Hlavní obsah

Cameron Diazová: Se špatnými kluky končím, chci zásadového a svědomitého muže

Právo, Jana Rovenská

Dlouhonohá, modrooká a věčně se usmívající Cameron Diazová zlomila srdce už nejednomu hollywoodskému krasavci, na pravého muže ale zatím stále čeká. Přesto, že jí je už osmatřicet, toho, že by zůstala na ocet, se nebojí.

Článek

„Přesně tohle mi vyhovuje. Ještě se nechci vdávat, ani necítím potřebu mít hned děti. Jsem holka, která je ráda otevřená všemu, co jí život nabízí, chci mít možnost volby. Co vím ale jistě, je, že jsem nadobro skončila s těmi ,špatnými kluky‘ a chci svědomitého muže, který ctí své zásady,“ říká otevřeně.

Když se jí na postoj k lásce a k mužům ptali i po premiéře jejího letního hitu s Tomem Cruisem Zatím spolu, zatím živí, odpověděla: „Podle mne by v milostnému vztahu měla platit následující pravidla: žádné triky a úskoky, upřímnost, využívat všechny možné způsoby komunikace, jednat se svým protějškem tak, jak chcete, aby on jednal s vámi, a naprostá, absolutní láska.“

Ne náhodou propůjčila Cameron svůj hlas princezně Fioně ve Shrekových dobrodružstvích. Má totiž ráda pohádky s dobrým koncem, které podle ní mohou existovat i v reálném životě.

„Věřím tomu, že dva lidé spolu mohou být šťastni až do smrti. A to nemám jen z pohádek, je to prostě ve mně. Když se mě někdo zeptá, jak je možné, že se stále usmívám, říkám, že je to proto, že jsem vděčná za všechno, co mám. Miluju život a to mi pokaždé vykouzlí úsměv na obličeji i v srdci,“ prozrazuje.

Jako o velice pohodovém člověku o ní mluví každý, kdo s ní přišel do styku. Tvrdí to i Tom Cruise. Říká: „Cameron má velice osobitý humor, je milá, laskavá, talentovaná, ideální partnerka pro natáčení, a jsem si jistý, že i pro život.

Hráli jsme spolu velké role už před deseti lety ve Vanilkovém nebi, tak ji znám dobře. Vlastně ona mě přesvědčila o tom, abych na film Zatím spolu, zatím živí kývl. Pro tak náročný snímek se hodila nejen proto, že má vynikající fyzičku, líbí se mi i to, jak dovede skloubit fyzicky náročný snímek s romantikou.“

A co k tomu říká Cameron? „Začalo se mi hodně stýskat po akci. Fiona byla fajn, ale moc jsem se při ní nenadřela a pro mě je cvičení neodmyslitelnou součástí dne, stejně jako jídlo a pití. Pohyb je pro mě něco velice přirozeného, proto jsem o tento film tolik stála.“

Cameron si dovede vážit svého úspěchu víc než hvězdy, které se narodily do bohatých rodin. Vyrostla se staršími sourozenci – sestrou Chimene a bratrem Michaelem – ve dvoupatrovém domě na Long Beach v Kalifornii, kde žili její rodiče – otec Emilio, bývalý předák kalifornského naftařského svazu z druhé generace kubánských Američanů, a matka Billie, která má předky dokonce i mezi Indiány.

Na rodiče vzpomíná s úctou: „Vždycky mě vedli k tomu, abych myslela sama za sebe. Málokdy mi řekli ne. Když mi něco nedovolili, věděla jsem, že pro to mají dobrý důvod.“

Na ulicích hrála fotbal a kluci si vůči ní nebrali žádné servítky. Byla fanouškem heavy metalu, nosila úzké džíny, oči měla podmalované černou tužkou a s kamarády objížděla kluby. V šestnácti si jí na jednom večírku v Hollywoodu všiml fotograf Jeff Dunas. Během týdne měla smlouvu s modelingovou agenturou Elite a povolení od rodičů, že bude moci dělat modelku, jakmile skončí střední školu.

Věřím tomu, že dva lidé spolu mohou být šťastni až do smrti. A to nemám jen z pohádek, je to prostě ve mně.

Její skok z modelingu do filmu nebyl jenom otázkou štěstí. Jednou lelkovala v kanceláři svého agenta a uviděla scénář Masky a zkusila to více méně z legrace. Na konkurz, pro který producenti hledali typ s bujnými vnadami, si koupila vycpanou podprsenku za 36 dolarů a roli v jednadvaceti dostala. Pět let na to už byla ve Svatbě mého nejlepšího přítele rovnocennou partnerkou Julii Robertsové. Mezi hollywoodskými jedničkami se od té doby drží stále.

Foto: archiv, Právo

Cameron Diazová

I dnes Cameron dává přednost pánským koníčkům. Miluje rychlá auta, několikrát se zúčastnila závodu slavných na motorkách Long Beach Prix. Tam spolu s dalšími závodníky v noci házela šipky a popíjela pivo v místní hospodě.

Podle kolegů se v mnohém vyrovná mužům a je jí mezi nimi dobře a jim s ní také. Proto jí často podezírají z toho, že má v sobě víc mužských hormonů, než je záhodno. Ona to ale popírá. „V mnohém si opravdu nezadám s muži, mohu vás ale ujistit, že jinak jsem ženská se vším všudy.“

Čím se (ne)může pochlubit
O panenství přišla v šestnácti.
Pije jako námořník a jí jako řidič náklaďáku.
V létě 1990 měla v Austrálii otravu alkoholem.
Mezi její nejznámější milence patřili herci Matt Dillon, Edward Norton, Jared Leto, muzikant Justin Timberlake a nyní hvězdný baseballista Yankees Alex Rodriguez.
Za vrchol své kariéry považuje roli prostitutky Jenny v Gangzích New Yorku po boku Leonarda DiCapria a Daniela Day-Lewise (2002).
Je velice pověrčivá a nechce mluvit o budoucnosti.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám