Hlavní obsah

Liposukce je žádanější než zvětšení poprsí

Novinky, zun

Pokud se řekne plastická chirurgie, mnohému z nás přijde na mysl zvětšení prsou. Ovšem průzkum Mezinárodní společnosti pro estetickou plastickou chirurgii (ISAPS) názor, že zvětšování prsou je nejoblíbenějším výkonem estetické medicíny vyvrací. Podle něj totiž vítězí liposukce.

Foto: Profimedia.cz

liposukce

Článek

Liposukce zaujímá 18,8 % ze všech chirurgických postupů. Následuje zvětšování prsou se 17 % a blefaroplastika (operace horních a dolních očních víček) s 13,5 %, rhinoplastika (úprava nosu) s 9,4 % a abdominoplastika (operace břicha) s 7,3%.

Společnost ISAPS zveřejnila výsledky globálního průzkumu plastických chirurgů a zákroků v 25 předních zemích a oblastech, který představuje 75 % všech operací v roce 2009. Průzkum nabízí první spolehlivá data o plastické chirurgii v mezinárodním měřítku.

Stále populárnějšími se také stávají neinvazivní chirurgické postupy. Ačkoli nejsou k dispozici žádné předchozí údaje, se kterými by se dalo srovnávat, nelze pochybovat o tom, že v této oblasti došlo k dramatickému obratu.

Nejdůležitější neinvazivní postupy zahrnují: injekce toxinů nebo neuromodulátorů (Botox, Dysport) (32,7 %), injekce kyseliny hyaluronové (20,1 %), odstraňování chloupků laserem (13,1 %), autoaugmentace - injekce vlastního tuku (odběr pacientova tuku z jednoho místa a jeho přenos na jiné místo) (5,9 %) a ošetření IP laserem (4,4 %).

K zákroku patří i hojení

Pokud také uvažujete o plastické operaci a estetických procedurách, mějte na paměti, že tím nejdůležitějším je osobní konzultace s plastickým chirurgem. Jedině ten posoudí, co je pro vás vhodné, a zváží případná rizika operace.

Každý by si měl také uvědomit, že plastická operace nekončí po odchodu z chirurgického stolu. Hematomy v operované oblasti, otoky či infekce, která patří mezi hlavní komplikace, mají vliv nejen na psychiku pacienta, ale i na konečný výsledek zákroku. Podstata plastické operace totiž vyplývá z potřeby vylepšení estetického vzhledu. Mimo zdravotní hlediska mají pooperační komplikace za následek také pracovní absenci.

Podpořit proces hojení a zkrátit dobu léčby je možné pomocí některých enzymů, které mají při hojení nezastupitelnou roli. Máte-li obavy z nevzhledných jizev, které zůstávají po některých chirurgických zákrocích, užívejte enzymy. Díky jejich působení bude výsledná jizva výrazně menší.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám