Hlavní obsah

Zvětšení poprsí kmenovými buňkami působí přirozeněji

Novinky, Dana Sokolová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na jaře v ČR proběhla první operace poprsí, při které byl ženě zvětšen objem ňader pomocí vlastního podkožního tuku, jež byl obohacen o kmenové buňky. S výsledky unikátní operace byla spokojena nejen pacientka, ale i plastičtí chirurgové. Tímto způsobem zvětšená ňadra působí mnohem přirozeněji a nezanechávají na prsou žádné viditelné stopy po plastické operaci.

Foto: Profimedia.cz

Po autoaugumentaci prsa vypadají přirozeněji.

Článek

Při autoaugmentaci nejprve dojde k odebrání podkožního tuku pomocí tzv. tumescentní liposukce. Je zapotřebí získat minimálně 1 litr podkožní tukové tkáně, proto tato metoda není vhodná pro ultra štíhlé ženy, u kterých nemůže dojít k odběru takového množství tuku.

Tento tuk společně s kmenovými buňkami se posléze enzymaticky upraví a následně aplikuje ženě do poprsí. Vše probíhá jen v místním znecitlivění a tedy bez narkózy. Celková doba pobytu na klinice pak činí cca šest hodin.

Zákrok 2v1

Při tomto způsobu zvětšování prsou v podstatě dochází k zákroku dva v jednom. Díky liposukci lékaři vymodelují tělo a ze získaného tuku pak zvětší ňadra. Jedná se tedy o vcelku dokonalou kombinaci dvou nejčastějších zákroků plastických chirurgů.

Potvrzuje to i příběh paní Věrky, u níž byla tato operace poprvé v ČR vyzkoušena. Implantovaná tuková tkáň s kmenovými buňkami se stala přirozenou součástí jejího poprsí. Její prsa jsou i po půl roce po zákroku objemnější, tvarově hezčí a navíc i  celková silueta její postavy atraktivnější. Její původně lehce podsaditá postava se nejen opticky zúžila, tudíž působí vyšším i štíhlejším dojmem.

„Tumescentní liposukce bývá mnohdy stimulem k celkové úpravě životosprávy, neboť si ženy nechtějí pokazit výsledný efekt zákroku“, upozorňuje primář kliniky Medicom VIP MUDr. Vlastimil Víšek, CSc.

Věrka po tumescencí liposukci oblékla o jedno číslo menší džíny. Nyní, po půl roce, nosí dokonce o dvě konfekční velikosti menší oblečení.

Finanční náročnost

Autoaugmentaci je možné po čase opakovat, ovšem za velmi vysokých finančních nákladů. Autoaugmentace stojí 265 tisíc korun. Podle odborníků však cena odpovídá dlouholetému vývoji technologie, potřebnému vybavení a specifickým enzymům.

Autoaugmentace není lipotransfer
Mnozí lidé autoaugumentaci mylně zaměňují za tzv. lipotransfer. U autoaugmentace ovšem dojde ke vstřebání objemu tuku po operaci do cca 20 %, u lipotransferu je tento poměr zcela opačný, neboť dochází ke vstřebání objemu tuku z téměř 80 %. Proto lze autoaugumentaci považovat za trvalou.

Reklama

Související témata:

Související články

Monika je po 40 letech šťastná, má nová prsa

Monika je teď úplně jiný člověk, přímo z ní vyzařuje radost ze života, tak hodnotí jedenašedesátiletou prodavačku od Bodamského jezera nejen její přátelé, ale...

Výběr článků

Načítám