Hlavní obsah

Dětská hvězda Abigail Breslinová: Bez maminčiny péče bych takhle dobrá nebyla

Právo, Jana Rovenská

Před kamerou se objevila poprvé v reklamě na hračky, když jí byly tři roky, v pěti už z ní byla díky sci-fi Znamení dětská hvězda a za Malou Miss Sunshine dostala v deseti letech nominaci na Oscara. Teď je Abigail Breslinové čtrnáct let a s úspěchem točí dál.

Článek

Ve Znamení si zahrála s Melem Gibsonem a pak s dalšími hollywoodskými esy: s Jodie Fosterovou v Zapomenutém ostrově, s Catherine-Zeta Jonesovou v Koření života či s Woodym Harrelsonem v Zombielandu. A nové nabídky stále přicházejí. Jen letos natočila čtyři filmy, mezi nimi i thriller se Samuelem L. Jacksonem, a ve třech dalších se představí v roce 2011.

Říkají o ní, že je hyperaktivní, a možná i proto nejraději vzpomíná na svou roli Nim v Zapomenutém ostrově, kde se bavila vymýšlením dobrodružných výprav, kterých si nakonec i dosyta užila.

Foto: Profimedia.cz

Ve filmu Znamení hrála dceru Mela Gibsona.

„Byla tam nádherná příroda a za spoluherce jsem měla hlavně zvířata, která mám moc ráda. Sama mám doma dva psy, kočku a želvičku, tady to byli i lvouni. Ty jsem měla nejraději. Byli ochočení, mohla jsem si s nimi dělat, co jsem chtěla. Myslela jsem si, že docela dobře plavu, ale pro scény v rozbouřeném moři jsem se musela ještě hodně zdokonalit,“ vzpomíná po letech.

Při natáčení se skamarádila s Jodie Fosterovou i s Gerardem Butlerem. Zažili spolu spoustu legrace. „Jednou v noci po natáčení jsme s Jodie po sto devíti schodech šlapaly do naší chýše v koruně obrovského stromu. V okolních keřích se to hemžilo potkany, gekony a rosničkami a najednou slyšíme hadí syčení. Začaly jsme okamžitě ječet, ale když jsme na to místo posvítily baterkou, uviděly jsme jen smějícího se Gerarda. Myslely jsme, že ho zabijeme,“ vypráví Abigail.

Foto: Profimedia.cz

Abigail Breslinová

Mladičká herečka určitě nedělá ostudu svým dvěma bratrům, o jedenáct let staršímu Ryanovi a o čtyři roky staršímu Spencerovi, kteří jsou dnes už také známými herci. Velkou roli v tom hrají jejich rodiče - matka Kim, která je dnes manažerkou Abigail, a otec Michael, expert na počítačové programy, kteří své děti v chuti hrát vždy podporovali.

Abigail to ale nejspíš dotáhne z rodiny nejdále. Lidé od filmu o ní říkají, že přistupuje k práci profesionálně a do každé role dává velkou dávku nadšení. Ne náhodou se tedy stala pátou nejmladší herečkou, která byla už ve svých deseti letech nominována na Oscara.

Foto: Profimedia.cz

Ve filmu Je to i můj život (My Sister's Keeper) se objevila po boku Cameron Diazové.

„Hraní mě moc baví. Bez maminčiny péče bych ale takhle dobrá nebyla. Pomáhala mi s každým velkým rozhodnutím, s každou rolí. Dodávala mi vždycky odvahu i sebevědomí. Dám vám příklad. Ví, že ráda zpívám. Jednou jsem zazpívala před větší skupinou lidí a někteří se mi vysmáli. Máma na to reagovala tak, že mi řekla, ať zkusím lekce zpěvu. Jen díky ní jsem také zvládla hlavní roli ve svém novém hudebním snímku Jasnie Jonesová,“ svěřuje se Abigail, které rodiče dali jméno po první dámě Ameriky Abigail Adamsové.

A kdyby náhodou v dospělosti u filmu neuspěla? „Ani to by nebyla tragédie. Miluju zvířata, takže bych určitě studovala veterinu a s láskou bych je léčila. V posledním roce mi začala říkat víc i móda. Začala jsem se věnovat své image, šatníku, vlasům, make-upu, snažím se vymýšlet vlastní modely,“ prozrazuje Abigail, která teď sklízí úspěchy i na Broadwayi.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám