Hlavní obsah

Kuře na paprice - klasika trochu jinak

Novinky, Andrea Zunová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Omáčky máme obecně rádi. Kuře na všechny způsoby také. A když se dá dohromady kuře s omáčkou, můžeme si pochutnat na kuřeti na paprice. Jedná se o další recept, který jsme se rozhodli připravit a nabídnout ho možná trochu jinak, než jste z domova zvyklí.

Kuře na papriceVideo: Novinky

 
Článek

Ze své zkušenosti vím, že když chci svým dětem udělat radost jídlem, je právě kuře na paprice jistotou. Tentokrát ho pro nás připravil šéfkuchař O2 arény Tomáš Kněž a rozhodl se použít kuřecí stehna.

Na čtyři porce budeme potřebovat čtyři kusy kuřecích stehen, sůl, 40 ml oleje, 80 g cibule a 8 g mleté sladké papriky. Na podlévání pak drůbeží vývar, nebo vodu. A ještě 65 g másla, 55 g mouky a 120 ml 12 % smetany.

Když máme ingredience připravené můžeme se pustit do vaření. Očištěná kuřecí stehna osolíme a z obou stran na oleji opečeme. Opečená stehna vyjmeme a v tomtéž tuku necháme zesklovatět na jemno nakrájenou cibuli, na které krátce zpěníme mletou sladkou papriku a zalijeme drůbežím vývarem. Do tohoto základu vložíme opečená kuřecí stehna a na plotně, nebo troubě dusíme pod pokličkou doměkka. Hotová kuřecí stehna vyjmeme a základ zahustíme světlou máslovou jíškou. Necháme provařit, zjemníme smetanou, dochutíme a přecedíme na dušená kuřecí stehna. Společně necháme krátce povařit.

Jako přílohu doporučuje Tomáš Kněž vařené těstoviny. Vhodný je i houskový knedlík.

Tak tedy dobrou chuť.

Reklama

Související články

Bramboračka, která překvapí

Bramborová polévka se vaří snad ve všech rodinách. Česká bramboračka je pověstná polévka, většinou hustá, až v ní "stojí lžíce" a velmi chutná. Často se do ní...

Výběr článků

Načítám