Hlavní obsah

Za nejvíce sexy povolání lidé považují piloty a letušky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lidé milují uniformy. Vyplývá to z nizozemského výzkumu, jež se zaměřil na nejvíce sexy povolání. V něm jednoznačně vyhráli uniformovaní piloti a letušky.

Foto: Profimedia.cz

Uniforma letušky prý vzbuzuje vášeň.

Článek

Jako nejvíc sexy povolání u žen zvítězila letuška (24 procent), za níž následovala modelka (16 procent), sekretářka (14 procent), advokátka (11 procent) a policistka (šest procent).

Nizozemští experti k těmto závěrům dospěli na základě výzkumu, do něhož se zapojila tisícovka mužů a žen. Ti si pak vybírali mezi 11 ženskými a mužskými povoláními to, které jim přijde nejvíc sexy.

"Uniforma letušky dokáže vzbudit vášně," citoval belgický list La Capitale jednoho z autorů průzkumu. "Navíc jsou vždy velmi upravené," dodal s tím, že zajímavé je, že povolání, kdy mají ženy hodně moci, jako jsou ředitelky či top manažerky, skončily až ve spodních patrech žebříčku.

Foto: Profimedia.cz

Pilot

U mužů pořadí dominoval pilot (20 procent), následovaný vojákem (18 procent). Na třetí příčce se umístili barman a požárník (deset procent) a hned za nimi záchranář (devět procent) a lékař (sedm procent).

Reklama

Související témata:

Související články

Nejvíc sexy taneční styl je Flirt Dance

Toužíte být na tanečním parketu sexy? Chcete se cítit jako hvězda? Na rozdíl od hvězdných zpěvaček jako jsou Lady Gaga, Christina Aquilera, nebo Shakira, které...

Nejvíc sexy jsou pro ženy muži v červeném

Červená barva se přisuzuje ženám, přičemž dámy v šatech červených odstínů připadají mužům nejpřitažlivější. Jenže červená je sexy obecně pro obě pohlaví. Nová...

Výběr článků

Načítám