah

Monika Absolonová: Po Novém roce začnu chodit do tanečních pro dospělé

Právo, Josef Koukolíček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kolem zpěvačky Moniky Absolonové je poslední dobou velmi rušno. V taneční soutěži StarDance dlouho úspěšně postupovala do dalších kol a skončila jako třetí. Méně příjemné záležitosti musela řešit se svým dlouholetým kamarádem muzikantem, autorem a producentem několika muzikálů Michalem Davidem. Ten jí totiž prostřednictvím esemesky oznámil, že s ní do právě připravovaného muzikálu Kat Mydlář už nepočítá.

Monika Absolonová - StarDanceVideo: Novinky

 
Článek

Moniko, dostala jste se ve StarDance mezi poslední tři páry. Považujete to za úspěch, nebo vás trochu mrzí, že jste zůstala před branami finále?

Rozhodně jsem tak dobré umístění nečekala. Dostat se v takové konkurenci mezi poslední tři páry je pro mě opravdu velký úspěch. Zvlášť když si uvědomím, že jsem takového úspěchu dosáhla s velkými problémy, které jsem měla.

O co šlo?

Zhruba po třetím finále mě zradila záda. Byla to nepředstavitelná bolest. Skoro jsem se nemohla hýbat. Každý den jsem chodila na kapačky, musela jsem to mít neustále zatejpované. Myslela jsem si, že se to zlepší, ale opak byl pravdou.

Naprosto vážně jsem uvažovala o tom, že ve StarDance kvůli tomu skončím. Nakonec jsem se ale rozhodla bojovat. Před každým vystoupením v soutěži za mnou jezdila fyzioterapeutka, která mě na čas dala dohromady. Vyřazení pro mě bylo svým způsobem vysvobození, nyní snad bude šance to úplně vyléčit.

Zranění zad bylo způsobeno tancem?

Při tancování jsem dělala spousty pohybů, na které tělo nebylo vůbec zvyklé. Nikdy před tím jsem je nedělala. A tohle byla logická reakce mého těla. Navíc se na tom podepsalo i přechozené nachlazení. Vysilující tréninky a přechozená nemoc mi způsobily stažení hrudníku a bránice. Přesto beru tancování jako jednu z nejlepších nových životních zkušeností a doufám, že se mi bude dařit v něm nějakým způsobem pokračovat.

Už víte jakým?

S mým přítelem Vráťou jsme se rozhodli od Nového roku začít chodit do tanečních pro dospělé. Vráťa dřív hodně tančil, ale kvůli pracovnímu vytížení toho nechal, takže i on má k tanci hodně blízko a už se na ty společné taneční moc těším. Jen doufám, že to nebude tak náročné jako StarDance.

Přes zranění, které vám StarDance způsobilo, mluvíte o soutěži s velkým nadšením. Méně příjemná věc, která vás potkala, je ale váš konec v připravovaném muzikálu Kat Mydlář. Co se stalo?

S Michalem Davidem, který je autorem muzikálu, se přátelíme patnáct let. Vystupovala jsem v několika jeho předchozích muzikálech a myslím, že to bylo k oboustranné spokojenosti. Všude pak prohlašoval, že se mnou počítá i do Kata Mydláře. Jenže pak jsem se z médií dozvěděla, že tam končím. Pořád to moc nechápu.

Jak přesně to proběhlo?

Od Michala Davida mi přišla esemeska, že nebudu hrát v Katu Mydlářovi. Myslela jsem si, že jde o vtip. Kdyby to myslel vážně, tak mi přece po patnácti letech spolupráce takovou věc oznámí osobně a ne přes textovou zprávu. Jenže se ukázalo, že to bohužel myslí vážně a že vyhazov prostřednictvím esemesky považuje za dostatečné řešení. Já si to nemyslím, ale to je asi věc názoru.

Kvůli čemu vás Michal David z muzikálu vyloučil?

Údajně se mu nelíbil způsob, jakým jsem se svými spolupracovníky udělala své poslední album muzikálových hitů, ve kterém jsou jeho melodie. Prý jsme to zmrvili. Ale to není pravda. Před půl rokem jsme se o tom s Michalem bavili a o všem věděl a všechno odsouhlasil. Nechápu, proč teď říká něco jiného. Moc mě mrzí, že nebudu hrát v Katovi, ale za současné situace je to asi lepší.

V Českém slavíku jste skončila na 6. místě. Jak hodnotíte tohle umístění?

Všem, kteří mi poslali hlas, bych chtěla strašně moc poděkovat. Být šestou zpěvačkou v zemi, která má tolik fantastických ženských hlasů, je pro mě velkou poctou a závazkem. Takže to hodnotím jednoznačně kladně.

Nedávno jste také měla svůj první koncert. Jak to, že jste se vlastního koncertu dočkala až v tak pokročilé kariéře?

Je to samozřejmě zvláštní, že jsem svůj první koncert měla teprve před několika týdny. Bylo to vinou mnoha okolností. Ale ve výsledku jsem ráda, že jsem si tak dlouho počkala. Koncert se totiž neuvěřitelně povedl, měla jsem na něj tolik pozitivních ohlasů jako dlouho ne. A tak jsem si řekla, že kvůli takovému zážitku stálo za to, si ty roky počkat. Doufám, že se mi brzo podaří na tenhle krásný zážitek navázat.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám