Hlavní obsah

Požadavky na modelky se každým rokem zvyšují

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stále více mladých dívek sní o práci modelky. Mylně se domnívají, že jde o velmi zábavnou činnost, při které se moc nenadřou a přitom vydělají spousty peněz. Navíc se i seznámí s mnoha zajímavými lidmi a dostanou se do míst, o kterých se normálním smrtelníkům ani nezdá. Skutečnost je však mnohdy jiná, rozhodně se neprosadí každá dívka a pokud ano, pak i díky svým schopnostem a usilovné práci na sobě samé.

Foto: Profimedia.cz

Michaela Kociánová pro módní dům Christiana Diora

Článek

Být úspěšnou modelkou dnes již neznamená být jen přirozeně krásná. Potvrzuje to i Saša Jány, spolumajitel agentur Elite Bratislava a Elite Prague. Podle něj v současné době klienti očekávají od modelky mnohem víc, než jen zajímavou tvář. Chtějí pracovat s modelkou, která je profesionální, příjemná a také spolehlivá. Navíc se nesmí bát cestovat. Je zcela běžné, že je jeden den v New Yorku a druhý den v Paříži.

Nic není zadarmo a tak i modeling je o tvrdé práci a obětech. Pokud však dívky zůstanou neustále samy sebou, nepodlehnou nejrůznějším nástrahám a budou na sobě pracovat, pak mohou dosáhnout skutečných úspěchů a život modelky si i mnohem více užívat.

Foto: Petr Horník, Právo

Modelka Helena Houdová přijela na festival kvůli charitě.

Modelky se snáze prosazují díky soutěžím

K těm opravdovým úspěchům dnes již krásným dívkám většinou nestačí zapsat se do nějaké modelingové agentury. Do povědomí lidí z oboru se snáze dostanou díky účastem na nejrůznějších soutěžích krásy. Může jít o soutěže Miss, ale i speciální soutěže zaměřené přímo na modeling jako je například světová soutěž Elite Model Look.

Mezi velmi úspěšné Missky, jež dosáhly světového úspěchu lze zařadit první Miss Československo Ivanu Christovou nebo Miss z roku 1999 Helenu Houdovou či Miss World Taťánu Kuchařovou. Samozřejmě dílčích úspěchů v tomto směru dosáhla celá řada dalších účastnic soutěží Miss.

V zahraničí a především na předních stránkách módních časopisů pak slaví úspěchy účastnice druhé soutěže Elite Model Look. Díky ní byly objeveny takové světové  topmodelky jako Petra Němcová či Linda Vojtová, vítězka z roku 2000. Velké úspěchy slaví i poslední vítězka Denisa Dvořáková či slovenská modelka Michaela Kociánová.

Foto: Profimedia.cz

Denisa Dvořáková

A právě národní kolo soutěže Elite Model Look 2010 pro Českou a Slovenskou republiku ve středu 15. září vrcholí. Finále se uskuteční v pražském hotelu Ambassador a zúčastní se ho celkem 18 začínajících modelek, z toho 10 ze Slovenska a 8 z České republiky. Vítězky se posléze zúčastní mezinárodního finále soutěže, které se uskuteční počátkem října v Shanghaji v areálu světové výstavy Expo.

Foto: Profimedia.cz

Topmodelka Petra Němcová

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám